Maajoukkueet

Kova tuomio suomalaistuomarilta: Ruotsin pelaajalle punainen kortti MM-välierässä

13.12.
2014
9 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Tunteet kävivät kuumina Ruotsin ja Sveitsin välisessä MM-välierässä. Kuva: IFF

Tunteet kävivät kuumina Ruotsin ja Sveitsin välisessä MM-välierässä. Kuva: IFF

Lauantaina salibandyn MM-kisojen ohjelmassa on välierät. Ruotsin ja Sveitsin välisessä kamppailussa nähtiin kova tuomio.

Ruotsin Anton Karlsson sai toisessa erässä punaisen kortin (5+20 min) kovasta pelistä. Isokokoinen puolustaja Karlsson tönäisi maalinedustilanteen jälkeen voimalla Sveitsin Patrick Mendelinin maahan. Jäähyn viralliseksi syyksi kirjattiin epäurheilijamainen käytös.

Lappua Karlssonille vilautti suomalaistuomari Lasse Vuola. MM-välierässä Vuolan parina viheltää Tero Fordell.

Ruotsin Salibandyliiton Twitter-tilin mukaan Karlsson saa punaisesta kortista huolimatta pelata sunnuntain mitalipeleissä.

Itse ottelussa Ruotsi murskasi Sveitsin lukemin 10–1. Suomi selvitti jo aemmin tiensä MM-finaalin voitettuaan Tshekin.

Lue lisää:
Yle: MM-finaalin todennäköinen tuomaripari tylysti hyllylle – syynä tämä haastattelu

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
JiiK
13/12/2014
Vaikutus yhtään mihinkään: 0
S7
13/12/2014
Ei kait tosta tuu ees pelikieltoa? Vaikutus 3 miehen yv:llä sveitsi sai yhen maalin. Muuten ovat niin pesukoneessa ettei mitään järkeä! Mitä sitten Nykky saanut tuolla aikaan? Näiden kisojen perusteella EI yhtään mitään... Herää kysymys onko se sittenkin pelaajista kyse enempi kuin valmentajasta?
rudd
13/12/2014
En kyllä Nykkyä lähtis syyttämään.Ruotsilla on vain todella paljon laadukkaampi pelaaja materiaali kun millään toisella maalla.Paljon nuoria ,taitavia ja fyysisesti myös erittäin hyviä pelaajia.
sivusta katsoja
13/12/2014
Outoa muuten ettei se punainen kortti edellisessä pelissä estä ruotsalaista pelaamasta, normaalisti kait niin olisi, mikäs tää juttu on...voisko joku selventää tätä "punainen kortti edellisessä pelissä sääntöä"
S7
13/12/2014
Suomen sarjoissa on ainakin semmoinen punainen, mikä koskee vain kyseistä peliä = ei tule pelikieltoa, jos riittävän pieni rike. Eos miten menee kv-peleissä!

Enkä nyt syytä Nykkyä, mutta kuhan mainitsin ja että tais Suomen aikoinaan saamat mestaruudet olla muustakin kuin yhestä miehestä kiinni--> tota nimittäin monesti kuulee puhuttavan...
Käykääs...
13/12/2014
...ny lukemassa ne säännöt tuolta liiton sivuilta, ihan samat on käytössä kv-kentillä
mr. manatee
13/12/2014
Herätys ny, ei kai se Karlsson ny siitä tönäsystä korttia saanu, vaan jäi mussuttamaan ja varmaan sano jotain Vuolalle joka monta kertaa vihelsi pilliin ja viittoi miestä boksiin.
Ruotsi on kova
14/12/2014
Jep, uskon että Manateen näkemys tapahtumien kulusta on oikea ja tosiaan, ei pelirangaistus ole este pelata seuraavassa pelissä ..
Yksi vaan
14/12/2014
Pelisääntöihin voi tosiaan itse kukin tutustua esim. osoitteessa http://www.floorball.fi/palvelut/materiaalit/saannot-ja-ohjeet/pelisaannot. Ns. punaisia kortteja käsittelevät pykälät 611-617. Niitä on kolmea eri sorttia: PR1, joka aiheuttaa pelikiellon kyseiseen otteluun, PR2, joka aiheuttaa pelikiellon kyseiseen ja seuraavaan otteluun, sekä PR3, joka aiheuttaa pelikiellon vähintään kyseiseen ja seuraavaan otteluun (sarjan/kilpailun kurinpitoelin voi määrätä lisäsanktioita).

Ja tuosta uutisen tilanteesta: nettipöytäkirjaan (http://www.floorball.org/ottelukooste.asp?sarjaId=35&ottelu_id=1394712852) on syyksi kirjattu koodi 502 eli Dangerous play, suomeksi siis vaarallinen peli. Mikäli se ei ole kirjausvirhe (virallinen pöytäkirja on se paperinen versio), kyseessä ei siis ollut mussutusjäähy.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.