Maajoukkueet

Suomen MM-kisajoukkue julkistetaan torstaina – tässä on Pääkallo.fi:n arvio valinnoista

12.11.
2014
31 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Petri Kettunen julkaisee MM-kisajoukkueen huomenna klo 12 alkavassa tiedotustilaisuudessa. Kuva: Salibandyliiga

Petri Kettunen julkaisee MM-kisajoukkueen huomenna klo 12 alkavassa tiedotustilaisuudessa. Kuva: Salibandyliiga

Suomen salibandymaajoukkueen kokoonpano Göteborgissa 5-14.12 pelattaviin MM-kisoihin julkaistaan torstaina klo 12. Pääkallo.fi kirjoitti oman arvionsa kisakoneeseen mahtuvasta ryhmästä.

Pääkallo.fi seuraa huomista joukkueen julkaisutilaisuutta paikan päällä. Lisäksi seuraamme tiivisti kisoihin valmistautumista ja itse kisapaikalle lähdemme kuuden toimittajan voimin.

Maalivahdit:
Eero Kosonen, 28, Happee: Pelannut monta vuotta vahvasti Salibandyliigaa Happeessa. Iso, tasainen ja kylmähermoinen veskari. Antaa lähes jokaisessa pelissä joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Tomi Ikonen, 31, Esport Oilers: Ikonen pelasi lähes hurmiossa viime keväänä. Tämä kausi ei ole alkanut yhtä vahvasti Salibandyliigassa eikä maajoukkuessa. Ikosen hyvän ja huonon päivän välillä on iso ero. Parhaimmilaan Suomen paras maalivahti.

Todennäköisesti ulkona:
Jarno Ihme, SPV

Puolustajat:

Lauri Stenfors, 24, SSV: Fyysisesti vahva pelaaja, jolla on hyvä laukaus. Stenfors on kehittynyt paljon viime vuosina ja vakinnuuttanut tänä vuonna paikkansa maajoukkueessa. Hyvä puolustaja, joka pelaa kovaa, mutta rehdisti. Hyödyllinen kentän molemmissa päissä.

Tatu Väänänen, 31, Wiler-Ersigen: Väänänen on kiistatta yksi maailman parhaista puolustajista. Väänäsen joukkueet tuppaavat voittamaan mestaruuksia, missä ikinä hän pelaakaan. Hyvä pallollisena ja ilman palloa. Erinomainen syöttötaito ja antaa hyvin harvoin harhasyöttöjä.

Risto Töllikkö, 23, NST: Töllikkö kuuluu Petri Kettusen suosikkipelaajiin. Erinomainen laukaus ja Töllikkö on fyysisesti hyvä pelaaja. 23-vuotias Töllikkö ei ole ehkä paras puolustava puolustaja, mutta näkee kentän hyvin ja on hyvä pallollisena. Töllikkö on tulevaisuuden nimi, mutta ei välttämättä vielä kovin isossa roolissa tänä vuonna.

Juha Kivilehto, 32, SPV: Kivilehdon kohdalla on sanottu viime vuosina, että jalka ei enää riitä. On kuitenkin selkeästi tehnyt töitä kesän aikana fysiikan eteen. Erinomainen pelisilmä ja pallokosketus. Kivilehtoa voitaisiin käyttää myös sentterinä.

Janne Lamminen, 28, Classic: Lamminen on ollut yksi Salibandyliigan parhaita puolustajia viime vuosina. Ei ollut varsinainen junnutähti ja noussut parrasvaloihin vasta vähän vanhemmalla iällä. Pelaa useimmiten melko kovaa ja kovalla asenteella. Lamminen on nopea ja mailatekniikka on hyvällä tasolla. Hyökkää joskus liiankin innokkaasti puolustamisen kustannuksella.

Mikael Lax, 26, SSV: Erittäin urheilullinen pelaaja. Toipunut hyvin akillesjänneleikkauksestaan. Iso pelaaja, joka pelaa kovaa ja voittaa suurimman osan kaksinkamppailuista. Laxilla on hyvä laukaus. Hiukan verkkainen liike kansainvälisille kentille.

Tommi Aro, 28, Erä: Aro palasi täksi kaudeksi Sveitsistä Erään, ja hän on yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Monipuolinen pelaaja, hyvä pallollisena. Tehnyt tällä kaudella kuusi pistettä kuudessa pelaamassaan Salibandyliigan ottelussa. Ei täysin varmaa, että on mukana lopullisessa kisajoukkueessa. On sairastellut pitkin syksyä, ja siltäkin osin valinta voi olla vaarassa. Kuuluu eritoten valmennusryhmään kuuluvan Akseli Ahtiaisen luottomiehiin.

Vahvoja otteita esittänyt Lauri Stenfors on pelannut itsensä kisakoneeseen. Kuva: Salibandyliiga

Vahvoja otteita esittänyt Lauri Stenfors on pelannut itsensä kisakoneeseen. Kuva: Salibandyliiga

Todennäköisesti ulkona:
Nico Salo, 20, Classic: 20-vuotias Salo on yksi Suomen lupaavimmista pelaajista, eikä ole väärin sanoa, että lupaavin. Nousi parrasvaloihin jo hyvin nuorena, mutta kärsi loukkaantumisista seuraavina vuosina. Taitava pelaaja, joka puolustaa hyvin, mutta on pelote myös hyökkäyspäässä. Pelaa hyvin miehekkäästi. Pelaa Classicissa vasempana pakkina, mutta maajoukkueessa ajoittain oikealla, joka vaikuttaa pelisuorituksiin. Jos valitaan, niin Kailiala tippuu todennäköisesti pois.

Hyökkääjät:

Jani Kukkola, 28, Helsingborg: Suomen paras hyökkääjä. Ykkösketjun sentterillä on monipuoliset taidot, nopeutta ja hyvät puolustusvalmiudet. Kukkola on hyvä pelintekijä, mutta pelaa tarvittaessa erittäin fyysisesti.

Lauri Kapanen, 29, Erä: Hyvällä mailatekniikalla varustettu maalintekijä. Liikkuu hyvin. Alukausi Erän kanssa ei ole sujunut odotetunlaisesti, mutta johtaa joukkueensa pistepörssiä. Maajoukkueessa on esiintynyt pirteämmin, kun päässyt samaan ketjuun Kukkolan ja Mika Moilasen kanssa.

Mika Moilanen, 28, Helsingborg: Moilanen aloitti salibandyn vanhemmalla iällä kuin useimmat. Kansainvälisellä tasolla jo kova pelimies. Moilanen on nopea ja hyvä maalintekijä. Hyvä pallonkäsittelijä ja erittäin hyökkäysvoittoinen hyökkääjä.

Tero Tiitu, 32, Falun: Tiitu on kuntoutunut hyvin loukkaantumisestaan. Edelleen yksi maailman parhaista sniper-hyökkääjistä. Hyvässä fyysisessä kunnossa. Erittäin kokenut ja tärkeä pelaaja Suomen joukkueelle kentällä ja sen ulkopuolella. Voi pelata puolustajana tarvittaessa.

Rickie Hyvärinen, 34, Storvreta: Hyvärinen ehti kertaalleen lopettaa maajoukkueuransa, mutta Kettunen sai hänet pyörtämään päätöksensä noin vuosi sitten. Hyvärinen on edelleen hyvä pallon kanssa ja hänellä on tarkka laukaus. Hiukan hidas nykypäivänä, mutta hyvä pelisilmä takaa laadun.

Mika Kohonen, 37, Storvreta: Kaikkien aikojen parhaalla suomalaispelaajalla on edelleen erinomainen pelisilmä ja hyvä pallonkäsittelytaito. Erittäin vaarallinen ylivoimapelaaja ja tuo kentän ulkopuolella kaivattua johtajuutta joukkueeseen. Menettänyt nopeuttaan loukkaantumisten ja iän vuoksi ja nyt ehtinyt esiintymään vasta muutaman kerran masennuksensa jälkeen. Se, että kuuluuko Kohonen joukkueeseen vai ei, on herättänyt erittäin paljon keskustelua etukäteen.

Oscar Hänninen, 30, Esport Oilers: Slowhand-Hänninen on joukkueen kolmas sentteri Kohosen ja Kukkolan ohella. Erinomainen pallokosketus, hyvä pelisilmä ja tarjoilee illasta toiseen hyviä syöttöjä. Ei ole erityisen fyysinen tai puolustava sentteri. Erikoisosaamisena rangaistuslaukaukset, vaikka liigassa kaksi edellistä yritystä ovatkin epäonnistuneet.

Eemeli Salin, 24, Koovee: Tampereen ”Härkä” on Kooveen tämän kauden paras maalintekijä. Pelaa varsin erilaisessa roolissa maajoukkueessa. Voittaa paljon kaksinkamppailuja ja on iso sekä nopea pelaaja. Puskee joskus liiaksi pallollisena, ja se johtaa ajoittain pahoihin pallonmenetyksiin. Voi pelata myös puolustajana.

Jami Manninen, 28, Happee: Manninen on ollut sensaatiomaisessa vireessä Salibandyliigan alkukaudella. Yhdeksässä ottelussa on syntynyt 24 maalia ja 8 syöttöä. Hyvä maalintekijä ja hyökkäysvoittoinen pelaaja, jolla ei ole suurempia heikkouksia, ja jonka laukaus on kansainvälistä huipputasoa. Ei ole oikein löytänyt paikkaansa maajoukkuessa ja tuntuu, että ainakaan kolmosketjun pieni rooli ei oikein sovi. Pelaa Happeessa oikeassa laidassa, mutta Kettunen on peluuttanut maajoukkueessa jostain syystä vasemmalla puolella.

Jami Manninen on liekehtinyt Salibandyliigassa, mutta maajoukkueessa rooli on ollut viime aikoina hakusessa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Jami Manninen on liekehtinyt Salibandyliigassa, mutta maajoukkueessa rooli on ollut viime aikoina hakusessa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kari Koskelainen, 32, Chur Unihockey: Koskelainen on monipuolinen pelaaja, joka voi pelata laidassa tai keskellä. Hyvä hyökkäys- sekä puolustuspäässä. Ei isoja heikkouksia. On hidastunut vuosien varrella, mutta pää toimii edelleen ja pelisilmä on huipputasoa.

Miko Kailiala, 21, SSV: Jos Saloa ei valita, niin Kailiala on todennäköisesti joukkueen kuopus. Vaarallinen maalintekijä jolla on hyvä laukaus. Johtaa tällä hetkellä SSV:n pistepörssiä ja on monipuolistanut pelityyliään tälle kaudelle. Hyvän mailatekniikan ansiosta Kailialalta nähdään ajoittain erittäin taidokkaita osumia. Rankkarispesialisti. Ei todennäköisesti vielä kovin suuressa roolissa MM-kisoissa, mutta valoisa tulevaisuus siintää edessäpäin.

Todennäköisesti ulkona:

Janne Hulmi, 31, SPV: Hulmi on toiminut viime vuodet yhden Sami Kosken ja Mikko Kohosen sentterinä ja ketjua voidaan pitää yhtenä Salibandyliigan parhaista. Tekee paljon töitä, puolustaa ja jakelee hyviä syöttöjä. Sentterit ovat kortilla ja voisi olla neljäs sentteri joukkueessa. Hiukan liian hidas pelinopeus kansainvälisille kentille. Pudottaisi mukana ollessaan Töllikön, Aron tai Kailialan pois

Todennäköisesti ulkona, vaikka ovat olleet vahvasti mukana MM-projektissa:
Casper Pfitzner (Oilers)
Ilari Talvitie (Oilers)
Otto Tikka (Happee)
Juuso Heikkinen (Happee)
Sami Johansson (Classic)
Krister Savonen (Classic)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Osku
12/11/2014
Hyvä "arvio". Maalivahdit pitäisi mennä näin, vaikka ongelmia tuleekin.

Puolustajista Aro pitäisi vaihtaa Saloon. Aro ollut hukassa pelinopeuden kanssa kv-peleissä.

Hyökkääjät: Kohonen ja Hyvärinen ulos. Hulmi ja Koski on myös nähty, joten listalta loppuu hyvät vaihtoehdot. Tuoretta ja nopeaa jalkaa olisi pitänyt saada mukaan, joten Johansson voisi olla yksi vaihtoehto.

Tämän ryhmän ulkopuolelta olisi löytynyt parempiakin vaihtoehtoja, mutta näille ei koskaan annettu mahdollisuutta osoittaa pärjäävänsä kv-peleissä. Eli, näillä on nyt mentävä nämä kisat. Onneksi nämä ovat Kettusen viimeiset kisat.
sammakko
12/11/2014
ykkösketjuks Pauno-Merto-Piha ja pakkiin T. Kinnunen ja Savonen. Maaliin Monttu
Katsoja
12/11/2014
Toivottavasti Kettunen on rohkempia valinnoissaan kun nämä asiantuntijat. Juuri tällä joukkueella otettiin nokkaan Ruotsilta Hämeenlinnassa ja Ruotsi ei edes näyttänyt kaikkia korttejaan..
Jaska Jokunen
12/11/2014
Olisi ollut kiva lukea Pääkallon perustelut ulosjääneillekin pelaajille, että miksi eivät tällä kertaa mahdu mukaan.
sivusta+katsoja
12/11/2014
Mitä tehdään puolikuntoisilla väsyneillä ukoilla MM kisoissa, otetaanko ne mukaan kisamaskoteiks...EFT:n perusteella ei paljoo tuloksia oo odotettavissa noilta ukkeleilta, valitkaa ny ihmeessä jo nuoria kunnossa olevia pelaajia sinne "kisakoneeseen" nää nippa nappa kunnossa olevat ukkelit voi jättää katsomon puolelle siellä ne ei ainakaan telo itteensä enempää...
Kyllä
12/11/2014
Kettusen pitäis näyttää rohteusensa ja jättää vanhat Kohonen, Koskelainen ja Hyvärinen kotiin. EFT:ssa se kyllä nähtiin, ei nopeus riittänyt. Tilalle kyllä riittää vaihtoehtoja: M. Kohonen, Pajukoski jne.....
Katsoja
12/11/2014
Jos Kettusen valinnat ja perustelut ovat yhtä kevyet kuten näillä asiantuntijoilla, niin en usko että kultaa huuhdotaan Göteborgissa.
Kuoppa+sisään
12/11/2014
Monttu joukkueeseen!
Tuolla
12/11/2014
porukalla voi jäädä jopa neljänneksi. En todellakaan ymmärrä näitä valmentajia - miksi ei voi yksinkertaisesti vain valita parhaita vaan pitää kerätä jotain Koskelaisia ja Hyvärisiä, jotka kylläkin ovat pärjänneet parhaina vuosinaan. Ne vaan ovat ohi.
juho
12/11/2014
Miksi tuonne viedään noita vanhoja ukkoja kun meillä on nuoria hyväkuntoisia pelaajia esim: Peter kotilainen Tommi merto.
Toffo
12/11/2014
Tarviiko kultaa huuhtoa joka kerta, eikö riitä jos kurkku huuhdotaan...?
Toffo
12/11/2014
..ja se on muuten Go:teborg!
poro
12/11/2014
Miks tänne kommentoineet ei valmenna maajoukkuetta? tietoa ja taitoa nähtävästi löytyy, joten eiku vaa koutsaamaan jengiä..
joopajoo
12/11/2014
Ihme narinaa taas.Kertokaas nyt joku fiksu että millä näytöillä niitä nuoria pitäs sinne joukkueeseen valita?Eli ketkäs nuoret on onnistunut maajoukkueessa?Niin kauan ku "vanhat" ukot on parempia ku nuoret ni niiden kuuluu olla joukkueessa.
hänmies
12/11/2014
"Kokeneet" pelaajat päästetään kisoihin ihan vaan sen takia, että heitä ei suututeta. Hyvärinen, Kohonen, Koskelainen ja Lax pois. Ei vaan nopeus riitä. Kylmää kyytiä tulee näillä miehillä...
joopajolle ja muillekin
12/11/2014
älä nyt narise siellä
, Eipäs noita nuoria ole kovin paljon päästetty näyttämään kykyjään, valvennus vain luottaa noihin tosi vanhoihin partoihin.
Valitettavasti tälä porukalla ei tule menestystä. Kisojen jälkeenhän vaihtuu valmentaja ja joukkue radikaalisti ja toivottavasti muukin valvennus
12-0
13/11/2014
Samapa tuo ketä siel on mukana,Ruotsi jokatapauksessa liian ylivoimainen. Tulee taas rumat lukemat finaalissa.

Ja nyt voidaan taas jossitellavkun turpaan tulee että olis pitäny ottaa niitä nuoria pelaajia. Ja jos niitä olisi otettu niin oltais jossiteltu että olis pitäny ottaa konkareita.

Ja mikä tahansa porukka sieltä huomenna nimetäänkään niin se on sillä se. Se on Kettusen näköinen joukkue. Joku muu valitsis aina toisin. Itse tosiaan syvästi toivon että valmennus vaihtuu kisojen jälkeen. Uutta verta tarvitaan myös penkin taakse.
Api
13/11/2014
Sama se on ketä tuola on, mutta itse olisin laittanut kohonen-koski-hulmi trion kokonaisuudessaan. "Ne pärjää vaan suomen sarjassa"... Eli? Kovempaa trioa ei löydy? Kosonen on kova veskari, mutta on tapana ollut sulaa tiukassa paikassa.
ikämies seinäjoelta
13/11/2014
Onko Vänttinen kieltäytynyt?
Olisi ainakin meikäläisen joukkueessa!
Tietoa+onko?
13/11/2014
herran pieksut, Töllikkö EI VOI kuulua MM joukkueeseen!
TV
13/11/2014
Vänttinen ei olisi mikään vitsi, on näyttänyt sen classicissa, kantaa edelleen joukkuetta. Nuorilla ei vaan pää/taito riitä vanhojen syrjäyttämiseen. Kisojen jälkeen valmennukseen Nykky/Korsman ja nuorennus pitää aloittaa nykyisen U19 maajoukkueen parhaimmistosta, tulevat voittamaan maailmanmestaruuden ja siitä pitää aloittaa heidän nosto miesten mj:seen.
Gona
13/11/2014
Monttu kisakoneeseen ja poika kotiin!
S7
13/11/2014
Mun mielestä Salo kuuluu kisoihin, pelas hyvin ja näytti kyntensä EFT:ssä, tieltä pois Aro tai Lax(vaikka kumpikin näistä omia suosikkeja onkin).

Joopajoo kyllä siinnä mielessä oikeessa, ettei noi nuoremmat nyt ihan älyttömästi loistaneet EFT:ssä(oletan tässä että noilla peleille suht iso merkitys valinnoissa), mutta eipä siellä hyökkääjistä loistaneet kuin ykkösketju+hänninen, ja 4 hyökillä paha lähtee kisoihin:-).
seuraaja
13/11/2014
Vois Kettunen alkaa ottamaan oppia jääkiekon puolelta. Siellä suomi on rohkeasti tehnyt mm-kisoissa nuorennusleikkausta ja aina pärjännyt. Mutta taitaa salibandyn puolella hyväveliorganisaatio pyöriä loputtomiin :/
pauttiarallaa
13/11/2014
Parhaat ja pelipaikoillensa sopivat ukot mukaan. Ikä ei merkityksellinen. Ei voi ajatella lajin huipulla mitään projektia, joka huipentuisi vaikka kisoihin neljän vuoden päästä. Menestystä on varsinkin tässä lajissa haettava joka kerta. Ottaisin aina kokeneemman, jos samantasoisista ukoista kyse. Iällä ei tässäkään merkitystä. Nuorempikin voi olla kokeneempi.
seuraajalle
13/11/2014
Onhan Suomi "aina pärjännyt" myös salibandyssakin, eikö? Millohan viimeeksi jääty ilman MM-mitalia.

Ja jos oppia otetaan jääkiekon puolelta niin mitäs sanot vaikkapa nimistä Raimo Helminen, Ville Peltonen ja niin edelleen. Kisapassit leimattiin miehille vielä monta vuotta senkin jälkeen, kun tarjolla oli myös lupaavia nuoria.

Jalkapallosta tulee mieleen Litmanen, nykyisestä joukkueesta esim. Tainio. Koripallon puolella Möttölä. Keihäänheiton (sori!) puolelta Pitkämäen valinnat myös niinä vuosina, kun tosiaan on ollut tarjolla nuorempia paremmilla viime hetken näytöillä.

Parahin nimimerkki seuraaja, taitaa tuo hyväveliorganisaatio pyöriä eniten katkerien rannalla ruikuttajien mielissä. Tulosurheiluu ja kaikkee!
pipuri
13/11/2014
Manninen ei ole löytänyt oikein paikkaansa maajoukkueessa? Puuttuisikohan pari Otto Tikka? Kannattaisi harkita!
Noponen
13/11/2014
Sanat ihan uusia merkityksiä kun tuo MM-joukkueen julkaisutilaisuuden lähetys pätkii.

"Riston käyrä.. on tullut mukaan maajoukkueseen edellisten kisojen jälkeen." Puhutaanko nyt mailanlavasta vai mistä..??
TietoEnator
13/11/2014
Ruotsi on tällä hetkellä sen verran kova luu, että maajoukkue pärjää vain ja ainoastaan jos vastahyökkäyksistä ja niistä muutamasta keskialueen nopeasta käännöstä onnistutaan viimeistelyssä.

Näinollen joukkueseen tarvitaan muutama yv-spesialisti, kaksi kentällistä, joilla onnistuu kyykkiminen omassa päässä ja yksi tasavertainen 5 vs 5 kentällinen, johon riittää meidän materiaali.
Katsoja
13/11/2014
Muuten hyvä joukkue mutta miksi Koskelainen, Hyvärinen ja Kohonen, veivät mahdollisuuden nuoremmilta...
JuSu
13/11/2014
Asiantuntematonta vai mitä, kun Pääkallo.fi veikkausessa menny yksi pakki väärin, joka jäänyt veikkauksessa varanumeron paikalle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.