Juniorit

Ykkössentteri Eino Heinonen: ”Isän mukaan voisin vedellä enemmänkin”

01.11.
2014
0 Kommenttia
2
Juniorit
Eino Heinonen (oik.) ja Suomen koko ykkösviisikko on saanut tuuletella tänä viikonloppuna oikein urakalla. Kuva: Salibandyliiga

Eino Heinonen (oik.) ja koko Suomen ykkösviisikko on saanut tuuletella tänä viikonloppuna oikein urakalla. Kuva: Salibandyliiga

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue on kunnostautunut EFT:n kahdessa ensimmäisessä ottelussa erinomaisin ottein. Tänään kaatui Sveitsi lukemin 12-4 ja kahden ottelun maaliero on nyt 29-5.

Erityisesti Suomen ykkösviisikko on ollut vakuuttava. Hyökkäysketjussa Rasmus Kainulainen, Eino Heinonen ja Ville Lastikka ovat pitäneet vastustajia pilkkanaan. Happeeta edustava sentteri Heinonen totesi ottelun lopputuloksen kertovan olennaisen kamppailusta.

– Numerot tulostaululla kertovat olennaisen. Oltiin selkeästi parempia, arvioi Heinonen.

Sveitsi sai iskettyä lopussa vielä muutaman maalin Suomen reppuun. Muuten Sveitsi oli pitkälti vastaantulija.

– Semmoinen duunarijengi. Peittää ja pelaa hyvin joukkueena, arvioi Heinonen vastustajaa.

Suomen ykkösviisikon peli on näyttänyt jatkuvasti vaivattomalta ja helpolta. Kemiat näyttävät osuvan yksi yhteen. Myös pakkipari Eemil Ukkonen-Olli Laine oli tänään ja eilen erinomainen.

– Ihan hyvin on kulkenut. Ollaan selkeästi plussalla. Hyvät laiturit joille on helppo jaella palloa. Oma roolini sentterinä on selkeästi pelin tekeminen, analysoi Heinonen oman ketjun peliä.

Heinonen on jo toisen polven maajoukkuepelaaja salibandyssa. Hänen isänsä Pete Heinonen niitti mainetta 1990-luvulla ja aikalaiskertomukset ovat kuvailleet häntä yhtenä aikansa taitavimmista pelimiehistä.

Onko isältä tullut mitään vinkkejä pojan pelaamisen suhteen?

– No sellaista on sanonut, että kun olen kunnostautunut enemmän pelintekijänä, niin on sanonut, että voisin vedellä enemmänkin, päätti tänään kaksi maalia syöttänyt Heinonen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.