Divarit

Josba niisti vieraspisteet TPS:ltä – katso lauantain salibandytulokset

20.12.
2014
8 Kommenttia
4
Divarit
Perjantaina SalBalle hävinnyt Josba nappasi lauantaina täyden pistepotin. Kuva: Anssi Koskinen

Perjantaina SalBalle hävinnyt Josba nappasi lauantaina täyden pistepotin. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyn pääsarjoissa oli lauantaina ohjelmassa yhteensä yhdeksän ottelua, kolme miesten liigassa, kolme naisten liigassa ja niin ikään kolme miesten Divarissa.

Lappeenrannan NST:n kotiottelua seurasi tänään joukkueen uusi ennätysyleisö 937 katsojaa kun NST tasasi pisteet Nokian KrP:n kanssa maalein 8-8. NST ehti johtaa ottelua avauserässä 4-2 ja KrP toisessa 7-5. NST:n kolmen pisteen miehiä ottelussa olivat Juho Kaila (1+2) ja Iikka Voutilainen (0+3), nokialaisista yhtä monta keräsivät Morics Krumins (2+1), Milan Garcar (1+2) ja Henri Johansson (0+3).

Perjantaina liigan jumbofinaalissa SalBalle taipunut Josba tiivisti häntäpään tilannetta kaatamalla tänään vieraissa TPS:n 6-5. Kotijoukkue kiri vielä kiinni Josban 3-0-johdon, mutta sitten joensuulaiset karkasivat uudelleen Perttu Puskan osuessa kerran ja Petri Väänäsen kahdesti.

Espoossa Indian oli SSV:tä vastaan kiinni voitossa vielä viimeisellä minuutilla, mutta Jani Heleniuksen maali kuudella viittä vastaan siirsi ratkaisun jatkoajalle. Sen viimeiset puolitoista minuuttia Indians yritti tuloksetta voitto-osumaa ylivoimalla SSV:n Timo Toivosen istuessa viisiminuuttista väkivaltaisuudesta.

Ennen joulua Salibandyliigan ohjelmassa on sunnuntaina vielä neljä ottelua: Happee – SalBa, SSV – SPV, Classic – Oilers ja OLS – TPS.

Lauantain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga
TPS-Josba 5–6
NST-Nokian KrP 8–8
Indians-SSV 5–5

Naisten Salibandyliiga
SB-Pro-Papas 9–3
Steelers JSB-TPS 5–3
Classic-NST 2–3

Miesten Divari
Blue Fox-SB Vaasa 5–7
Loviisan Tor-Blackbirds 7–4
SB Welhot-LaSB 3–5

Floorball.fi:n tulospalvelu.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
katsoja
20/12/2014
Aika pahasti on tulokset pielessä.
Pääkallo.fi
20/12/2014
Mitenkä pielessä? Väärät joukkueet voittivat vai? Meidän jutussa kai suunnilleen oikein.
Arto Kilponen
20/12/2014
Katsoja varmaan tarkoittaa haluamiinsa/odottamiinsa tuloksiin verrattuna.


No joo, jokatapauksessa, tässä huomioitani:

NST laittoi sitten vihdoinkin poikki sen putkensa. Toki nyt ollaan edelleen tilanteessa "alempana oleville ei olla hävitty", mutta silti. Tiukkoja pelejähän NST on näitä alapuolella olevia joukkueita vastaan pelannut (yksi kolmen maalin voitto, loput yhden tai kahden maalin voittoja), joten ei tuo tasuri juuri yllätä.

-----------------------------------------------------------------------

Nokia on pelannut kuudesta vieraspelistään peräti kolme tasan. Koko liigassa on yhteensä vain viisi tasapeliä, joissa Nokia ei ollut osallisena.

-----------------------------------------------------------------------

SSV:n tasapelin myötä SPV on nyt yksin kiistatta sarjakärjessä. SSV:nkin käyrä on laskemaan päin, 4-0-1 alun jälkeen saldona on nyt 5-1-2 viimeisestä kahdeksasta, siinä seassa tappio OLS:lle kotona ja tasuri Indiansia vastaan. SSV tuntuu viihtyvän PK-seudun ulkopuolella, avauskierroksen SPV-tappiota lukuunottamatta tuliaisina on ollut pelkkiä voittoja. PK-seudulla on vähän tökkinyt viimeisissä kolmessa pelissä, TPS:aa vastaan tiukoilla, Oilersille tappio ja Indiansin kanssa tasan. Siinä mielessä luulisi siis olevan hyvä, että seuraavista kuudesta pelistä neljä on Joensuussa, Raumalla, Tampereella (Koovee) ja Oulussa.

-----------------------------------------------------------------------

Josba onnistui ottamaan ensimmäisen vieraspisteensä (ja voittonsa) ja pisti sitten tilannetta vielä astetta tiukemmaksi. Luulin jo eilisen jälkeen, että näinköhän SalBa menee menojaan, mutta Josba on kuitenkin viimeisistä kuudestaan voittanut kolme. Se on parempi saldo kuin esim. Happeella.

Samalla Josba onnistui ensimmäistä kertaa voittamaan pelin, jossa se tekee alle kymmenen maalia. Nyt alkaakin sitten tällainen "hieman" haastavampi vaihe ohjelmassa, kun vastaan tulee seuraavissa kuudessa pelissä pelkkiä viivan yläpuolella olevia joukkueita - SSV voittanut siis viimeisen vuosineljänneksen aikana kaikki pelinsä PK-seudun ulkopuolella, NST ei ole hävinnyt peliäkään viivan alla oleville, Koovee on tasapisteissä sarjan kärjessä, Oilers on Kooveen jälkeen liigan toiseksi kovakuntoisin, SPV johtaa sarjaa ja OLS:han pyyhki Josballa pöytää Joensuussa 6-0 maalein 1-10.

-----------------------------------------------------------------------

TPS:lta voi näköjään tulla ihan mitä tahansa tuloksia. Kooveesta kotona voitto ja Josballe kotona tappio? Edessä kolme hankalaa peliä, huomenna OLS vieraissa, sitten Oilers kotona ja SPV vieraissa. Tämä setti kertoo voidaanko playoff-haaveet haudata - nythän ero on vain kolme pistettä - ja lähteekö TPS oikeasti mukaan taisteluun jumbopaikkaa vastaan, vai selvitetäänkö tämä kolmikko hienosti ja voidaan ainakin jumbopaikan uhka unohtaa. Sanoisin, että playoff-taistelussa pysyäkseen TPS tarvitsee vähintään neljä pistettä näistä.

-----------------------------------------------------------------------

Kummallisista tuloksista puheenolleen, Indians tuntuu saavan harvat pisteensä nimenomaan kovia joukkueita vastaan, edelliseen kahteen kuukauteen ei yhä ainutta pistettä top-7 joukkueiden ulkopuolelta. Viimeisin piste "heikommalta puoliskolta" oli 19.10. kotivoitto Josbasta.

Indians myös rikkoi tämän kauden ennätyksensä, aiemmin oli ollut neljän ottelun voitoton putki, nyt putken kesto on viisi peliä.

Juuri nyt näyttää siltä, että Indians on yllättävänkin "vahva" ehdokas sarjajumboksi. Tässä näiden alle kymmenen pistettä keränneiden saldot viimeisestä viidestä pelistä:
Indians 0-1-4=1 29-37=-8
SalBa 2-1-2=5 27-33=-6
Josba 2-0-3=4 26-28=-2

Sekä SalBa että Josba ovat siis ottaneet kahta vaille kaikki pisteensä viimeisistä viidetä pelistään - Josballe ne kaksi tulivat juuri siitä edellisestä pelistä, kun taas SalBan kaksi aiempaa pistettä tulivat nimenomaan Indiansista.

Siellä on Indiansilla seuraavaksi vastassa Classicia ja SPV:tä vieraissa ja Happee kotona. Vieraista kun joukkue ei ole saanut pisteen pistettä, niin hankalaksi menee.

Kommentit ja korjaukset taas tervetulleita!
Totta kai
20/12/2014
Naisten peleissäkin koettiin yks yllätys kun steelers voitti tepsin. Vai , nytkö alkoi roiskon myötä teräksen nousu.
20/12/2014
Totta kai:lle:
Mikäs yllätys nyt tuo oli? Kaksi sarjataulukossa allekkain olevaa joukkuetta kohtasi ja toinen voitti. Et liene montaa TPS:n tai Steelersin peliä käynyt katsomassa? Tepsin eduksi ei oo kyllä tällä kaudella valitettavasti mitään tasoeroa huomattavissa. Eikä se Roisko yksin kesää tee, vaikka huippupelaaja onkin. Sarjanousijalla on aina vaikea kausi, mutta onnekseen koko joukkue on saanut ihan hyvin liigan juonesta jo kiinni. Materiaali on tietty kapeaa, mutta uumoilisin että hämeenlinnalaisilla on mahdollisuus ottaa runkosarjassa vielä 3-4 voittoa (Erä, M-team, TPS ja ehkä Papas), jos pystyvät pelaamaan matseissa täysillä kaikki kolme erää.

Ennemmin yllättyisin Classicin tähtisikermän tappiosta.
MITÄ
20/12/2014
Eikö Steelers olekkaan uusi Sheriffit?
Totta. Kai
21/12/2014
Häh:lle. Kyllä nyt uumoilet väärin . Erältä, m- teamilta ja papasilta ei tu pisteitä. Ikävä kyllä vantaan kans väärä sarja, kyllä tosiasiat täytyy hyväksyä. Oikessa olet , kapea on mareriaali ja siksi väärä sarja. Naisten sarja , vähemmän joukkueita niin sarjan taso nousee.
Ylläri
22/12/2014
Maistuva ylläri tuo NST:n voitto Classicista! Sarja tasoittuu ja voidaan tässä kohtaa unohtaa puheet kahden joukkueen dominoinnista. Sen sijaan ihmettelen että peli pelattu jo lauantaina eikä Classicin sivuilta vieläkään löydy otteluraporttia pelistä? Myös maalikoosteen tekijöitä luulisin tuon kokoisesta seurasta löytyvän! NST, Koovee, Steelers ainakin huolehtivat kotipeleistään laadukkaita maalikoosteita - outoa ettei Classic kykene samaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.