Maajoukkueet

Kahdesti maalannut Lauri Kapanen: ”Pallollisen ja pallottoman pelin aktivointi oli se lääke”

11.12.
2014
0 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Lauri Kapanen oli ottelun jälkeen haluttu haastateltava ulkomaisen ja suomalaisen median  edustajien keskuudessa. Kuva: IFF

Lauri Kapanen oli ottelun jälkeen haluttu haastateltava ulkomaisen ja suomalaisen median edustajien keskuudessa. Kuva: IFF

Suomi kaatoi tänään Norjan salibandyn MM-kisojen puolivälierissä lukemin 6-1. Yksi ottelun positiivisimmista asioista oli Suomen ykkösketjun onnistuminen. Eritoten kahdesti osunut Lauri Kapanen ja 1+1-tehot iskenyt Jani Kukkola olivat haluttuja haastateltavia myös ulkomaisen median edustajien keskuudessa.

Ykkösvitja aloitti ottelun vahvasti ja iski ensimmäiseen erään kolme osumaa. Kapanen myönsi Pääkallo.fi:lle, että ketjulla on ollut aiemmissa otteluissa ongelmia eritoten liikkeen kanssa.

– No, selkeästi ollaan oltu passiivisia pallon kanssa ja ilman aiemmissa otteluissa. Pallollisen ja pallottoman pelin aktivointi oli se lääke. Tänään yritettiin olla erityisesti luovia ja pelata omilla vahvuuksilla, kommentoi Kapanen ketjunsa edesottamuksia turnauksessa.

Tuloksesta huolimatta Norja antoi Suomelle kelvollisen vastuksen ja vielä viimeisessä erässä ottelu oli lukemissa 3-1.

– Hyvä jengi ja se oli meillä jo tiedossakin. Tshekkiä ja Sveitsiä vastaan pelasivat tosi tiukat ottelut. Norjalla on erityisesti hyvä ykkösketju. Ehkä ovat kuitenkin vähän liiaksi sen varassa pallollisessa pelissä. En tiedä montako paikkaa saivat tarkalleen ottaen, mutta oltiin lähes koko 60 minuuttia hereillä ja tehtiin hyvin töitä, arvioi Kapanen vastustajan suoritusta ottelussa.

Siinä missä ykkösvitja sai tänään hanojaan auki, on Suomen maalinteko koko turnauksessa ollut hiukan tahmaista. Kapanen itsekin totesi, että sillä saralla on parannettavaa.

– On siinä ehdottomasti ollut ongelmaa. Meidänkin ketjulla oli tässä pelissä paljon paikkoja. Paikkoja saadaan kuitenkin luotua, mikä on positiivista. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ja parantaa, sanoi Kapanen Suomen viimeistelyvoimasta.

Lauantain välierävastus selviää perjantaina ja se on joko Tanska tai Tshekki. Kapanen totesi, että hänelle vastustajalla ei ole väliä.

– Vastuksella ei ole merkitystä ja ollaan valmiita pelaamaan kumpaa tahansa vastaan. Tärkeintä on syödä, levätä ja tehdä joitain palauttava harjoitteita. Jossain vaiheessa huomista käännetään katse sitten kohti lauantain välieriä, kertoi Kapanen tulevien päivien ohjelmasta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.