Tässä ovat Suomen kisajoukkueen varamiehet – he jäivät viimeisinä rannalle

Mikael Laxin putoamista MM-joukkueesta voidaan pitää pienoisena yllätyksenä. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Mikael Laxin putoamista MM-joukkueesta voidaan pitää pienoisena yllätyksenä. Arkistokuva: Anssi Koskinen
Mikael Laxin putoamista MM-joukkueesta voidaan pitää pienoisena yllätyksenä. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Suomen MM-joukkue joulukuun miesten salibandyn MM-kisoihin julkaistiin tänään iltapäivällä. Joukkueeseen valitiin kaksi maalivahtia, seitsemän puolustajaa sekä 11 hyökkääjää.

Pääkallo.fi ennusti keskiviikkona tulevan kisajoukkueen kokoonpanoa ja yksi nimi meni selkeästi vihkoon, kun Mikael Laxia ei valittu joukkueeseen. Fyysisen Laxin poissaoloa voidaan pitää yleisestikin pienoisena yllätyksenä. Hänet korvannut Nico Salo kuului arviossamme niin sanottuihin rajatapauksiin.

SPV:n maalivahtia Jarno Ihmettä pidettiin lähes varmana kisavahtina vielä viime MM-kisojen jälkeen, mutta Tomi Ikonen nosti itsensä uudelle tasolle viimeisinä vuosina.

Hyökkäyksessä Casper Pfitzner ja Janne Hulmi olivat mukana vielä Hämeenlinnan EFT-turnauksessa ja molempien kisapaikka oli siinä mielessä hilkulla. Juuso Heikkistä kokeiltiin myös melko ahkerasti viime kausina, mutta kisapaikka ei vielä tällä kertaa auennut.

Muille näyttöpaikkoja tarjoutui enemmän tai vähemmän. Selvää on kuitenkin, että Ihmeellä(-85), Laxilla(-88), Tikalla(-90), Pfitznerillä(-91), Ilari Talvitiellä(-90), Sami Johanssonilla(-93) ja Krister Savosella(-94) on vielä sanansa sanottavana tulevaisuuden MM-projekteissa.

Listalla olevat pelaajat ovat valitun joukkueen varamiehiä.

Maalivahdit:
Jarno Ihme, SPV
Jarkko Monthan, NST

Puolustajat:
Mikael Lax, SSV
Otto Tikka, Happee

Hyökkääjät:
Janne Hulmi, SPV
Casper Pfitzner, Oilers
Sami Johansson, Classic
Krister Savonen, Classic
Ilari Talvitie, Oilers
Juuso Heikkinen, Happee

6 comments

  1. Toivottavasti nämä lahjakkudet jaksavat jatkaa huipulla seuraavat pari vuotta motivoituneena. ”Varamiehet” olisivat hyvin mahtuneet mukaan jos Kettunen ei olisi valinnut konkareita, ilman leiritystä ja kunnon näyttöjä.
    MM- kisojen jälkeen alkaa valmennuksen hakuprosessi, Nykky olisi varmasti paras vaihtoehto.

  2. Kenet paremman olisit löynyt Kohonse paikalle varapelaajista, joka pystyy antamaan samat avut joukkueelle kuin hän? Vanhoilla ei varmaan tarvitse ihan kovinkaan paljon näyttöjä antaa, kun ne on annettu jo parin mestaruuden siivittäminä. Koko joukkuetta ei voi kerralla uudistaa ensikertalaisilla vaan tarvitaan näitä kokeneita sotaratsuja. Myös sekin selviö, että Kohosen viimeiset kisat ja uskallan sanoa, että Hyvärinen myös laittaa pillit pussiin mj:n suhteen.

    Valmennukseen mitä tulee niin Nykky varmasti paras. Mitä luulet miksei Nykky jatkanut kahden voitetun mestaruuden jälkeen? Oma tuulesta temmattu arvaus, että olisi halunnut jatkaa voittavassa joukkueessa uuteen projektiin. Kuka lähtee mestaruuden voittaneesta joukkueesta pronssi vai jopa 4. sijan vieraaseen maahan omasta puhtaasti valmennuksellisesta näkökulmasta? Kettusen aikaan valmentajana ei vaan voiteta mestaruuksia. Ei sillä, että pelaajavalinnat olisivat vääriä. Ei missään nimessä, kyllä oikean ryhmän on valinnut vuodesta toiseen, mutta ei vaan pysty valmentamaan joukkuetta maailman parhaaksi.

  3. Vaikka SSV:n mies olen, niin pitää myöntää, että Salon näytöt EFT:ssä oli vaan paremmat kuin Laxin! Kumpikin on kovia jätkiä. Puolustuspäässä mun mielestä meillä olikin se kovin kamppailu pelipaikosta, monta muutakin kovaa pakkia jäi rannalle ja jopa osa ilman paikkaa näyttää taitojaan–> tämä toki vain ja ainoastaan hyvä asia. Esim. Tikka(toki on varamiehenä), Junkkarinen(luokkaantui), Holopainen, Hakonen, Savonen(jos duuni jatkuu niin varmasti tulevaisuuden suuruuksia), O.Wardi ja onhan näitä muitakin.

  4. Välikisat tulossa ja tuleekin niin kauan, kunnes huipulla tehdään nuorennusleikkaus ja sisään ajetaan modernimpi pelitapa ja ennenkaikkea löydetään pelaajat, jotka sitä kykenevät toteuttamaan.

    Eikä siinä vielä kaikki. Seurajoukkueissa tulee pystyä samaan ja muuttaa sählynpeluu SM- huipulla salibandyksi.

    Kotilaisen Pasi on tästä kirjoittanut hyvän pamfletin 🙂

  5. Jep tossa ylempänä ihan asiaa, kotimaisen liigan taso ei vaan riitä verrattuna naapurimaahan. Luettu on Kotilaisen kirjoitus ja asiaahan se oli…