Ylijohtava

Lapulla Sveitsi vastaan Latvia – liituraita vastaan verkkarihousut

12.12.
2014
2 Kommenttia
4
Ylijohtava
Latvia ja Sveitsi kohtaavat perjantaina. Kuva: IFF

Latvia ja Sveitsi kohtaavat perjantaina. Kuva: IFF

Ei tainnut Ruotsin maalivahti Johan Rehn nukkua eilen yöllä silmäystäkään ravatessaan vessassa. Laskeskelin, että jokaisen Ruotsin maalin jälkeen Rehn kävi hörppäämässä vaihtopenkillä mehua. Keskimääräisen hörpyn ollessa 3dl ja Ruotsin iskiessä 17 maalia, joi Rehn ottelun aikana siis yli 5 litraa mehua.

Eipä tullut uni silmään Ylijohtavallakaan. Todellinen jackpot kuivui 5 sekuntia ennen Suomen ja Norjan välistä ottelua Mika Kohosen iskiessä pallon tyhjiin. Siinä sulivat sekä ottelun Tulosveto että Pitkäveto.

Joka tapauksessa eilisistä tipseistä kohdilleen nasahtivat Suomi-Norja-ottellun alle 10,5 sekä Ruotsi-Viro-ottelun Tulosveto ja Ruotsin voitto 9 maalin tasoituksella. Eteenpäin on siis menty ja tänään tavoitellaan vain ja ainoastaan 100 prosenttista suoritusta.

Eli eikun lyödään rannetuet käsiin ja toiset puolivälierät tankoon. Se on penkkipäivä. Pelipäivä. Betsipäivä. Ensin lämmittelyksi kaksi Pitkäveto kohdetta tuplana ja kylkeen Moniveto-pumppailua ristikkäistaljassa.

Tshekki – Tanska 1 (Tanskan tasoitus +8) 2.65

Nyt tarjoilee Veikkaus sellaista kerrointa, että ota jalat allesi välittömästi ja juokse munaravia lähimmälle kioskille. Jo eiliset kaksi ottelua osoittivat, että lohkokakkosina puolivälieriin tulleilta joukkueilta oli kerosiini loppu koneesta.

Tanskalla on kapea ryhmä eikä joukkueen fyysinen kunto ole edes kisojen keskikastin parhaimmasta päästä. Juutit joutuivat tekemään vielä täyden päivätyön Saksan kanssa, kun peli eteni aina jatkoajalle asti. Puolivälieräpaikka on jo kuin mestaruus tanskalaisille, eikä joukkue varmasti itsekkään usko haastavansa Tshekkiä tässä ottelussa.

Tshekki tulee ottamaan jalan kaasulta mahdollisimman nopeasti palautuakseen jo huomenna pelattavaan välierään Suomea vastaan. Silti kahdeksan maalin voitto Veikkauksen 2.65 überkertoimella on laminoitava lapulle.

Tulosveto/Moniveto (yhdessä Sveitsi-Latvia pelin kanssa):
Tshekki 11,12,15+
Tanska 0,1

Sveitsi – Latvia 2 (Latvian tasoitus +4) 1.90

Ainoa puolivälieräpari josta voidaan edes odottaa tasaista vääntöä. Mielenkiintoa lisää luonnollisesti kahden suomalaisvalmentajan kohtaaminen. Alkemisti Petteri Nykky vastaan Dalenin velho Iiro Parviainen. Liituraita vastaan verkkahousut. Ajattelu vastaan tekeminen.

Sveitsin kisat ovat olleet nihkeää taapertamista ja Latvian ryhmä tiedostaa, että tässä ottelussa saattaa olla mahdollisuus räjäyttää kisojen suurin jytkäle. Sveitsin peli on tasaista arkijuustoa eikä syömähampaita löydy ryhmästä eikä pelitavasta. Latvian fyysinen ja raastava pelitapa takaa, että luvassa vähämaalinen ottelu.

Sveitsi mennee tästä jatkoon yhden tai kahden maalin voitolla, joten Veikkauksen neljän maalin tasoituksella Latvialle tarjoama lähes kahden kerroin on letkeä kuin bussimatka Parviaisen kyydissä.

Tulosveto/Moniveto (yhdessä Tshekki-Tanska-pelin kanssa):
Sveitsi 4,5,6
Latvia 2,3

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Toni Lötjönen
Toni Lötjönen
Ylijohtava, eli Toni Lötjönen, istui pari kautta SSV:n penkillä ja on nykyään lajin ainoa mielipidevaikuttaja.
Vainu
12/12/2014
Ei se Kohonen tainnut palloa kuitenkaan ihan tyhjiin iskeä...
Haisu
13/12/2014
Aika hyvin oot hajulla näistä peleistä. 8 maalin tasotus ja kiljuen pitäis juosta kiskalle.. Saatko kisamatkasponssin Veikkaukselta, vai mikä on älyvapaiden tipsien takana?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.