Ylijohtava

Hornetit ilmaan – Suomi palaa mestariksi

06.12.
2014
0 Kommenttia
13
Ylijohtava
Kuvan henkilö ei liity artikkeliin. Ylijohtava liittyy. Kuva: perwiklund.se

Kuvan henkilö ei liity artikkeliin. Ylijohtava liittyy. Kuva: perwiklund.se

Joka toinen vuosi käytävät sählyn MM-kisat pärähtävät huomenna käyntiin Göteborgissa, joten laji on viikon verran koko kansakunnan äänihuulilla. Nyt on lajiväen syytä hiillostaa samanlainen höyry päälle mitä syksyn aikana on nähty Susijengin ja lentopallomaajoukkueen ympärillä.

Pää kannattaa pitää pystyssä koko yhdeksän päivän kisarupeaman ajan, sillä Pääkallon sivuilla tulee koko illan ja aamun. Laatu tarinaa tulee paikan päältä, sillä Pääkallo-toimittajia on Ruotsissa lähes yhtä paljon kuin liiton väkeä Scandinaviumin VIPissä. Toimittajat ovat tunnetusti kranttua väkeä joten lysti maksaa ja siksi hätiin on kutsuttu Ylijohtava.

Tässä blogissa käydään kisoja vain ja melkein ainoastaan vedonlyönnin näkökulmasta. Veikkaus on iskenyt kioskin tiskiin sellaisen kattauksen pelattavaa, että jännitystä saadaan lisättyä jokaisen MM-kisaotteluun.

Huomenna paneudutaan tarkemmin avauspäivän ottelukattaukseen, mutta tänään on hyvä paikka syynätä voittajavedosta mihin hevoseen eurot laitetaan.

IFF:n toimiston märissä olympiahaaveita elättelevissä päiväunissa voidaan puhua tasaisista kisoista ja tason laajentumisesta. Totuus on, että mestarisuosikkeja on tasan kaksi. Ruotsi ja Suomi.

Veikkaus tarjoaa tällä hetkellä sekä Tshekin että Sveitsin maailmanmestaruudelle rouheaa 16.00 kerrointa, mutta tämä kannattaa unohtaa. Joukkueet voivat yllättää pöljänä päivänä jomman kumman kahdesta suuresta, mutta mestaruuteen vaaditaan että se tapahtuisi kahdesti. Tosiasiassa Tshekki ja Sveitsi ovat Ylijohtavan papereissa pudonneet viime vuosina kauemmaksi kahdesta suuresta.

Kahteen mestarisuosikkiin, Ruotsiin ja Suomeen, tullaan palaamaan kisojen aikana useampaan otteeseen, joten tässä vaiheessa mennään lyhyen matematiikan oppimäärän mukaisesti.

Ruotsin kerroin on 1.35 ja Suomen mestaruudesta rahat kilahtavat pelikassa 3.3 kertaisesti. Parempaa kerrointa Suomelle en löytänyt mistään muualta. Paras viidestä finaalissa nämä kertoimet ehkä pätisivät, mutta kun MM-finaali pelataan kerrasta poikki sanon suoraan sen systeemillä. Yksittäisen ottelun sisällä pienet asiat ratkaisevat. Maalivahtipelaaminen, erikoistilannepelaaminen, tunnetilat, yksittäiset kaksinkamppailut, tuomarivirheet ja yksittäisten pelaajien henkilökohtaiset virheet ja onnistumiset. Nämä tekijät antavat Suomelle täydet mahdollisuudet Göteborgin ihmeelle.

Eurot siis kiinni Suomen mestaruudelle.

Poika kotiin. Hornetit ilmaan. Ja pelikassa kiittää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Toni Lötjönen
Toni Lötjönen
Ylijohtava, eli Toni Lötjönen, istui pari kautta SSV:n penkillä ja on nykyään lajin ainoa mielipidevaikuttaja.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.