Liigat

Konkaripakille pelikieltoa päähän kohdistuneesta taklauksesta – katso video tilanteesta ja tuomion perustelut

08.12.
2014
23 Kommenttia
8
Liigat
Kuvan kontaktista tuli kolme peliä kakkua. Kuva: Esa Takalo

Kuvan kontaktista tuli kolme peliä kakkua. Kuva: Esa Takalo

Classicin Mika Savolaiselle on määrätty kolmen ottelun pelikielto Salibandyliigassa. Konkaripuolustaja sai rangaistuksen taklattuaan Happeen Veli-Matti Hynystä päähän 19. päivä marraskuuta pelatussa ottelussa.

Viime keväänä Happeen mestaruuden ykköspyssynä häärinyt Hynynen sai tilanteesta aivotärähdyksen.

– Käsillä olevan aineiston perusteella, katson, että Savolaisen kontaktissa Hynyseen on kyse tahallisesta taklauksesta, ei normaalissa pelitilanteessa tapahtuvasta kontaktista. Tätä tukee ennen kaikkea ottelutallenteelta ilmi käyvä. Sen perusteella Savolainen ottaa itseltään ennen kontaktia vauhtia pois ja kääntää kylkensä juuri ennen kontaktia Hynystä kohti sekä ponnistaa kontaktitilanteessa. Savolainen ei törmää Hynyseen vahingossa eikä tilanteessa, jossa molemmat pelaajat juoksisivat tavoittelemaan vain palloa, kurinpitäjä muun muassa kertoo päätöksessään.

Päätöksen perusteluineen voi lukea kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Savolainen kärsii pelikieltonsa otteluissa 19.12. SPV-Classic, 21.12. Classic-Oilers ja 7.1. Classic-Indians. Määrälukuisena annettu pelikielto koskee kilpailusääntöjen mukaisesti vain sen sarjan otteluita, jossa rangaistus on tuomittu, eli tässä tapauksessa Salibandyliigan otteluita. Pelikielto ei koske Suomen Cupin otteluita.

Videon taklauksesta voi katsoa alla olevalta videolta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JiiK
08/12/2014
vähän enemmänki olis voinu laittaa kun ei todellakaan ollu eka kerta
Api
08/12/2014
Aivan naurettava tuomio. Hävetkää.
säbä
08/12/2014
Näköjään tommoset ajelut kannattaa, jos loukkaantuminen aiheuttaa pidemmän poissaolon kuin tuomiot.
ET
08/12/2014
API...

...Laadukas kommentti. Ei vaan käy ilmi olisitko halunnut lisää kakkua vai vähemmän.
Säbänderus
08/12/2014
Jokavuotinen pakkolepo.
Tohtori Nuppi
08/12/2014
Aivotärähdyksestä jää usein pysyviä oireita, mm. migreeni ja muut neurologiset ongelmat. Yksi tällainen töötti voi vaikuttaa pelaajaan vuosia, joskus lopun ikää. (yleinen ilmiö kontaktilajeissa) Näyttää siltä, että päähän kohdistuvat taklaukset (ainoa oikea termi) ja niistä seuraavat vammat ovat pesiytyneet pysyvästi myös salibandyyn.

Ongelman ydin on kanssapelaajan kunnioituksen puute ja se kulminoituu liigassa yksittäisiin pelaajiin, joilla kontrolli pettää toistuvasti. Pelaajatasolla ongelmaa ei kuitenkaan ole mahdollista ratkaista. Valtaosa pelaajista kun ei halua lajiin minkäänlaista ”koodia” tai fyysistä pelotetta. Hyvä niin. Ainoa tehokas ratkaisu on uskottava kurinpito. Lajiliiton jakamista sanktioista on kuitenkin vedettävissä se johtopäätös, että mitään ongelmaa ei virallisesti ole olemassa.
pelaaja
08/12/2014
Pitäisi ehdottomasti kitkeä pois lajista. Todella huono päätös olla antamatta vieläkään kunnon kakkua kaverille, joka on jo toistakymmentä vuotta tunnettu kaheleista tempuistaan kaukalossa.
TOHTORI NUPILLE
08/12/2014
Oot aivan oikeessa. Tuntuu että kunnioitusta puuttuu jokasella sarjatasolla. Itse olen pelannut 2-5 divareista jokaista, ja jokaisella tasolla on tullut tälliä päähän (pelipaikkana mv), joista edellisen tällin jälkeen - joka kylläkin tuli kesällä futiksessa - en ole saanut reikäpalloa pelata. Tasapaino heittelee ajoittain, muisti pätkii ja päätä jomottaa lähes koko ajan. Kesän tälli oli numero 8. Salibandyssa on isketty itseäni pari kertaa tahallaan päähän, yhdestä minulla taitaa olla videokin tallessa jollain ulkosella kovolla, voisin sen melkein kaivaa jostakin esiin. Siinäkin lyöjänä oli muunmuassa liigassa nähty pelaaja
Junnu#8
08/12/2014
Mahtaa tuntua ilkeältä. Noin monta aivotärähdystä on tullut. Joka on kylläkin virheellinen termi. Muistuu aina mieleen kiekon puolelta tapaus Jani Hassinen. Nuo eivät ole koskaan mukavia asioita! Silli on loistava puolustaja. Ei tarvitsisi pelata tuollaista rottamaista peliä!
Tämäkö oikeutta
08/12/2014
Eipä ole linjassa tämä sen kanssa, että rangaistuskertojen määrän luulisi vaikuttavan sanktion ankaruuteen. Nyt ei ole näin käynyt. Kaikki ovat ikään kuin erillisiä tapauksia eikä toistuvuutta huomioida. En usko tämän vaikuttavan kaverin pelitapaan mitenkään, vaan hän heiluu ja yrittää jatkossakin vahingoittaa entiseen malliin. Ja Peltola ja Rantala näyttävät vähättelyllään ja kömpelöllä yrityksellä vierittää syy tuomareiden ja heidän linjansa niskaan millaisia miehiä he todellisuudessa ovat: säälittäviä vastuun pakoilijoita.
Petr
08/12/2014
Moni tuntuu suhteuttavan rangaistukset lätkään. Siellä tulee kunnolla kakkua. Mutta matemaattisesti menee näin. Salibandyliigassa pelataan 26 ottelua. Lätkäliigassa 60 ottelua.

Säbässä 3 ottelua (missaa 11,5% kaudesta) olisi lätkän pelimäärään suhteutettuna 7 peliä. Siellähän ne lätkässä pyörivät. Ne jotka huutelevat Savolaiselle tästä 10 ottelun (38,5% kaudesta) pelikieltoa, tiedoksi että suhteutettuna lätkään se olisi 23 ottelun pelikielto. Sen arvoinen tämä rike ei ole. Mielestäni oikea ja kohtuullinen rangaistus.
JKL
08/12/2014
Mammanpoika kukkoilee täällä neiti lajissa, lätkässä olis saanut nenuunsa jo monta kertaa. Pistäkää ojennukseen, ei se niin kova jätkä ole.
Petteri
08/12/2014
Mikään pelikielto ei tunnu riittävältä jos tahallisesta päähän taklauksesta seuraa aivotärähdys ja pysyviä vaivoja.

Savolainen oli joskus mun idoli, viime vuosina on hävettänyt että edes koskaan oli...
JKL:lle
08/12/2014
Veikkaan että sillä ei ole kukaan ruvennut ojennukseen laittamaan, kun siitä tulis sitten omalle joukkueelle niin paljon paskaa niskaan. teddy salutskij tarvittais kaivaa naftaliinista!
Api
08/12/2014
Joo, pahoittelut. Aivan liian lyhyt panna. Sääli tälläinen että annetaan esimerkki junioreille että tämä on ok.
Jaska
08/12/2014
Onneksi pian eläkkeellä on hän.
kessu
08/12/2014
Polvi paskaksi niin loppuu...
Mika Uila
08/12/2014
Voi päivää tuota Classicin vastinetta. "...Savolainen ei ehdi reagoida ettei Hynynen käännykään kohti maalia." Niin, jos olisi kääntyny niin osuma olisi tullut naamaan.
Jospa kerranki nousis käsi pystyyn ja tunnustettais Savolaisen typerä teko.
Assa
09/12/2014
Kolme peliä. Mitä ihmettä? Sama mies vuodesta toiseen... Forsten, Hulmi, Kiviranta, Hynynen. Noita ennen LUKUISIA telomisia Divareissa. Minimi olisi pitänyt olla 8-10 peliä ja seuraavasta koko kausi...
khyning
09/12/2014
Järveläiseltä jotain kivaa kirjotusta tulossa kohta?
Alakatsomo
09/12/2014
Huhu kertoo, että oli jo pikkujunnuna yhtä vaarallinen (lätkässä). Onneksi ei pelaa seuraavassa pelissä seinäjoella. Mahdollisesti ei enää koskaan.
JKL
10/12/2014
Toistan, pistäkää mammanpoika ojennukseen älkääkä itkekö
API
16/12/2014
Nyt pitäisi jonkun pestata Salutskijn Tedi ja Vennon Riku opettamaan tolle idiotismin multihuipentumalle tapoja. Laitetaan nyt Häkkinen ja Palmroth samaan kanssa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.