Maajoukkueet

Video: Näiden potkaisujen takia ruotsalaisvahti saattaa missata MM-kisat

27.11.
2014
18 Kommenttia
0

Aikaisemmin viikolla uutisoitiin, että AIK:n ruotsalaisvahti Patrik Åman saattaa olla ulkona joulukuun salibandyn MM-kisoista Ruotsin Superliigassa sattuneen vahingoittamistapauksen vuoksi.

Nyt tapauksesta on tarjolla videokuvaa ja se ei jätä paljoa arvailujen varaa. Videolla nimittäin näkyy kuinka Åman potkii Växjön pelaajia eri tilanteissa jo ennen viimeistä iskua, joka lopulta vahingoitti Christopher Holmerin polvea.

Åman puolusteli tekojaan aiemmin tällä viikolla ja hänen mukaansa kurinpidollisille toimille ei ole perusteita tässä tapauksessa.

Ruotsin tähtimaalivahti vahingoitti vastustajaa Superliigassa – saattaa joutua sivuun MM-kisoissa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
mv
27/11/2014
ihan oikein pelaajalle mitäs hyppii veskarin päälle
mr. manatee
27/11/2014
Jep, polvet paskaks jokaselta joka tulee liian lähelle, maalivahtikin saa välillä näpeille.
heppu
27/11/2014
Naurettavaa tuollainen. Veskoja hakataan näpeille ja ajetaan ihan pystyyn ja vaan vapari siitä. Herätkää nyt oikeesti tälläisten asioiden kanssa.
Miro
27/11/2014
Pikkusen saa aina antaa. Viiminen tilanteista oli vain selkeä potku. Muut tilanteet kuuluvat peliin.

1 Potku (sekin mahdollisesti vahinko kun nopeasti koitat palata peliin mukaan), 1 rike(estäminen), 2 Reaktiota jotka kuuluu vain yksinkertaisesti peliin. Pitääkö maalivahtien nyt alkaa väistelemään tilanteita joissa heitä päin ajetaan ihan surutta, koska niistä voi seurata tälläinen höpöhöpöhaloo tilanne.

Åman kisoissa ei huolta.
Veskojenpuolesta
27/11/2014
Ohan tuo nyt naurettavaa jos joutuu tosta edes pieneen pelikieltoon. Sain otsikoista vähän erilaisen kuvan näistä "potkaisuista". Vähän saa välillä veskatkin antaa takaisin.
Bambou
27/11/2014
Noi ensimmäiset on aika lieviä juttuja, mutta ehkä jäähyn arvoisia. Tuo viimeinen sitten taas ainakin useamman ottelun pelikiellon arvoinen. Aivan selkeä potku vastustajan polveen. Ei varmaankaan tähtää potkuaan juuri polveen, mutta ei noin voi tehdä. Pahimmassa tapauksessa toisen peliura poikki ja vaikka seurauksesta ei rangaistusta kuuluisi antaa vaan teosta, niin tuo teko on erittäin vaarallinen ja siksi useamman ottelun kakku olisi paikallaan.
mr.+manatee
27/11/2014
Antaa takaisin? Jaa saa potkia polville jos joku tulee lähelle maalivahdin aluetta tai on kerran saanu näpeille tms?
Noista potkuista selkeästi tahallisia suurin osa, ainakin parista noista jäähy ja vikasta isompaa. Polville potkiminen on alhaisinta touhua mitä on. Kiva pistää toisen ristisiteet katki ja parhaassa tapauksessa ura ohi, vähintään puoli vuotta kuntoutusta ja leikkaus. Vaikka sormi menis päreiks niin ei sentään oo ihan samassa luokassa.

Se on ihan normaalia pallontavoittelua, että joskus veska ehtii ekana palloon näppeineen mutta pelaaja on niin vähän myöhässä että osuu näpeille. Jos ei sitä kestä niin on väärä laji. Eri asia on törkeämmät myöhässä tulevat huitomiset.
sarno
27/11/2014
Pr3 täysin selvä! Ei oikeuta maalivahtia rikkomaan ja kostamaan, jos joskus itsekin saa iskuja! Maalissa pelanneet tietää kyllä onko noi tilanteet vahinkoja vai tarkotuksen mukaisia rikkeitä! Moket osaa kyllä peittää omat rikkomisensa pelitilanteiksi.
JZ
27/11/2014
Manatee on oikeassa. Normaaleihin pelitilanteihin kuuluu, että veska saa joskus sormilleen tai jää kasan alimmaiseksi. Mutta se on osa peliä ja jos sitä ei kantti kestä niin turha ees hommaan lähteä. Tuomarin homma sitten on katsella missä mennään jo rikkeiden puolelle - tälläiset ihme ninjailut ovat niitä hyvin selkeästi eivätkä kuulu mitenkään normaaleihin pelitilanteisiin.

Vaikkakaan nää ei näytä järin kovilta potkuilta (videon laatukin aivan kuraa) niin joka tapauksessa totaalipelleä toimintaa Åmanilta. Joku sanktio olis ihan paikallaan.
jaakko
27/11/2014
entä jos maalivahti olisi ollut savoilainen :) kaikki ois vaatinut uran päättymistä... Musta noi Åmanin tilanteet on ihan jokapäivästä, jos antaa veskarille näpeille, niin välillä saa takaisin. Ei ole mitenkään ennenkuulumatonta NHL:ssä että veska löy vastustajaa mailalla, kun tulee esille. Ihan vaan huumorina tähän loppuun.. https://www.youtube.com/watch?v=8v9wZF-aQ9U kaikki ei ole ihan sääntöjen puitteissa enkä näitä kannata, mutta antaa kuvan veskoista.
Entinen maalivahti...
27/11/2014
Iha tosi... Eihän noin nyt mitään hirveitä potkuja ole. Mutta kuuluuko potkiminen peliin ei todellakaan. Jos olevinaan on sitä mieltä että pitää antaa takasin kun saa näpeille yms. On väärässä lajissa, kestäkää ne pienet iskut, älkääkä täällä itkekö.
Jos edes noita pieniä potkuja harrastaa, noin että vähän joka tilanteessa ni tosta viimisesta kunnon kakku vaan. Ja mielestäni olisi oikein että ei oteta mj jengiin.
JiiK
27/11/2014
Omaan silmään pahimmalta näytti toi futismainen "liukkari" takaapäin. Siinä kun jää taaemman jalan nilkka alle kesken juoksun niin voi sattua.
viuuh
28/11/2014
Tarkoituksellisisa vahingoittamistarkoituksia jokainen.
Kassari
28/11/2014
Kommenttien perusteella siellä on kaivettu kukkahatut kaapista. Herätkää nyt. Peleissä sattuu ja tapahtuu. Pitäisikö koko laji kieltää, kun voi sattua vahinko?
Maikkeli
28/11/2014
Aivan sama loppujen lopuksi saako rangaistuksen ellei opi mitään siitä. Periaatteessa tuo Åmanin potkiminen on kuin mitä tahansa jälkipeliä, joten tuomareiden pitäisi antaa niistä minuutteja. Åman vaikuttaa näiden videopätkien perusteella aivan liian ylilatautuneelta, mutta tiedä sitten mitä muuta on tapahtunut 60 minuutin (+ jatkoajan) aikana. Ei toki oikeuta mihinkään, mutta hyvä tuomari on tasapuolinen ensin ja noudattaa sitten vasta sääntökirjaa. Toki tietyissä raameissa.
mutsis
28/11/2014
Joo jos ei veskana pelatessaan kestä sitä, että joskus tulee näpeille niin voi mun puolesta siirtyä vaikka heittää tikkaa.
Tos videossa viimeinen oli selkee potku ja rangaistava teko. samoin toi liukutaklaus takaapäin. Mut noi kaks muuta voi olla ihan pelkkiä vahinkojakin.Vaikee sanoo kun video on kuvattu perunalla. MUTTA noin voi käydä kun pelaaja ajaa veskarin alueelle!!! Ei missään nimessä saa vastustajaa potkia mut jollain lailla pitää kaveria kyllä muistuttaa jos tulee veskan alueelle säätämään. Omalla vastuulla.
Isi
29/11/2014
Turha täällä pelaajienkaan itkee että ei mua saa satuttaa!!
Pelissä joko kestetään kipua ja sitä kestää jokaine tai sitten kenenkään ei tarvitse pelätä murtuneiden luiden puolesta ja sen asian hoitaa tuomarit.
Junnu#8
29/11/2014
Nuo kaksi ensimmäistä tilannetta on sellaisia. Mitä nyt sattuu useimmiten otteluissa. Normaaleja pelitilanteita. Åman elää niin vahvasti pelissä mukana. Notta välillä roiskuu.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.