Maajoukkueet

Hienon MM-turnauksen pelannut Kivilehto: ”En keksi oikein mitään, mitä olisimme voineet tehdä paremmin”

14.12.
2014
0 Kommenttia
12
Maajoukkueet
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö Henri Pitkänen jututti Juha Kivilehtoa MM-finaalin jälkeen. Kuva: Jussi Ojala

Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö Henri Pitkänen jututti Juha Kivilehtoa MM-finaalin jälkeen. Kuva: Jussi Ojala

Suomen ykköskentällisen puolustaja Juha Kivilehto analysoi Ruotsi-tappiota rauhallisesti. Tappio korvensi kokenutta MM-peluria, mutta tulevaisuus näyttää valoisalta.

Kivilehto toisti muiden pelaajien tapaan samaa mantraa siitä, että maalipaikkoja oli riittävästi. Ottelun ratkaisu liittyi SPV-puolustajan mukaan pallonhallintaan.

– Olihan meillä paikkoja tehdä maaleja, mutta ei vain saatu sisään. Emme olleet tarpeeksi pallossa kiinni, ja Ruotsin vähän saatua hurmosta päälle meidän pelaaminen katosi, Kivilehto kertasi Pääkallo.fi:lle.

Suomi pyrki hyydyttämään Ruotsia pitämällä pelissä mahdollisimman matalaa tempoa. Katsomoon se näytti ajoittain jopa seisoskelulta.

– Tietoinen ratkaisu se oli, ettei lähdetä koko ajan hyökkäämään eteenpäin ja pudotetaan tempoa. Silloin se peli näyttää hitaalta, kun tempo tippuu.

Kivilehto oli kaksi vuotta sitten mukana Zürichin MM-kisojen finaalissa, jossa Ruotsi antoi kyytiä suomalaisille huolella. Siitä joukkue on kehittynyt, ja suunta on oikea.

– Sveitsin rökityksen jälkeen olemme menneet eteenpäin, ja olemme oikealla tiellä. Meillä on huikeita nuoria, jotka ovat ottaneet paikkansa joukkueessa. En keksi oikein mitään, mitä olisimme voineet tehdä paremmin tässä kahden vuoden kisaprojektin aikana.

Ruotsille häviäminen korpeaa aina rajusti, etenkin MM-finaalissa.

– Vuosien saatossa on tullut häviöitä ja voittoja. Aina se silti harmittaa näissä peleissä, tuli tappio millä tavalla hyvänsä, Kivilehto muistutti.

Kohta 33 vuotta täyttävä luottopuolustaja on maajoukkueen käytettävissä jatkossakin, jos kutsu käy. Kommenttipalstojen huutelijoiden kriittinen palaute ei hetkauta suuntaan eikä toiseen.

– Kyllä maajoukkueura jatkuu, jos vain valitaan mukaan. Olen aina sanonut, ettei se asia ole meikäläisen päätettävissä.

– Kun on pitkään huipulla, on hyvä ryhtyä puukottamaan. Se ei kiinnosta minua pätkääkään, Kivilehto päätti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.