Maajoukkueet

Koskelainen peliin mukaan, konkarit huilaavat – tässä Suomen kentälliset Latviaa vastaan

07.12.
2014
0 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Eero Kosonen pelaa tänään Suomen maalilla Latviaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Eero Kosonen pelaa tänään Suomen maalilla Latviaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen osalta salibandyn MM-kisat Göteborgissa jatkuvat tänään ottelulla Latviaa vastaan. Suomen avauskokoonpano Suomen aikaa klo 12.30 alkavaan otteluun on selvillä.

Jani Kukkolan johtama Suomen ykköskenttä pysyy samana kuin eilen, mutta kahteen muuhun viisikkoon tulee muutoksia. Nico Salon kakkoskentän pakkina Risto Töllikön vierellä korvaa Tatu Väänänen. Kolmoskentän konkarit Mika Kohonen ja Tero Tiitu aloittavat pelinsä vilttikentän puolelta ja kolmosvitja on tällä kertaa muodossa Jami Manninen – Kari Koskelainen – Miko Kaililala. Maalissa Eero Kosonen korvaa Tomi Ikosen.

Latvia on ennakkoon ajateltuna Suomen eilistä vastustajaa, Saksaa, etevämpi niin pelillisesti kuin etenkin fyysisesti. Toki siltä ei todellakaan näyttänyt eilen pelatun Ruotsi – Latvia -ottelun perusteella. Latvia sinkoili kaksi erää sinne tänne, oli myöhässä joka tilanteessa ja kärsi hätää hallitsevaa maailmanmestaria vastaan. Heillä on siis kasvojen pesun paikka, siinä missä Suomen pitää parantaa eilisestä Saksa -ottelusta.

Latvian joukkueessa pelaavat Salibandyliigasta tutut Morics Krumins (Nokian KrP) ja Artis Raitums (TPS). Joukkueen kokeneesta kaartista Suomessa ovat aiemmin pelanneet myös muun muassa Loviisan Toria edustaneet Aigars Belasovs ja Ingus Laivins. Joukkuetta valmentavat Iiro Parviainen ja Kristian Björksten.

Yle TV2 näyttää ottelun klo 12.40 alkaen. Radiossa Yle Puhe lähettää ottelun kokonaan klo 12.30 alkaen, ja kamppailua voi seurata kaikkien muidenkin ottelujen tavoin suorana.

Suomen kokoonpano:

Lauri Kapanen – Jani Kukkola – Mika Moilanen
Janne Lamminen – Juha Kivilehto

Eemeli Salin – Oscar Hänninen – Rickie Hyvärinen
Tatu Väänänen – Risto Töllikkö

Jami Manninen – Kari Koskelainen – Miko Kailiala
Mikael Lax – Lauri Stenfors

Tero Tiitu, Mika Kohonen, Nico Salo

Maalissa pelaa Eero Kosonen, varamaalivahtina Tomi Ikonen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.