Maajoukkueet

Kirvesiskusta syytetty ruotsalainen MM-finaalin taisteluparista: ”Vastustaja muiden joukossa”

14.12.
2014
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Martin Östholm pelaa kovaa. Hirmuista laukausta pitää Suomenkin varoa MM-finaalissa. Kuva: IFF

Martin Östholm pelaa kovaa. Hirmuista laukausta pitää Suomenkin varoa MM-finaalissa. Kuva: IFF

Yksi mielenkiintoisimmista taistelupareista kello 16.30 alkavassa Suomen ja Ruotsin MM-finaalissa on Ruotsin Martin Östholm ja Suomen hyökkääjä Rickie Hyvärinen. Välierissä hirmuisilla laukauksilla kaksi komeaa maalia pommittaneella ruotsalaispuolustajalla oli kovat väännöt Hyvärisen kanssa jo alkusarjan kohtaamisessa.

– Me olemme kaksi parasta joukkuetta tässä turnauksessa. Siitä tulee kova peli. Suomella on kova joukkue, mutta me olemme kovempia, Östholm puntaroi Pääkallo.fi:lle.

Ruotsi jyräsi omassa välierässään Sveitsin 10-1. Suomi sai tehdä enemmän töitä kukistaessaan Tshekin 6-3. Sinikeltaiset voittivat Suomen alkusarjakohtaamisessa 5-2.

Alkusarjaottelussa ruotsalaispuolustaja menetti hermonsa hyökkäyspään maalinedusväännössä täydellisesti. Kaljupää löi turhautuneena kirvesiskun Rickie Hyvärisen sääreen. Video tilanteesta on saanut paljon huomiota Suomessa ja Ruotsissa.

– Hän on vain yksi vastustaja muiden joukossa. Olemme pelanneet paljon vastakkain myös Superliigassa, Östholm vähättelee tunnelatausta Hyvärisen kohtaamisesta.

Alkusarjapelissä Rickie Hyvärinen oli jatkuvasti ruotsalaispelaajien pihdeissä. Kuva: IFF

Alkusarjapelissä Rickie Hyvärinen oli jatkuvasti ruotsalaispelaajien pihdeissä. Kuva: IFF

Lyönti oli epäreilu. Östholm tunnetaan kovasta pelityylistään, joka ei juuri vastustajiaan kumartele. Hän oli aiemmin pelikiellossa myös Ruotsin liigassa.

– Tykkään kovaa pelaamisesta, oli ottelu mikä tahansa. Siitä ei ole kahta sanaa.

Ruotsalaiset ovat yrittäneet vaikuttaa MM-kisojen tuomarilinjaan jatkuvilla maininnoilla haastatteluissa etenkin Suomen kovaa pelaamista kohtaan.

MM-finaalissa salliva tuomarilinja olisi kuitenkin Suomen etu. Näin Suomi pystyisi rikkomaan taitavampien ruotsalaisten pelinrakentelua ja menemään ennakkosuosikkien ihon alle. Östholmille fyysinen peli käy.

– Pidän etenkin siitä että kansainvälisissä peleissä saa pelata kovaa.

Suomalaiskatsojille hänellä on MM-finaalin alla hyvin lyhyet terveiset.

– Tulette nauttimaan erittäin hyvästä salibandyottelusta, Östholm virnisti.

Linkit:
Video: MM-kisojen sikamaisin temppu? Suomen tähtipelaaja loukkaantui kirvesiskun seurauksena
Video: Ruotsi-Sveitsi -ottelun kohokohdat – Östholmin hirmulämäri kirsikkana kakun päällä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Timo Mäkynen
Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.