Juniorit

Video: Hurja tilanne junioriottelussa – käsipallomaali kaatui päälle

19.11.
2014
15 Kommenttia
1
Juniorit
Kuvakaappaus: Youtube

Kuvakaappaus: Youtube

Iltalehti uutisoi viime viikolla kaatuneen jääkiekkomaalin alle jääneestä 12-vuotiaasta pojasta Varkaudessa. Tiistai-iltana salibandy oli vaarassa joutua samankaltaisiin otsikoihin: B-junioreiden SM-sarjassa Koovee ja TPS kohtasivat hyvätasoisessa ottelussa, jossa kuitenkin toisen erän alkupuolella elettiin kauhun hetkiä, kun Ylöjärven Liikuntakeskuksessa kentän päädyssä säilytettävä käsipallomaali kaatui vierasjoukkueen pelaajan päälle melko puhtaan kontaktitilanteen jälkeen.

Tällä kertaa tilanteesta selvittiin ilman vakavia vammoja, mutta ei tarvitse kuin muistella marraskuun alussa pelattuja EFT-turnauksia, joissa naisissa My Kippilä taklattiin päin valomainoksia ja miehissä Rasmus Sundstedt taklattiin kovaa päin toimitsijapöytää.

Kaikki nämä tilanteet olisivat olleet vältettävissä varsin helposti huomioimalla lajin nopeus ja tyhjentämällä kentän lähiympäristö huolellisemmin.

Pääkallo.fi heittääkin tässä pallon ottelutapahtumien järjestäjille: miten turvallinen sinun ottelutapahtumasi on? Ja pystyisitkö helposti tekemään siitä turvallisemman?

Videon kuvaaja: Juha Laaksonen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Achaki
19/11/2014
Sulk
Pelleri
19/11/2014
Sitten meitä tuomareita katotaan vinoon ja
hiljaisuudessa manataan pikkumaisiksi kun
halutaan siirtää jotain maaleja tai ylimmääräisiä
tavaroita pois kentänläheisyydestä..

Jospa ne asenteet muuttuisivat näiden uutisointien
myötä.

Harmaa/Kelta - paita.
Keijo+Koo
19/11/2014
Tälläisiä vastaavia "halleja" on maa täynnä, tuollakin takaseinällä törröttää paloposti terävine kulmineen. Samanlainen oli ainakin omalla viime vierailulla Pasilassa takaseinällä.
pelaaja
19/11/2014
Ylöjärvellä ennenkin vastaavia tilanteita, muutaman vuoden takaa kohdasta 3:27 näkee pahan tilanteen, sama kenttä ja maali. https://www.youtube.com/watch?v=8kuUqEHWEEI
ET+soittaa+kotiin
19/11/2014
Kentän osalta tuomareita on ohjeistettu (ainakin joskus), että liitto on kentät pelialustoiksi hyväksynyt, joten niillä pelataan. En tiedä on tarkastuksen aikana kaikki kentän ulkopuoliset esteet olleet paikoillaan, mutta välillä tuntuu, että tarkastaja olisi näkökyvyn puolesta tuomariainesta.
Jukkisb
19/11/2014
Kentän laidat tyhjäksi, mutta mahdolliset uudet hallit voisi rakentaa kerralla kunnollisiksi.
who?
19/11/2014
Kuka tää oli jonka päälle maali kaatui? :/
opex
19/11/2014
Osumaa sai salibandyjulkimo Tero Töyrylän poika Jussi.

Tästä tuli mieleen se todella kauhea tapaus muutaman viikon takaa, missä poikien pihasählyissä lätkämaali kaatui jonkun 10-12 vuotiaan pojan päälle ja poika menehtyi muutaman päivän hoidon jälkeen.

Kyllä tälläiset asiat pitäisi huomioida hallien omistajienkin puolesta jo ennalta sekä tietenkin tuomareiden/huoltajien/toimihenkilöiden tms aikuisten tarvittaessa käydä tarkistamassa.
Juha Laaksonen
19/11/2014
Järkyttävää huomata, että tuo ei ollut ensimmäinen kerta. Toiselta pelivideoilta löytyi näin nopeasti vastaava tilanne. Voi vain kuvitella kuinka monta kertaa tuo väärin varastoitu ylöjärven liikuntahallin futsal maali on oikeasti kaatunut aiheuttaen todellisen tapaturmariskin. Toivon, että kyseisille maaleille etsitään tämän jälkeen hallista turvallinen säilytyspaikka ja valvotaan sisäisesti, että niitä säilytetään oikein. Nyt näin ei ole tapahtunut kyseissä hallissa.
Jos olisi oikeasti tapahtunut vakava tapaturma, niin ketä olisi ollut loppujen lopuksi vastuussa tapahtuneesta? Ylöjärven liikuntahalli, turnausvastuussa oleva kotijoukkue vai pelaajille vaarallisessa ympäristössä ottelun käynnistäneet liiton alaiset tuomarit?
Onneksi tässä tapauksessa vastuita ei tarvitse selvittää.
Odotellaanko seuraavaa tapaturmaa vai tapahtuuko kyseisessä hallissa korjaavia toimenpiteitä?
Yks vaan
19/11/2014
Omissa yksittäisissä otteluissa ja turnauksissa on nuo maalit siirretty ihan itse pois vaarallisesta paikasta. Ei se sen vaikeampaa ole, mutta syyllisiä ja vastuullisia on aina mukavampi etsiä jostain muualta kuin peilistä.
Juha+Laaksonen
19/11/2014
Lähtökohtana turvallisuus, ei syyllisten etsintä tai syyllistäminen.
Laiton hetki sitten rakentavassa mielessä Ylöjärven liikuntahallille sähköpostia. Saattaa olla, että he eivät tiedä tai tiedosta todellista tilannetta.
Pirkka
20/11/2014
Ihmetellyt jo monta vuotta, miten liitto antaa pelata pelejä tietyissä halleissa? Vielä pari kautta sitten miesten II-divaria pelattiin Mikkelissä Rantakeitaalla. Eihän siin ollut mitään järkeä! Heittäisinkin liiton suuntaan pallon tässä halli asiassa. Olosuhteista puhuttu monta vuotta, mutta tekeekö asian eteen kukaan tosissaan mitään? Ikuinen puulaki laji(ko)?
Asdf
20/11/2014
Omien pelien aikana nähnyt ainakin kolme kertaa vastaavan tilanteen samaisessa hallissa
Juha+Laaksonen
20/11/2014
Sain nopeasti vastauksen liikuntakeskuksesta. " Ryhdymme toimenpiteisiin välittömästi, jotta vastaisuudessa ei käy samoin" . Hienoa, että vaarallinen maali saa jatkossa turvallisemman säilytyspaikan hallin organisaation toimesta.
Pirkka puhuu asiaa
26/11/2014
Niin, kyllähän salibandyn suuntaus on se että peli on aina enemmän fyysisempää ja pelaajat eivät aina pysy kentän rajojen sisäpuolella. Joskus joku pelaaja syyllistyy raukkamaiseen ajoon, joskus tilanne on vain sellainen missä vauhti on kova ja pelaaja joutuu kentältä ulos. Uusia saleja tehdään, mutta nekin ovat mitoiltaan aivan liian pieniä "yleishalleja". Varoalueet pitäisi olla vähintään 2 metriä ja lajin säännöt tiukimmiksi. Salibandy on menossa liikaa jääkiekon suuntaan, kohta tarvitaan vähintään kypärät päähän.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.