Legendaarisen maalivahdin comeback toi Nokialle pitkästä aikaa voiton – Mertolle hirmutehot

Pekka Nieminen palasi voitokkaasti Salibandyliigaan. Kuva: Mika Hilska

Salibandyliiga jäi tänään MM-tauolle yhdellä ottelulla, jossa Nokian KrP otti ensimmäisen voittonsa kahdeksaan kierrokseen kaatamalla kotonaan Westend Indiansin 10-6. MM-turnaus starttaa lauantaina Göteborgissa, ja Salibandyliigaa pelataan seuraavan kerran 19. joulukuuta.

Illan ottelussa Indians pystyi kuittaamaan vielä Nokian avauserän 3-0-johdon ja toisen erän 5-3-etumatkan, ja viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa oltiin tasalukemissa 6-6. Indians jauhoi ja piti palloa, mutta Nokia iski pallon saatuaan terävillä vastaiskuilla ja Domokos Racz ja Tommi Merto karkasivat nostamaan tilanteeksi 8-6. Vieraiden vedettyä jo hyvissä ajoin maalivahtinsa Marek Öigen penkille komistelivat Antti Naskali ja Henri Johansson vielä numeroita tyhjiin.

Nokian tehomies oli saldolla 3+3 hyökkääjä Tommi Merto. Tolppien välissä pelasi eläkepäiviltä takaisin liigaan pestattu Pekka Nieminen kauden avausottelunsa kääntäen heti KrP:n kurssin.

Salibandyliigan johtopaikalla viettää MM-tauon mestari Happee, jolla on pisteen etumatka kolmikkoon SPV, SSV ja Koovee. Hännillä Josba on jäänyt SalBasta yhden pisteen.