Naiset

TPS roikkui Classicin rinnalla kaksi erää – Pöllänen 3+0

08.11.
2014
0 Kommenttia
0
Naiset
Arkistokuva: Esa Takalo

Hattutempun kellottanut Alisa Pöllänen oli tänään Classicin tehokkain. Arkistokuva: Esa Takalo

Naisten Salibandyliigassa pelattiin lauantaina viiden ottelun kierros. Turussa kotijoukkue TPS sai vieraita Tampereelta, kun mestarisuosikki Classic saapui Leaf Areenalle. Turkulaisryhmä taisteli pitkään tasapäisesti sarjakärjessä SB-Pron kanssa olevan vierasjoukkueen kanssa, mutta Classic vei ottelun lopulta nimiinsä lukemin 4-10 (2-1, 2-4, 0-5).

Mihin ottelu ratkesi?
TPS aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja siirtyi kahdella nopealla osumalla 2-0 johtoon. Classicin pallollinen peli näytti olevan pahasti haussa ja turkulaiset pystyivät hyvällä karvauspelillä estämään tamperelaisryhmän pelin avaukset. Toisen erän aikana Classic tuli kolmeen otteeseen tasoihin ja vielä ohi hiukan ennen erätaukoa.

Kolmannessa erässä tamperelaisjoukkue karkasi lopulta voittoon vietyään erän nimiinsä 0-5. Classic pystyi ottelun aikana jakamaan peliminuutteja suuremmalle määrälle pelaajia ja se todennäköisesti ratkaisi ottelun, kun kärkipään pelaajilla oli vielä juoksuvoimaa ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

Ottelun hahmo?
Classicin laadukas hyökkäysarsenaali ei tänään ollut aivan tehokkaimmillaan, mutta Aliisa Pöllänen erottui edukseen hattutempun tuottaneella viimeistelyllään. Erityismaininnan ansaitsee myös hyvin kentän molemmissa päissä pelannut Hanna Sipiläinen.

TPS:n joukkueesta voitaisiin nostaa esiin useampikin puolustuspään pelaaja, mutta puolustajaksi kauden aikana siirretty Siru Kekkonen teki kenties suurimman työmäärän joukkueensa eteen. Lisäksi Palloseuran Salla Ranta teki ensimmäisen maalinsa naisten Salibandyliigassa siirtäessään joukkueensa 3-2-johtoasemaan ajassa 30:11.

Ottelun puheenaihe?
Turkulaisryhmän puolustus vaikutti ajoittain hyvin epäorganisoidulta, mutta se pystyi pitkään taistelemaan Classicin huippulaadukasta hyökkäyspeliä vastaan. Ottelun ratkaisi oikeastaan se, että TPS joutui aktivoimaan karvaustaan tappioasemassa kolmannen erän lopulla ja Classicin ylivoimahyökkäykset onnistuivat hyvällä prosentilla.

Alangon sisarten ensiesiintyminen yhdessä TPS:aa vastaan tuotti 4-6-maalin kolmannessa erässä.

Tilastohuomiot:
TPS: Jenna Saario 2+0, Milla Nordlund 0+2. Elisa Laakso 21 torjuntaa.
Classic: Alisa Pöllänen 3+0, Salla Suomela 1+2, Kristiina Kauppila 0+3, Mari Alila 2+0, Hanna Sipiläinen 2+0, Nina Rantala 1+1, Anne Suomalainen 0+2.

Naisten Salibandyliigan tulokset:
SB-Pro-PSS 9-3
Papas-Erä III 6-4
Steelers-Koovee 2-8
M-Team-Happee 6-1

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.