Maajoukkueet

Jättipettynyt Nykky hävityn pronssipelin jälkeen: ”Pelaajien sitoutuminen ei toivotulla tasolla”

14.12.
2014
1 Kommentti
1
Maajoukkueet
Petteri Nykyn ja Sveitsin MM-kisat päättyivät tappioon Tshekille. Kuva: Jussi Ojala

Petteri Nykyn ja Sveitsin MM-kisat päättyivät tappioon Tshekille. Kuva: Jussi Ojala

Tshekki voitti Sveitsin salibandyn MM-kisojen pronssiottelussa Göteborgissa numeroin 4-3. Pelin jälkeen Scandinaviumin pressikäytävällä kävelee turhautunut Sveitsin päävalmentaja Petteri Nykky.

Syväluotaavaa analyysiä Nykky ei omien sanojensa mukaan kyennyt antamaan, mutta päästeli silti pitkän paatoksen Sveitsin kisojen kulusta Pääkallo.fi:lle.

– Otteluohjelma oli vaikea, mutta en lähde sitä itkemään. Se tiedettiin etukäteen. Vaikeat lähtökohdat meillä oli kisoihin lähdettäessä, mutta oli meillä hyvätkin hetkemme, Nykky kommentoi ja jatkoi:

– Eilinen välierä oli minun iso taktinen virheeni. Täysin väärä valinta lähteä pelaamaan sillä tavoin. Ruotsi on vaan niin hiton kova, Nykky pyöritteli päätään.

Lauantain peli myös kulutti Sveitsin pelaajia. Tshekki sai palautua muutaman tunnin enemmän.

– Meillä oli taas myöhäisempi peli, mutta, noh, niin kuin sanoin, en lähde sitä itkemään. Iso ero kahden kärkeen on. Tänään me saimme hyvän lähdön peliin ja meillä oli sentään selkeä mahdollisuus taistella voitosta. Alkusarjan pelissä Tshekkiä vastaan olimme ihan purjeessa, silloin maalivahtimme pelasi meille pisteen, Nykky myönsi.

Kokonaisuudessaan Sveitsin pitää miettiä salibandya kansallisessa, isossa kuvassa. Eikä pelkästään joukkuetasolla, vaan yksilöiden kehittämisen kannalta.

– Jos yksittäinen pelaaja ei pysty suorittamaan henkilökohtaista taktiikkaansa, niin miten voi olettaa, että hän pystyisi noudattamaan joukkuetaktiikkaa. Vielä kun lisää sen, että lähtökohdat ovat pelaajilla kaikilla erilaiset, Nykky tuhisi.

Nykky ei ole tyytyväinen kaikkeen omiensa toimintaan, kun puhutaan koko kahden vuoden kisaprojekti-ajanjaksosta.

– Onhan se helkkarin hankala tilanne, kun laittaa itsensä täysillä likoon, mutta pelaajien sitoutuminen ei ole toivotulla tasolla. Nyt on pohdinnan paikka ja täytyy tarkasti arvioida tilannetta.

Niin, mihin saakka Petteri Nykyllä on sopimus?
– En minä tiedä, vuoteen 2016 saakka se kai on. Jatko Sveitsin peräsimessä riippuu kaikesta mitä tässä nyt tapahtuu. Kuunnellaan päälliköitä ja katsellaan rauhassa. Sen mukaan elän, mitä ollaan tähän mennessä sovittu, sanoi Nykky epämääräisesti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Maajoukkue valmentaja
14/12/2014
Ymmärrän Nykyn tuskan, mutta Nykky on palkattu ammattivalmentaja. Miten hän on osallistunut kenttätyöhön sveitsissä? miten hän on vaikuttanut esim Sveitsin Liigajoukkueiden valmentajiin ja keskustellut lajiliiton kanssa valmennuksen perusprinsiipeistä. Itse olen aina kauhistellut laji kuin laji, että tulee joku valmentaja jostain ja sen tehtävä on tehdä pelaajista yhtä-äkkiä mestareita. Suomessa tälläinen tilanne oli Roy Hodgsonin aikaan, tosin Hodari melkein teki mahdottomasta mahdollisen. Mutta silloin taktinen pelaaminen oli aika selkeää eli vastahyökkäyspeliä. Nykyn Sveitsiä katsellen huomasi että pelitapa oli erittäin kunnianhimoinen ei tulosurheilua. Se materiaali ei vain riittänyt tuohon pelitapaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.