Video: Taklaus päähän – Happee-pelaajalle aivotärähdys

Kuvan tilanteesta Veli-Matti Hynynen sai aivotärähdyksen. Kuva: Esa Takalo

Kuvan tilanteesta Veli-Matti Hynynen sai aivotärähdyksen. Kuva: Esa Takalo
Kuvan tilanteesta Veli-Matti Hynynen sai aivotärähdyksen. Kuva: Esa Takalo

Viime viikon keskiviikkona pelatussa Classicin ja Happeen välisessä liigaottelussa nähtiin ikävä tilanne. Classic-pakki Mika Savolaisen kontakti osui Happeen Veli-Matti Hynystä päähän.

Alla on video päätöserässä sattuneesta tilanteesta. Savolaiselle tuomittiin teosta kahden minuutin jäähy vaarallisesta pelistä.

Viime keväänä Happeen mestaruuden ykköspyssynä häärinyt Hynynen sai puolestaan tilanteesta aivotärähdyksen. Hynynen on tällä viikolla käynyt jatkotutkimuksissa tärskyn suhteen.

Toistaiseksi Salibandyliittoon ei ole saapunut rikkomusilmoitusta asiasta, mutta keskiviikkona tulleen tiedon mukaan Happee on viemässä asiaa eteenpäin Salibandyliigan kurinpitäjä Tommi Koposelle. Nähtäväksi siis jää, seuraako Savolaiselle tilanteesta pelikieltoa jälkikäteen.

Itse ottelusta Happee nappasi 7–5-vierasvoiton.

Edit 26.11. klo 17.42: Korjattu tuorein tieto Happeen valituksesta.

90 comments

  1. Minkähänlaista liikerataa Savolainen Hynyseltä odotti että kontaktilla olisi ollut mahdollisuutta osua kylkeen.

  2. Alle 10 ottelua pelikieltoa on surkee vitsi tästä töötistä. Ei mitään muuta aietta kuin vahingoittaminen. Suoraan päähän kohdistuva ja hypyn kera.

  3. Seuraavan kerran kun menet pelaamaan Classiccia vastaan ja kohtaat kasvotusten Savolaisen, teillä on äänetön sopimus. Teillä on molemminpuolinen kunnioitus ja te otatte toisianne kovaa. Todella kovaa. Silloin me olemme siinä tilanteessa, jossa peli on palannut kaikkien lajien syntyperäiselle maaperälle. Tuomareita ei tarvita. Pelataan tilanteet siten kun vastapelaaja sitä haluaa. Teidän tapauksessa irtopallo kulmaan, te menette sinne niin, että molemmat ottavat katsekontaktin ja jompikumpi teistä voittaa sen taistelun. Ette te muita vastaan niin voi pelata. Mutta toisianne vastaan voitte. Tämä täyttää teidän molempien kotihallit ja ihmiset tietävät, että kentällä on kaksi gladiaattoria. Kumpikaan ei 100 prosentin varmuudella halua toista satuttaa. Jos nyt Savolaiselle tuomitaan tästä pelikieltoa, kaikki tämä on menetetty. Tule esiin ja ilmoita, että tilanne oli valitettava mutta vahinko ja toivot, että tämän asian käsittelyä ei jatketa. Seuraava peli ja te molemmat pelaatte 2 000 ihmiselle.

  4. Nyt kun pari kertaa on katsonut ja asiaa miettinyt niin taustat huomioon ottaen niin loppukausi sivuun. Tää on toistuvaa säännöitsä ja kanssaurheilijoista törkeää piittaamattomuutta.

  5. Jälleen yksi päähän kohdistunut taklaus Savolaisen meriitteihin. Näistä saa jo aika pitkän youtube-koosteen, mikäli kaikki niputtaisi yhteen. Kauanka tätä syöpää pitää vielä kärsiä.

  6. Vetäkää nyrkkitappelu. Sovitaan että ketään ei rangaista niin seuraavassa pelissä on 3000 katsojaa. Niin, tai vakava loukkaantuminen, joka päättää yhden pitkän uran. Säännöt ovat noudattamista varten.

  7. katsojana olisi oikeasti yksi merkittävä keino vaikuttaa (mikäli on sitä mieltä että savolaisen käyttäytyminen on vastenmielistä) – jättää classicin ottelut katsomatta. taitaa tps-classic mennä osaltani ohitse.

  8. Eikö tätä yhtä hullua saada kuriin ollenkaan?
    Kuinka monta aivotärähdystä pitää tulla? Nyt tuomarit ja tarkkailijat hereillä. Lajin uskottavuudesta ei ole kohta rippeitäkään jäljellä, kun ei ole edes sääntöjä! Tai niitä ei ainakaan tarvi noudattaa, jos on torspo ja selässä lukee Savolainen.

  9. t:lle:

    Eli rankaiset omaa suosikkijoukkuettasi menetetyillä lipputuloilla sen vuoksi, että vastustajalla on riveissään pelaaja, jonka käyttäytyminen on mielestäsi vastenmielistä. Todella pettämätön logiikka.

  10. Vaikka ton katsois kuinka monta kertaa niin mitään puolustus puheenvuoroo ei voi Savolaiseen käyttää. Hyppy puuntakaa ja pam. Punaisella ei ole mitn keinoa oottaa että joku hyppytaklaa päähän. Jos tästä ei pelikieltoa tule- ei voi mistään tulla

  11. siis hyi helev… toi ois lätkässäkin iso pelikielto, täysin puun takaa ja hypyllä päähän?!!

    kun ottaa huomioon, että kaverilla aiempiakin ”tuomioita”, ei tästä voi selvitä ihan pienellä kakulla!!

  12. Heti sählyniilot itkemässä kun joku antaa kovuutta. Ruvetkaa seuraamaan vaikka shakkia jos ette kestä seurata fyysistä peliä.

  13. kauhea hyppy päähän, tuli kauden verran pelikieltoa tai ei niin oletan että Classic hoitaa kurinpitäjän kyvyttömyyden ja purkaa savolaisen sopimuksen.

    Tai jos sopimuksen purku maksaa liikaa niin sitten vaan peliaikaa tasan 0 min tällä kaudella.

    Järkyttävää toimintaa jossa pitää jo seurankin toimia.

  14. mä ymmärrän tossa tilanteessa savolainen hyppää vasta kun huomaa että se törmää hynyseen, hynysen jalat on reilusti lähempänä savolaista kuin olkapää, jota savoilainen tavoittelee, olisi mennyt molemmilta jalat paskaksi. varmasti tavoitteli pientä tasapainon tönäisyä, näitä näkee fudiksessa paljon puolustajilta. Valitettavasti kaksi virhettä savolaisella. 1. töyttäisy pitää tehdä paikallaan, ei liikkestä, toinen virhe, ei osu olkapäähän vaan päähän. Silti tuomitsisin tämän puhtaaksi vahingoksi. Savolainen pelaa aina kovaa ja välillä vahinkoja sattuu.

  15. Kyllä varmasti kestetään mutta jos oot vähänkään seurannut Salibandyliigaa niin nää päähän kohdistuvat ajelut tuntuu toistuvan joka kausi Classicin nro 84:n osalta. Niinkuin joku tossa sanoikin nii lätkässäki olis kakkua napsahtanu.

  16. Ylilyötyjä kommentteja. Videon perusteella ei ole syytä ristiinnaulita Savolaista. Jäähyn paikka, mutta ei tarvetta pelikiellolle. Savolainen selvästi pyrkii pelaamaan kylki kylkeä vasten normaalin pelitilanne-kontaktin. Hynynen kuitenkin on sen verran lyhyempi pelaaja, että Savolaisen kylki osuu vahingossa hänen päähänsä. Jotain rajaa kommentteihin.

  17. Et taida itse pelata salibandya, kun et ymmärrä kuinka törkeän liikkeen savo tekee puun takaa. Kannattaa miettiä ensi kerralla mitä eroa on fyysisellä puhtaalla pelillä ja tämän tyyppisellä peli tyylillä.

  18. Pitäisikö välillä miettiä pelaajaa joka sai tilanteessa aivotärähdyksen. Olkoon tilanne vahinko tai ei niin Classicin pelaajan teko on sellainen jota ei tule hyväksyä salibandyssä.

  19. Ruma taklaus mutta tälle ”Toistaiseksi esimerkiksi Salibandyliittoon ei ole saapunut rikkomusilmoitusta asiasta.” toki (Y) 😀 😀

  20. Onko salibandyssä edes mitään keskitettyä kurinpitolautakuntaa? Luulisi että sen pitäisi ottaa tällaiset tilanteet ihan oma-alotteisesti käsittelyyn ja antaa ansioiden mukaiset rangaistukset. Mielestäni lajia ei palvele se, että huippupelaajat loukkaantuvat.

  21. On tuo tyhmä jätkä,näyttäkää nyt että on munaa antaa kunnon pelikielto.
    Noi ei vaan lopu jos ette anna kunnon pelikieltoja tuollaisista törkeistä taklauksista,Savolaisella ei ollu mitään muuta tarkoitusta kun vahingoittaa vastustajaa tuossa tilanteessa!

  22. Jotenkin surullinen kaveri tämä Mika Savolainen on.
    Vartta oli johtavaksi puolustajaksi, kädet ei ole ihan paskat.
    Pilaa oman uransa tällaisilla urpoiluilla. Kunnura joskus loppuu, Savolaisen nimi yhdistetään aina Kivirantaan ja Hynyseen.
    Tuon kokoinen kaveri ei voi ottaa olka-olkaa vastaan itseään 30cm lyhyemmän Hynysen kanssa.
    Eikä ainakaan selkäpuolelta.
    Jos tästä ei tule pelikieltoa, niin jotain mätää on liigan kurinpitotoiminnassa.

    Pikaista toipumista Velsalle !

    Saattaa olla, että Savolaista muistetaan #hirviteatterissa tammikuun lopulla. (Jos ei ole pelikiellossa)

  23. Ottihan kouvonen viime pleijareissa 5 peliä kakkua kun veti puun takaa iskaniusta päähän. Tästä sais tulla loppukausi!

  24. Ihmettelen kovasti mitä Savolaisella liikkuu päässä pelikentällä. Mitä hittoa se koittaa todistella tälläsellä hölmöilyllä? Kunnon koira. Toivottavasti ei saa ainakaan hirveän pitkää pelikieltoa, koska meillä on vielä peli niitä vastaan. Kyl mäki osaan sikailla.

  25. On muuten outoa, että salibandystä on tullut laji, jossa päähän kohdistuvista taklauksista ei pelikieltoa tule.

    Väänänen —> Raikamo
    Kiviranta—-> Olkkonen
    Kivilehto—->Perokorpi
    Savolainen—-> Vähän kaikki

    Mistään näistä ei isompia rankkuja tullut, vaikka aihetta olisi! Ja sitten niitä 5 pelin pelikieltoja jaellaan kun pelaa väärällä nimellä alasarjoissa

  26. burgerin kanssa samoilla linjoilla, kommentit aika ylilyötyjä. Taitaa olla hirviteatterin fanit tulleet joukolla paikalle kommentoimaan. Ekalla silmäyksellä videoon, näyttäisi että isku kohdistuu enemmänkin yläselkään kuin päähän. Pituus ero pelaajien välillä toki pahentaa asiaa. Kakkosta reilumman rangaistuksen olisi kai voinut antaa pelissä, muttei nyt sentään pelikieltoa.

  27. Yleisesti, onko salibandyn säännöt yleensä sellaisia joissa annetaan tuomarin tulkinnalle liian iso rooli? Onko tuomarilla työkaluja antaa kovia rangaistuksia jos kentällä tapahtuu esim. tällaisia asioita? Salibandyn sääntöjä pitäisi ehkä tarkistella ja päivittää niitä tarkemmiksi. Itse toimin juniorivalmentajana SM-sarjassa ja koska ”kovaa” (siis ylikovaa) saa pelata aika usein niin ei minunkaan joukkue voi olla vain ottavana osapuolena. Me emme itse pelaa siten että pyrkisimme pelitapaamme muuttamaan ”fyysisemmäksi”, mutta toki olemme huomioineet tämän huolestuttavan suuntauksen ja reagoineet siihen. Usein keskustelen pelin jälkeen tuomareiden kanssa ja ääneen ihmettelen miksei anneta isompia rangaistuksia selkään kohdistuneista ajoista ja lukemattomista vaaratilanteista. Tuomarit ovat hieman ihmeissään ja tulkkaavat tilanteita väärin. Mainitaan oikeista taklauksista ja toinen käänsi olkapään alta pois jne. Eli uhri on pelannut väärin… Salibandyssä ei saisi taklata ollenkaan vauhdilla ”oikein” kylkeen”, vain nojata ilman vauhtia kyljet vastakkain. Jääkiekossa säännöt ovat selvät ja siellä käytetään korkeita laitoja ja suojavarusteita suojaamaan pelaajia loukkaantumisilta. Salibandyssä aika useassa paikassa laidat ovat lähes kiinni betoniseinässä tai muissa rakenteissa. Pian jollekin käy todella pahasti jos mitään ei tehdä. Tuomarit, olkaa rohkeita ja antakaa isoja rangaistuksia silloin kun niihin on aihetta. Myös junnupeleissä.

  28. Toi on lähestulkoon identtinen tilanne mitä mulle sattui muutama vuosi sitte! Olin vaan ite pystymmäs ku hyny. Vastustajan kyynerpää osui siinä rytäkäs voimalla mun kylkeen ja kaks kylkiluuta murtui ja ilmat pihalle ja jotain pienempääki hittiä tuli ku lensin kenttään! Ohan toi kyllä ihan sairas ylilyönti savolaiselta! Tommoses voi sattua niskaanki pahoja vaurioita jos ei yhtää osaa ennakoida iskua..

  29. Tilanteessa pakkipari kauhoo ensin pallosta ohi ja Savolaisella tulee kiire estämään Hynysen laukaus. Olisi kuitenkin suotavaa, että Savolainen pyrkisi etenemään turvallisemmin ns. maata pitkin eikä hyppytaklaamaalla.

  30. EI SAA SANOA! Savolainen tosi mukava jätkä tunnen sen ja Hexikin tuntee se on kuin nalle karhu! Te jyväskylästä ette ymmärrä mitään toi on ihan oikein pelattu. Lisä rangaistus ei ole oikein se on mikki hiiri touhua jos tulee kakkua.

  31. Huh huh… Pitkä pelikielto, ei tuollaisia voi enää millään vahinkovillasella painaa.

    Tuomari paraatipaikalla ja antaa vain kakkosen. Oma tuomio olis ollu vähintään vitonen.

    Ja ihan ilman hirvilaseja ollaan.

  32. Samantyylinen tilanne siinä mielessä, kun Kivirannan kanssa, eli toinen lähtee pomppupallon perään ja toinen haluaa vaan ajaa vastapalloon, kun vastustajan huomio muualla.

  33. oli joo pahasti pihalla tossa pelissä. Pari vitosta jäi puhaltamatta, tämä ja Kotilaisen taklaus. Jälkinmäisestä ei tullut edes jäähyä.

  34. Sen tarkemmin nyt tätä niittiä analysoimatta alleviivaisin kyllä tuota samaa mitä monet muutkin tässä jo. Eli huomioiden tuo Savolaisen aikaisempi tausta, antaisin kyllä jo aika reippaasti kakkua. Kymmenestä pelistä voitaisiin ehkä lähteä?

  35. Näin tuon livenä ja läheltä. Siinä tilanteessa näytti tahalliselta. Hynynen ei voinut millään hetkellä suojautua ja osuma tuli puun takaa. Videota en nyt sitten näe, kun Elisa! Sanoin jo tilanteen jälkeen, että valitettavasti ulosajo ainut vaihtoehto. Puun takaa tulevia taklauksia ei tarvitse viedä loppuun asti. Jokainen peluri tietää sen hetken, kun voi jättää osumatta. Laji kuin laji.

  36. Monikos teistä olikaan paikalla kun tämä tapahtui…viistosti takaapäin kuvatusta videosta saa ihan sellaisen käsityksen kuin kukin videon katsoja haluaa, ne jotka oli tossa katsomossa tuossa pelissä, näkivät tilanteen kuitenkin toisin…mikä kumma joukkolynkkaus hysteria täällä kommenteissa oikeen on menossa…kummallista ettei kenenkään muun ”ajeluita” tai ”taklailuja” kommentoida täällä pääkallon palstoilla samalla runsaudella…Savolainen on näemmä joidenkin silmätikkuna…pikkasen realismia näihin juttuihin…

  37. Se nyt vaan on niin että tämä on salibandya eikä jääkiekkoa. Siksi rangaistava teko pelikieltoineen kaikkineen. Mikki Hiiri kommentoijat voivat mennä jatkoajan sivuille…

  38. Oulu:lle: tietysti tässä kärsii myös toinen joukkue, kuten toit esille. mutta ei se mielestäni varsinaisesti haittaakaan, koska vaikka nyt puhutaan savolaisesta, niin koko laji kärsii tästä, ja lajina tätä tarvitsisi pohtia ja tulla johonkin tuloksiin (vaikka olisikin että tällaiset tapaukset ”kuuluvat” lajiin). vertauskuvana mainittakoon jääkiekkoa; jos sanotaan vaikka että tietyllä vierasjoukkueella on tunnettu tappelija, ja on todennäköistä että heitä vastaan syntyy väkivaltaisia tilanteita – niin kotijoukkueen kannattaja voisi ilmaista tyytymättömyyttään siihen että tappeluita sallitaan jättämällä tietyt kotiottelut katsomatta. ok, siitä kärsii ”suosikkijoukkueensa”, mutta kotijoukkueella on omasta puolestaan myös mahdollisuus vaikuttaa tilanteeseen.

    konkretisoidaan vielä: menen joskus kummilapseni kanssa katsomaan tps:n pelit. ei kauheasti kiinnosta altistaa juuri kouluaan aloitanutta lasta tilanteisiin, jossa tahallisesta väkivallan teosta ihmisiä loukataan. mielestäni savolainen on useita kertoja ylittänyt sellaista rajaa, että en näe vastuullista tuoda kummilapseni katsomaan sellaista. eikä minuakaan tällaista kiinnosta.

  39. Jostain tuli mieleen laulun sanat: ”Mikä on kun ei taidot riitä…”. Virhe 1: ei edes yritä tavoitella palloa ja virhe 2: kontakti on aivan liian ylhäällä. Ihan vastaava tilanne kuin Kivirantaa kohtaa, mutta tämä on ehkä vielä selkeämpi.

  40. Jaakolle: Fudiksessa ei todellakaan näy vastapalloon päähän taklauksia ellet sitten tarkoita amerikkalaista versiota. Suora punainen seurauksena. Jalkapallossa tuntuu olevan tässä asiassa selkeämmät säännöt, joissa kylki vasten kylkeä sallitaan, kun mennään palloa kohti. Jos ei edes yritetä palloa, vaan estetään vastustajan liike niin kortti nousee.

    Savolaisen teko oli törkeä…taas.

  41. Tuomarit näkivät = 2 min
    Videolta veivattuna tuomarit ehkä näkivät huonosti, olisi 5 min
    Happee, tuomarit ja pelivalvoja näki videolta =!kukaan ei vienyt kurinpitäjälle.
    Kukaan muu kuin sohvajuristit ei vaadi kovempaa rangaistusta.

  42. Eiköhän happee ole tämän nähnyt jo aijemmin, miks ei vienyt eteenpäin? Jos tää olis ollut joku muu kun savolainen tätä keskustelua ei olis olemassakaan. Älkää kommentoiko, kukaan muu ei tee tommosta, paskapuhetta. Niistä vaan ei ruveta jauhaan.

  43. Pahannäköinen osuma videolta katsottuna, mutta paikallaolleena tilanne ei näyttänyt kovin pahalta. Pahemmalta näytti Pe Kotilaisen hyppy suoraan Salmisen selkään muutama minuuttia aiemmin. Siinä vain kilot olivat Salmisen puolella. Toivottavasti siitäkin tilanteesta tulisi video julkisuuteen, niin nähdään mistä tämä saattoi olla kuitti. Sitähän ei tosin tiedä kuin Savo itse.

    Minusta kohtuutonta ajojahtia Savolaista kohtaan. En jaksa tarkistella pisteitä, mutta pelimies ollut koko uransa ajan ja ison kokonsa ja kovan pelityylinsä vuoksi näitä vaan sattuu. Ei tietenkään saisi päähän tulla osumia, mutta tilanteet tulee ja muuttuu vastustajankin liikkeiden mukaan pelissä niin nopeasti, että kun jotain päättää tehdä on vaikea liikesuuntaa enää vaihtaa.

  44. Päähän kohdistunut taklaus. Taklaamisesta noin ylipäänsäkin voi antaa salibandyssä vain 5 min ja siitä suurempia rangaistuksia. Mikä tämä oli ellei taklaus?

  45. Kiitos Elisa! Nyt toimii jopa netti, hienoa. Livenä ehkä oikeessa kohtaa katsomoa osuma näytti juuri tuolta kuin videollakin. Huono juttu, että Hynynen ehti juuri liikkua noin harhauttaakseen naapuria. Valitettavasti vastuu tuossakin hetkessä on taklaajalla. Sanokaa nyt joku miksi juuri noin täytyy taklata? Tilanne täysin hallussa ja naapurilla selkä maalia kohti. Ei mitään vaaraa maalinteosta. Turha osuma ja turha tuleva pelikielto. Virhe on tapahtunut ja siitä rangaistaan. Objektiivinen näkemys kaikella tapaa, ainakin meikän mielestä.

  46. Youtubesta voikin virkistää nopeasti muistia. Savolainen taklaa Forstenia vastapalloon suoraan päähän, kiskaisee Hulmia pesäpallo-otteella naamaan, niittaa Kivirannan sairaalakuntoon ja nyt tämä Hynysen tapaus. Unohtuuko ehkä jotain, ja onko kaikki videolla? Ylilyöntejä on jo tukku, olisi varmasti hyvä rauhoittua hiukan.

  47. Kyllähän se niin on että pienempää kaveria yleensä sattuu kontaktitilanteissa. Niin tässäkin vaikka Savolainen ei ajanut suoraan päin Hynystä. Happee ja kukaan muukaan ei tehnyt asiasta selvityspyyntöä. Hatunnosto siitä Happeelle!
    Peli vaan on kovaa ja vauhdikasta. Välillä käy näin ja valitettavasti myös isokokoiselle Savolaiselle joka ei voi ruveta varomaan tilanteissa kun pisteistä kuitenkin pelataan.

  48. Savolaisen puolustelijoille kysymys: Onko tuo sitä mihin suuntaan säbää haluatte kehittää? Ja pari pelaajaa pöytäkirjaan pelkästään poliisiroolilla vai …

  49. Timppa millaisten lasien takaa katsot? Hyppäähän Savol suoraan Hynystä päin. Ei se muutu vaikka miten toisin katsoo tai sanoo. Virhe on virhe ja siitä tulee sanktiot. Oli kyseessä sitten kuka tahansa peluri.

  50. Kyllä täällä naurut saisi jos ei olisi noin vakavasta tilanteesta kyse. Savo on nallekarhu, osuu yläselkään (aivotärähdys yläselästä!), yeah right! Noin pitää pelata, aivan oikein pelattu. Vähä-älyistä sakkia. Jos jumatsuka huitaiset niskaan tai päähän takaapäin, siinä voisi pahimmillaan lähteä henki! Jätkä on vaarallinen, se ei kuulu noille kentille. Ilman sen kummempaa ajojahtia voi sen sanoa. Ei opi aiemmista ja juuri sen vuoksi rangaistuksen pitää olla kova. Täyttää pahoinpitelyn kriteerit kun on selvästi tahallinen. Taklauksen kohde voisi viedä oikeuteen ja todennäköisesti voittaisi jutun. Turha kuvitella etteikö Happee tätä keissiä eteenpäin vie.

  51. Olennaista on mielestäni pelaako Savolainen palloa vai ajaako taakaapäin tarkoitushakuisesti selkään/päähän. Jääkiekossa tulisi vastaavasta tilanteesta aina pelikieltoa. Salibandyssä ei ymmärretä vielä että lajin kannalta tämä tulee kitkeä nopeasti pois. Nyt uskallusta Liiga vaikka kyseessä on The one and only Classic.

  52. Pelitilanne jossa vauhtia liikaa. Törmäys osuu selkään ei päähän. Katsokaa muuten ton videon lisäksi pääkallon sivun kuva. Huomatkaa pelaajat osuvat yhteen ja vain Savon toinen jalka on ilmassa, hyppy tapahtui videolla. Mutta kuka pystyy varmasti sanomaan että se tapahtui ennen törmäystä vai sen väistämiseksi tai jo törmätessä, reaktio jolla yrität väistää? Aika kova jätkä on joka tietää vastauksen, tosin se on vaan Savo joka sen tietää. Toinen fakta, tuomari vieressä antoi vaan kakkosen, miksi, jos kerran oli ”niin törkeä.” Kolmas fakta, happee ei tehnyt sen enempää protestia? Neljäs fakta: pääkallo on tähän mennessä ainoa joka on syyttänyt päähän kohdistuvaa taklausta, katso otsikko. Miksi tuomari, happee tai muut ole? Vastaus ihan selvä. Pääkallo hakee klikkauksia, mainosten takia. Jos tossa olisi otsikkona ollut, hynyselle aivotärähdys, niin ei tässä olisi 63:a kommenttia. Mutta parasta me saadaan nimettömänä haukkua tätä Savolaista ja valittaa hynysen heikkoutta. Viides fakta: pääkallo poistaa tämän viestin.

  53. Ei voi kun sääliä sua spectator. Happee on tehnyt valituksen, se lukee lukutaitoisille jutussa. Aivotärähdys on lääketieteellisessä mielessä aivovamma, joka paranee useimmiten oireettomaksi, mutta voi jättää jälkensäkin. Se ei tule selkäkontaktista. Toisen heikkoudesta ei ole kyse jos puskista jyrätään, ilman että näkee tai ehtii suojautua. Muutenkin tarinasi on höpinää.

  54. Mitä ihmeen videota sä Spectator oot katsonut. Yrittääkö Savo pelata palloa vai keskittyykö pelkästään taklaamaan selästä. Toinen pelaa palloa ja toinen taklaa selästä. Sun faktat on ontuvia. Liigan tulisi puuttua näihin ilman että Happee niistä huutelee. Tuomarit nyt pääsääntöisesti on pihalla kun lumiukko. Tuomaritarkkailijat olivat luultavasti Classicin vipissä. Onneksi on tämä Pääkallo jossa ihmiset voivat helpottaa tuntemuksiaan. Mutta mitä tekee meidän liigaorganisaatio. Luultavista ei mitään.

  55. ”Törmäys osuu selkään ei päähän”.

    TAKLAUS osuu mihin osuu, taklaaminen on salibandyssä kielletty, samoin selkään ajo. Kun vastustajalle tulee aivotärähdys selkään taklaamisesta, niin pelikieltoa ilman muuta. Ei Savolainen tuossa voi itsekään valita osuuko selkään, päähän vai molempiin. Raskauttavaa tuossa on selkeä tarkoitushakuisuus. Savolainen haluaa ajaa Hynysen ”pystyyn” ja siitä on pakko antaa plikieltoa, että Savolainen oppii ennen kuin joku vielä kuolee tai vammautuu pysyvästi.

  56. Piti oikein lukee juttu uusiks, tosiaan happee tehnyt valituksen.
    Teksti korjattu 26.11, klo 17.46. Ensimmäisessä vedoksessa ei noin lukenut, että eiköhän täällä kaikki lukee osaa.

  57. Onko Happee tehnyt ilmoituksen rikkomuksesta vai valitellut tilannetta liiton toimiston väelle? On merkittävä ero siinä miten asiansa hoitaa ja asiasta uutisoidaan.

  58. Nyt pitäis saada kyl pitkä pelikielto tuole pellelle! Jos ei osaa muuta tehdä kun teloa vastustajia niin jäisi pois pelikentiltä!!! tuossakaan tilanteessa ei edes yritä palloa.. ja vielä hypyn kanssa taklaa…

  59. Tuon hypyn edes olisi voinut jättää tekemättä. Mutta eihän tuo ole enää säbää, tosin selästä taklaaminen on kiekossakin kriminalisoitu. Mutta kun vastustaja on ottamassa haltuun pommppivaa palloa, hölmö tulee täysin puun takaa ja hypyn kanssa taklaten selkään. Nyt ei ole kyse Savolaisesta, menneen ajan sankareita, joka ei kauaa kentillä pyöri. Vaan siitä voiko tuollaisin ottein kerta kaikkiaan säbää pelata. Se että on huomattavasti isompi, ei muuta sekään tilannetta. Taklaajalla vastuu ja eihän sellaisia pitäisi edes tässä lajissa olla.

  60. Kakkua vaan. Oikeastaan vain siksi että Savolainen opettelisi pelaamaan nämä tilanteet oikein. Veikkaan että Savo hyppää koska arvioi tilanteen yksinkertaisesti väärin. Hynynen on kauempana kuin Savolainen arvioi ja näyttää hitusen siltä että Hynynen kääntää selkäänsä pikkusen Savoa kohti. Aika huonolla tilannetajulla pelattu tilanne Savolaisen puolesta. Jos tuossa aikoo torpata ”oikein” niin pitää olla nopeampi, juosta Hynysen viereen ja töötätä olkapäähän. Pituuserolla ei ole suurta vaikutusta. Kyllä minäkin osuisin Hynystä päähän (olen öbaut yhtä pitkä) jos lähtisin hyppimään tilanteessa jossa Hynynen pelaa kyyryssä.

  61. Surullista lukea tällaisia uutisia. Laji-ihmisille mietinnän paikka; mihin suuntaan haluamme lajia viedä? Omasta mielestä säbä on kuitenkin taitolaji. Olka-olkaa vasten kontakti on hyvä, mutta taklaukset ei. Taito ennen fyysisyyttä.

  62. Juu eipä tuossa mitään epäselvää ainakaan omaan silmään ollu. Mitään aikomusta pelata palloa, ja hyppytaklaus puun takaa päähän. Mitäs jos annettais vähän pelikieltoa kaverille?

  63. muka ”vauhtia liikaa” ja ”kärsii pitkästä koostaan”. Videolta jokaisessa näissä eri kausien tilanteessa näkyy, että maila vedetään sivuun ihan eri suuntaan kuin pallo, jotta saadaan voimaa niittaukseen ja sitten vielä jalatkin irti maasta ja kaikella voimalla yritys runkoon.

    Se on ihan sama vaikka kuinka yrittäis puhtaasti ajaa ”runkoon” puun takaa, kun ei se tähän lajiin sääntöjen mukaan kuulu (taklaaminen). Toinen juttu on se, että pikkuhiljaa pitäs oppia kun on ties monesko kerta kun kaveria osuu päähän ja tuloksena on aivotärähdys. Sitten itketään kun ei saa pelata ”kovaa” eli taklailla ja hyppiä selkään. Miks edes pitää hypätä kun vartta on muutenkin? No siks kai kun ajetaan täysiä. Ei mitään järkeä, valoja päälle vaan.

  64. Eihän tossa edes ole ”vauhtia liikaa”, ei todellakaan mikään nopein mahdollinen pelitilanne. Tilanteen puolustajia en ymmärrä, aivan selvä tilanne. Pakko tulla pelikieltoa, ja tuomiossa pitäisi historiankin painaa.

  65. Ihan by the way.. Aivotärähdys? Se tietää muuten sitten todella pitkää saikkua. Olisikohan ollut ihan kolhu vain?

  66. Ei ollut tosiaan kolhu. Hynynen on ollut jo nyt poissa 2 ottelua aivotärähdyksen takia.

    Savolaisen rike tilanteessa on päivänselvä, eikä kuulu millään tavalla salibandyyn. Rike olisi jääkiekossakin törkeä (kohdistuu selkään ja jalat nousevat maasta ennen kontaktia). Jos kyseessä olisi ns. ensikertalainen, niin 5-6 peliä olisi varmaankin ihan ok rangaistus. Savolaisen kohdalla tahallisten rikkeiden toistuessa jatkuvasti 5 peliä olisi vitsi, 10 -12 peliä varmaankin sopiva jos rangaistukseen laitetaan samalla ehto siitä että seuravasta päähän kohdistuvasta rikkeestä tulee vähintään vuoden pelikielto.

  67. Savolaisesta ei ole ollut Classicille kuin haittaa näinä vuosina.

    Itsekään en seuran kannattajana hyväksy hänen tekemisiään enkä pelitapaansa.

    Salibandy olkoon taitopeli.
    Ja lätkä on lätkä.

  68. Ja lätkässä moisesta rottailusta tulisi vastustajasta se kovin jätkä ja haastaisi pian miehekkääseen pystypainiin. Ja hanskat jäissä. Kyllä pallosta voi ja pitää saada taistella säbässäkin ja väännöissä käyttää fyysisyyttä. Ja onhan sitä, niissä sitten heikompi häviää. Mutta tuon kaltaiset kontaktit on täysin järjettömiä. Mitä vierestä katsoen kakkosen viheltänyt tuomari ajatellee lajin linjasta? Pitäisi ottaa malli futiksesta, olka olkaa vasten saa mennä kovaakin. Itse asiassa eilisessä Eurooppa-liigan pelissä oli yksi vähän samantapainen selän puolelle tullut töötti laidassa ilman mitään ilmaan hypäämistä. Pilli soi heti. Ja futiksessa kentällä on tilaa eikä ole vaarallisia laitoja. Linja salibandyssa siis tarkemmaksi puun takaa tuleviin ja selkään jopa päähän kohdistuvista kontakteista.

  69. hienoa, että ihmiset täällä liputtavat väkivallattoman Salibandyn pelaamisen puolesta. Hieno laji ja hienoja ihmisiä. Nyt vaan odotellaan mitä liiton Koppola sanoo ja tekee. Odottaisin, myös herroilta JP-Lehtonen ja M.Kaltala esiintuloa asian suhteen.

  70. viime viikonloppuna tilanne oli vielä se, että Hynynen ei kuullut toisella korvallaan.

  71. Se on metka juttu. Että Suomen Salibandyliigassa saa taklata vaikka säännöt sen kieltää. Taas kiekosta miesten Liiga! Ei SM-LIIGA niinkuin monet sanoo. Niin taklaaminen sallittu. Tosin useasti vain istut jäähyllä kun taklaat puhtaasti??? Kontrasti on melkoinen.

  72. Onko päättäjätkin ulkomailla vai miksi ei penaltti soi. No ei ole kiire ei kun on MM tauko, mutta silti erottakaa nyt jo toi pelle.