Maajoukkueet

Vahva alku saatteli Suomen voittoon Sveitsistä – ”Huomenna mittasuhteet muuttuvat”

01.11.
2014
0 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Suomen ykkösketju oli tulikuuma Sveitsiä vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Suomen ykkösketju oli tulikuuma Sveitsiä vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Suomen miehet jatkoivat voittojen tiellä myös lauantaina EFT-turnauksessa. Isäntämaa voitti Hämeenlinnan Elenia-areenalla Sveitsin maalein 8–3.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun alku oli Sveitsille painajaismainen, ja Suomi pääsi nopeasti 4–0-johtoon. Avauserän puolivälissä Sveitsi tuli paremmin otteluun mukaan, mutta Suomi lisäsi jälleen johtoaan, ja varmisteli käytännössä voittoaan. Ottelun lopun Sveitsi väläytteli ajoittain, mutta sen peli ei ollut niin hyvää, että sillä olisi voitu Suomi haastaa.

Ottelun hahmo?
Suomen kannalta positiivista oli ykkösnyrkin Lauri Kapanen–Jani Kukkola–Mika Moilanen onnistumiset. Ketjun yhteispeli ja kemiat näyttivät Sveitsiä vastaan olevan todella hyvällä tasolla, ja kolmikko oli alati vaarallinen aina hyökkäyspäähän päästyä.

Ottelun puheenaihe?
Petri Kettuselle ja koko valmennustiimille jäi edelleen paljon mietittävää kisajoukkuetta ajatellen. Sveitsi-ottelu ei palvellut täysin MM-valintoja, sillä tempo tippui ajoittain ja kamppailu vauhtui pelailuksi. Ruotsia vastaan tilanne on sunnuntaina varmasti täysin erilainen, ja kisanäyttöjä antavien on silloin erotuttava joukosta.

Kommentit:
– Tyytyväinen täytyy olla päästettyjen maalien määrään. Saimme puolitettua sen eilisestä (Tshekki-ottelusta). Samalla trendillä olemme vahvoilla Ruotsia vastaan, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen pui ottelun jälkeen.

– Olen tyytyväisempi tähän matsiin kuin eiliseen. Olimme kompatimpi ja saimme loistavan lähdön peliin, Kettunen jatkoi.

– Tämä ottelu ei selkeyttänyt vielä juurikaan MM-valintoja. Roolitusten ja ketjukoostumusten kautta mietitään, ja meillä on positiivnen ongelma valitsemisessa. Kovan paineen alla ne timantit hiotaan, Kettunen analysoi tulevia MM-kisavalintoja.

– Pelin luonne muuttuu merkittävästi, kun Ruotsi tulee vastaan. Olemme nyt olleet enemmän pallolla, mutta huomenna mittasuhteet muuttuvat, Suomen päävalmentaja ennakoi Ruotsi-ottelua.

Tilastohuomiot:
Suomi: Mika Moilanen 2+2, Jani Kukkola 2+1, Lauri Kapanen 2+1, Eemeli Salin 1+1, Rickie Hyvärinen 1+1, Janne Lamminen 0+2
Sveitsi: Nico Scalvinoni 1+0, Moritz Schaub 1+0, Simon Stucki 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.