Suomen salibandymaajoukkue starttasi tiistaina Gran Canarialle – ”Ei mailoja mukaan”

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Etelän lämpöleiristä ennen MM-kisoja on tullut jo traditio Suomen miesten salibandymaajoukkueelle. Suomi on käynyt lämpöleirillä kolmien viime MM-kisojen alla. Miesten maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettusen mukaan Kanarialta haetaan piristys Suomen synkkään syksyyn.

– Syksy on pitkä ja raskas, ja Suomessa kohtuullisen pimeä. Saamme henkiselle puolelle auringosta aika paljon virtaa, Kettunen kommentoi.

Itse leiripaikka on valittu huolellisesti. Muun muassa majoitus- ja urheilutilat pitävät olla kunnossa.

– Ja totta kai myös aikaikkunan pitää olla sellainen, että se meille sopii.

Tiistaina starttaavalle leirille ei lähde ketään ylimääräisiä mukaan, vaan ainoastaan kisapelaajat ja joukkueen toimihenkilöt. Leirin ohjelmassa on fysiikkaharjoituksia, paljon pelivideoiden katsomista ja mentaalipuolen valmennusta. Pelaajat toivoivat aikaa myös rauhoittumiselle.

– Syksy on ollut kiireinen kaikilla, joten on hyvä saada aikaa ihan vain olemiseen.

– Lajiharjoitteita ei leirillä tulla tekemään, eikä pelaajilla ole edes omia mailoja mukana, Kettunen kertoo.

Huhujen mukaan etelän lämpöleireillä ollaan aiempina vuosina käyty myös ”viihteellä”. Näin ei ole tällä kertaa.

– Ei olla mietitty viihteellä käymistä tässä kohtaa, Kettunen kuittaa.

MM-kisat alkavat Ruotsissa 5. joulukuuta avajaisilla ja Suomen ensimmäinen ottelu on seuraavana päivänä. Suomen joukkue lentää Göteborgiin avajaisaamuna.

– Perjantaiaamuna lähdetään ja avajaisissa ollaan paikalla, Kettunen sanoo.

8 comments

  1. Ruotsi on valinnut vähän erillaisen valmistautumisen kisoihin, harjoittelevat Helsinborgissa kun pelitapa ei ollut vielä valmista Suomea vastaan EFT turnauksessa. Vastaavasti Suomella ”palkintomatka” Kanarialle kun pelitapa on jo kuosissa..

  2. Noh, ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa valmistautua peleihin. Välillä kunnon irtiotto uusiin maisemiin tai iso hampurilaisateria voi toimia. Kysykää vaikka Olli Jokiselta. 😉

  3. Lahjattomat treenaa. Kyllä Suomen pelaajat ovat lomamatkan ansainneet.

    Antaa muiden tehdä lajiharjoituksia, sillä meidän ei tarvitse.
    MM-kulta tulossa.

  4. Kiva tietää että lisenssimaksutuloille on löydetty hyvää käyttöä… 😉

  5. Nykyn aikana toi oli perusteltua. Sillä oli tarkkaan mietitty tarkoitus. Nyt mennään kun liitto maksaa ja se on siistiä. Ennenkin menty. Valitettavasti Suomi on tänä vuonna sijoilla 4-6

  6. Ei ketään ylimääräistä? Onhan siellä liiton lomamatkailijat. Ainakin Henriksson. Varmaan työmatkalla hoitamassa nettisivuja tulospalvelua ja livelähetyksiä kuntoon! Meidän lisenssirahoilla!

  7. Jos Suomessa pitää viikon valmistavan leirin majoituksineen ja ruokailuineen, niin ei sekään ole ilmaista. Lentohinnat on nykyään niin alhaiset, että loppujen lopuksi tämä leiri saattaa olla jopa edullisempaa näin kuin Auomessa toteutettuna. Ei kisoihin voi huonolla valmistautumisella lähteä. Jokainen voi tahollaan miettiä miten ison piristys- ja motivointiruiskeen antaa päästä täysin irti arjesta ja tämän hetken harmaudesta.

  8. Jumalauta tätä sakkia, meidän rahoilla ihan leireillään… ilmeisesti pitäis majuasta maksaa kausimaksuja… oishan se kiva ajatus, jos jengi tajuis miten tää maailma pyörii, mutku ei niin ei!! Saksan maju toimii noin ja miksi parhaat jää pois?