Liigat

IS: Koponen vastaa Kotilaisen kritiikkiin: ”Nykysalibandyssa hieno pallollinen pelaaminen on vain kaunis ajatus”

19.12.
2014
14 Kommenttia
3
Liigat
Tommy Koponen ei sulata Pasi Kotilaisen esittämää kritiikkiä SPV:n pelitavallisista ongelmista. Kuva: Salibandyliiga

Tommy Koponen ei sulata Pasi Kotilaisen esittämää kritiikkiä SPV:n pelitavallisista ongelmista. Kuva: Salibandyliiga

Pääkallo.fi:n asiantuntija Pasi Kotilainen ruoti taannoisessa kirjoituksessaan SPV:n pelitavallisia ongelmia. Kotilainen esitti kirjoituksessaan, että SPV:lle ei hyvä heilu keväällä, jos tiettyjä pelitavallisia muutoksia ei tehdä. SPV:n pääkäskijä Tommy Koponen vastasi Kotilaisen kritiikkiin Ilta-Sanomien SPV-Classic-ottelun ennakossa.

Kotilainen kirjoitti marraskuun loppupuolella Pääkallo.fi:ssä julkaistussa kommentissaan muun muassa seuraavaa:

”SPV voittaa suurimman osan runkosarjan peleistä pelaajamateriaalinsa turvin. Mutta jos pallollisessa pelissä muutosta ei tapahdu, niin silloin mitään mahdollisuutta ei ole enää pärjätä muita huippujoukkueita vastaan.”

Kotilainen toi kirjoituksessaan esille eritoten SPV:n pallollisen pelin köyhyyden.

Koponen vastaa Ilta-Sanomissa kritiikkiin napakasti.
– Nykysalibandyssa hieno pallollinen pelaaminen on vain kaunis ajatus. Ei niitä pitkiä syöttöketjuja hyökkäyspäässä kovissa peleissä näy oikein missään.

Koponen näkee, että joukkueen peli ei ole vielä valmista kevättä ajatellen, mutta mitään hätää ei vielä ole.
– On hölynpölyä väittää, että meillä olisi erityisiä ongelmia. Pistesaldommekin näyttää, että pelaamme tällä hetkellä toiseksi parhainta runkosarjaamme liigassa kautta aikain.

Koponen viittasi vielä lopuksi Jan-Erik Vaaran keväällä 2013 esittämiin kommentteihin, jotka voit lukea tästä.
– Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Jan-Erik Vaara sanoi pari vuotta sitten, että SPV:n pelaaminen avasi hänen silmänsä modernista huippusalibandysta. Sekin kertoo, että ei tässä ihan väärällä tiellä olla.

Lue IS:n alkuperäisestä jutusta lisää Tommy Koposen kommentteja ja otteluennakko kokonaisuudessaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Ruben
19/12/2014
Jokainen SPV:n pelejä nähnyt on huomannut, että pallollinen pelaaminen ei toimi. Jos se ei parane, Spevet eivät ole loppupeleissä neljän joukossa. Tuo avauspelaaminen on helppo lukea ja kääntää sen jälkeen peliä --> ylivoimahyökkäykset.

Koponen on varmasti liigavalkuista paras fysiikkakoutsi, mutta ehkä Kotilaisen kirjoituksesta kannattaisi poimia jotain myös tulevaan.
Ohhoh
19/12/2014
"Kuin näin SPV:n Champions Cupissa viime syksynä, niin se avasi omia silmiäni sen suhteen missä Suomessa mennään tällä hetkellä, kommentoi Vaara suomalaisia seuroja"

Eikös tuossa Vaara kerro, että näki missä suomessa mennään tällä hetkellä. Ei ole sama asia kuin se että kertoo nähneensä missä modernissa huippusalibandyssä mennään.
Hojohojo
19/12/2014
Vähäku viitit enemmän lukia, nii huomaat et Vaara tarkotti muutaki!!
Poro
19/12/2014
Tästä saa sen kuvan, että Koponen on heittänyt hanskat tiskiin pallollisen pelin kehittämisen suhteen. Ja siltähän se on kentälläkin näin katsojan silmin näyttänyt. Se on tiedossa, että on vaikea saada joukkue sitoutettua kurinalaiseen pallolliseen peliin, jota esim. syöttöketjut vaativat, mutta että "kaunis ajatus"...

Katsotaan vaikka Ruotsin otteluita pitkin mm-kisoja, niin kyllä siellä vaan niitä syöttöketjuja tuli kaikissa peleissä, jopa finaalissa.

Kyllä liigajoukkueilla on oma vastuunsa huippusalibandyn kehittämisen suhteen. Ei pelkästään voitosta voittoon, keinolla/tyylillä millä hyvänsä.
voivoi
19/12/2014
Meeppä tommy nettiin ja kato pari ruotsin sarjan matsia.
Säbänderus
19/12/2014
Vauhtia ja taitoa me haluamme nähdä, emme voimajunnausta.
Osku
19/12/2014
Huhhuh! Koponen näkee siis säbän tulevaisuuden olevan NHL:ssä jo vuosia sitten nähdyssä ja jo kuolleessa pelitavassa. Eli, pitkä päätyyn ja puolustetaan. Nyt pitäisi oikeasti herätä. Se ei ole säbän tulevaisuus. Säbän tulevaisuus on Ruotsin pelitavassa ja se ei ole edellä mainitun tapainen. Kotilainen oli näemmä enemmän kuin oikeassa huolestuessaan SPV:n pelitavasta. SPV voi menestyä vielä vuoden tai kaksi tolla tavalla, mutta sen jälkeen kyyti tulee olemaan kylmää.
Alakatsomo
19/12/2014
Mun mielestä spvn historia ja tulevaisuus on siinä että napsitaan lassikeilta pisteet. Tyylillä ei väliä.
Koljo
19/12/2014
Miten kävi tänään? Oliko Klässikillä palaa? Mikä tyyli toimii?
Osku
19/12/2014
Kuten jo sanoin, niin maksimissaan 2 vuotta tolla tavalla voi enää menestyä. Veikkaan että SPV tippuu jo ekalla pleijarikierroksella. Liian helppo ja ohut taktiikka pois pelattavaksi.
SPV-fani
19/12/2014
Osku: Jos Speve tippuu ekalla kierrokselle, niin katsoppa sarjataulukkoa? Mitkähän joukkueet siellä neljän joukossa sitten on. Ei varmaan Classic ainakaan, tämäniltaisen esityksen perusteella. Jos Koposen pelitapa on perseestä nyt, niin muiden sopii toivoa, ettei SPV ainakaan hirveästi paranna otteita kevääseen mennessä. Muutenhan muilla ei ole mitään toiveita pärjätä, kun eivät tunnu pärjäävän nytkään.
Osku
20/12/2014
Pyydän keväällä vilpittömästi anteeksi SPV:ltä, jos olen väärässä.
Tässä kohtaa on hyvä pyytää myös Kettuselta anteeksi. Tyrmäsin Kettusen pelikirjan täysin ja olin täysin väärässä. Loistava suoritus MM-kisoissa, vaikka vieläkin ole erimieltä noiden vanhusten peluuttamisesta. Mutta, joskus on jopa kiva olla väärässä.
voivoi
20/12/2014
kenellä SPV jätkistä on heittää kim nilssosin tasosta kikkaa
Jetkalenkka
20/12/2014
Salibandy on siitä upea laji, että katsomosta löytyy ihan käsittämätön määrä osaamista. Jokanen Ö-junnuvalmentaja on valmis teurastamaan millon Koposen, Rantalan tai Kettusen. Peltolan mafiasta puhumattakaan. Ottakaa Välillä sitä pussia vähän silmiltä ylös, reilusti happea ja sit taas takas päähän.

Se on lopultakin VAAN peliä, jossa joskus pomppii ja joskus taas ei. Ei siihen voi valkku tai yksittäinen peluri määräänsä enempää vaikuttaa!

Ja mitä Kotilaiseen tulee nin kamaan, eikö nää sen analyysit rupee oleen jokavuotista viihdettä. Ainahan ne on kussut reisille jo ennen pleijareita.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.