Maajoukkueet

Kisojen pommi: Tanska puolivälieriin trilleristä – katso kaikki neljännesvälierien tulokset

10.12.
2014
0 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Tanskalaisten riemu oli ylimmillään joukkueen pudotettua otteluparin ennakkosuosikkijoukkue Saksa. Kuva: IFF

Tanskalaisten riemu oli ylimmillään joukkueen pudotettua otteluparin ennakkosuosikkijoukkue Saksa. Kuva: IFF

Salibandyn MM-kisojen viidentenä ottelupäivänä ratkottiin puolivälieriin matkaavia maajoukkueita. Saksa–Tanska-ottelusta muodostui neljännesvälierien jännittävin kamppailu, sillä ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuslaukauksissa.

Tanska oli kolmanne erän päätöskympillä vielä 3–1-häviöllä. Ajassa 57.21 Brian Nielsen kuitenkin kavensi, ja 24 sekuntia myöhemmin Stefan Hedorf tasoitti ottelun vieden sen jatkoajalle 3–3-tilanteessa.

Kymmenen minuutin jatkoaika oli maaliton, ja edessä oli kisojen ensimmäinen rankkarikilpailu. Kisa venyi kuudenteen pariin, jonka toisena laukojana Brian Nielsen iski pallon maaliin. Tanska teki kisojen suurimman yllätyksen tähän mennessä tiputtamalla kahden vuoden takaisen välieräjoukkueen.

Tanskan maalilla Mike Trolle venytti rangaistuslaukauksissa viidesti pallon tielle, ja oli yksi joukkueen sankareista. Tanska saa puolivälierissä vastaansa Tshekin.

Ennakkosuosikkeina ottelupareihinsa lähteneet Viro, Norja ja Latvia selvittivät tiensä huomattavasti helpommin kahdeksan parhaan joukkoon. Norja saakin vastaansa Suomen torstain puolivälierässä, kun taas Viro haastaa hallitsevan maailmanmestarin, Ruotsin.

Sveitsi ja Latvia puolestaan kohtaavat perjantain iltapelissä.

Neljännesvälierät:
11:00 Norja (B3)–Yhdysvallat (C2) 6–2
14:00 Viro (B4)–Slovakia (C1) 7–2
18:00 Latvia (A3)–Kanada (D2) 10–2
21:00 Saksa (A4)–Tanska (D1) 3–4 rl.

C- ja D-lohkojen kolmoset ja neloset pelasivat myös sijoitusottelunsa (13-16) keskiviikkona:
14:30 Australia–Japani 4–2
19:00 Etelä-Korea–Venäjä 3–15

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.