Suomi kärsi niukan tappion Ruotsille – turnausvoitto länsinaapuriin

Vahvoja otteita esittänyt Lauri Stenfors on pelannut itsensä kisakoneeseen. Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Miesten EFT-turnauksen päätösottelussa Suomi hävisi Ruotsille 2–4. Elenia Areenan lähes täysi katsomo todisti samalla ruotsalaisten turnausvoittoa.

Mihin ottelu ratkesi?
Ruotsi pääsi ottelussa johtoon Suomen uneliaan alun ansiosta. Suomi kuitenkin paransi peliä heti avauserässä. Jani Kukkolan iski pelin tasoihin toisessa erässä, joten päätöserään jäi runsaasti jännitettävää. Ratkaiseva maali syntyi kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla, kun Rasmus Sundstedt tykitti pallon Suomen Eero Kosonen suojien kautta verkon perukoille. Kolme minuuttia myöhemmin Henrik Stenberg lisäsi johdon kahteen maaliin. Suomi antoi painetta lopussa, ja muun muassa Rickie Hyvärinen laukoi avopaikasta niukasti ohi Ruotsi-maalin. Lisämaaleja ei kuitenkaan kummassakaan päässä nähty.

Ottelun hahmo?
Suomen ykkös- ja kolmosketju pelasivat kelpo ottelun Ruotsia vastaan, vaikka maalinteko oli tänään vaikeaa. Erityisesti pakkipari Lauri Stenfors–Mikael Lax erottui joukosta positiivisesti. Ruotsin joukkueesta maalivahti Johan Rehn antoi hyviä näyttöjä kisoja ajatellen ja voi haastaa Patrik Åmanin ykköstorjujan paikasta Göteborgissa. Tehojen puolesta Ruotsin kolmoskentällinen, jossa pelasivat muun muassa supertähdet Alexander Galante Carlström ja Alexander Rudd, olivat vaikeasti pideltäviä Suomelle.

Ottelun puheenaihe?
Ennen ottelua puhuttiin, kuinka Ruotsi-ottelu sytyttää suomalaiset haastamaan tosissaan Ruotsin turnausvoitosta. Ottelusta jäi paljon myös positiivista käteen, vaikka voittoa ei tullutkaan. Ruotsi oli omissa maalipaikoissaan yksinkertaisesti Suomea terävämpi. Myös useat pelaajat antoivat tarvittavia näyttöjä MM-kisoja ajatellen juuri kaikkein tärkeimmällä hetkellä.

Tilastohuomiot:
Suomi: Lauri Stenfors 1+0, Jani Kukkola 1+0
Ruotsi: Alexander Galante Carlström 1+1, Henrik Stenberg 1+1, Rasmus Sundstedt 1+0, Rasmus Enström 1+0

12 comments

  1. Kertoo jo Facebookissa:

    ”Ei ollut Suomesta tänään Ruotsin voittajaksi. Länsinaapuri oli parempi lukemin 4–2. Seuraavan kerran sitten kohdataan toivottavasti MM-finaalissa joulukuussa Göteborgissa.”

    Tainut unohtua alkusarjan matsi statuksen päivittäjältä…

  2. Kohonen ei mitään käyttöö kentällä. Koskelainen onko ainoastaan rankkareita varten? toivottavasti.
    1 Kapanen Kukkola Moilanen
    Lamminen Kivilehto
    2.Salin Hänninen hyvärinen
    Väänänen Salo
    3. Manninen Hulmi Kailiala
    Stenfors Töllikkö

  3. Paikan päältä seurattuna Stenfors oli silkkaa timanttia. Olen itse epäillyt miehen potentiaalia pelata maajoukkueessa, mutta en epäile enää – ansaitsee paikan kisoihin.

    Muita onnistujia Ruotsia vastaan olivat Salin, Kukkola, Lax, Lamminen, Kivilehto, Väänänen ja Kapanen.

    Valitettava totuus on, että muutama vanhempi pelaaja ei pysy enää nuorempien kyydissä maajoukkuetasolla. Yhtä valitettavaa on, ettei heidän tilalleen ole tällä muita pelaajia valittavaksi.

  4. Vähän samaa pohdin ite kuin jesteri. Tohon toiseen ketjuun mietin kanssa ketjuja, lätkäsen nyt tähänkin… Noiden kaverin jälkeen en osaa kyllä sanoa ketä sinne tulisi valita. Lax oli taasen Sveitsiä vastaan ihan pihalla ilman Stenforsia rinnalla. Late on kyllä ehken kovin puolustaja tällä hetkelle, söi ihan täysin Nillsonit ja Galantet kun oli kentällä!

    1 Kapanen Kukkola Moilanen
    Lamminen Kivilehto
    2.Salin Hänninen Kailiala
    Väänänen Stenfors
    3. Tiitu(YV)-Manninen
    Salo

  5. Mä näin vain sveitsi ja ruotsi pelin ja eihän niissä oikeen muut kuin ykkönen päässyt tehoille:-). Noiden perusteella Manninen oli kuitenkin ihan pirteä ja onhan tossa jätkässä potentiaalia. Ja on monessa muussakin nuoressa, noi kv-pelit taitaa vaan olla pikkasen eri asia kuin oman maan pelit?

    kukkola-kapanen-moilanen, näytti selkeesti sen mitä rutiini ja kokemus noista peleistä tarkoittaa. Mutta riittääkö yksi ketju?

  6. Mannisen rooli täysin väärä. Sellaisia tehoja vääntää liigassa, että ykköskentän paikka pitäisi olla kisojen alkaessa ainakin. Sitten jos ei verkko heilu niin Rickie-boy tilalle.

  7. Ei se kyllä ykköseen mene mitenkään. Kapanen-kukkola-moilanen on niin selvä ykkönen!

  8. Ihmetytti etenkin, että mistä syystä Salinia ei heitetty kolmosen vasempaan, jossa siis manninen oli ja taas mannista kokeiltu tuohon Moilasen paikalle, johon Salin oli isketty. Kätisyys ja oma rooli huomattavasti oikeampi niin päin.

  9. Eniten oikeastaan ihmetyttää miksi Kettunen on edelleen Suomen päävalmentaja. Eiköhän toikin ongelma ratkea seuraavien kisojen jälkeen. Saisko tolla Salibandylehden lopettamisesta säästetyillä rahoilla Nykyn takaisin?