Ulkomaat

Liberec Tshekin Extraligan yllättäjä – Tatran vakuuttavassa johdossa MM-tauolle

03.12.
2014
0 Kommenttia
5
Ulkomaat
Viime kaudella Westend Indiansissa pelannut Julius Jousi edustaa Tshekin Extraligan Vitkovicea. Joukkue on tällä hetkellä sarjan kolmas. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Viime kaudella Westend Indiansissa pelannut Julius Jousi edustaa Tshekin Extraligan Vitkovicea. Joukkue on tällä hetkellä sarjan kolmas. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Yksi neljästä salibandyn suurmaasta, Tshekki, siirtyy paikallisen pääsarjansa Extraligan osalta MM-kisatauolle melko oletetuista asetelmista. Sarjan ainoan suomalaisen, Julius Jousen, edustama SC Vitkovice löytyy sijalta kolme.

Ykkösmestarisuosikki Vitkovice on jossain määrin pelannut alle tasonsa, mutta mistään katastrofista ei voida puhua. Muut sarjan ennakkoon kovat joukkueet, sarjaa johtava Tatran Stresovice ja toisena majaileva Mlada Boleslav, ovat sen sijaan olleet jopa yllättävän vakuuttavia. Maalierot kärkiduolla ovat kummallakin reippaasti yli 40 maalia plussalla.

Viime kaudesta heikentynyt Tatran on ollut itse asiassa äärettömän kova, sillä se on saalistanut 11 ottelusta 31 pistettä. Se on hävinnyt siis vain kerran, ja tuolloinkin jatkoajalla viime kauden mestari Vitkovicelle.

Sarjan keskikastissa on syksyn Pääkalloennakon olettamia joukkueita, joskin hieman erilaisessa järjestyksessä. Sijoilla 4-7 ovat kuitenkin neljän pisteen sisällä Bulldogs Brno(4.), Florbal Chodov(5.), AC Sparta Praha(6.) ja FbS Bohemians(7.).

Kahdeksannelta sijalta löytyy sarjan ensimmäinen todellinen yllättäjä. Tippumisesta taistelemaan tuomittu FBC Liberec on pelannut loistavan alkukauden voittamalla viisi ottelua, joista kolme varsinaisella peliajalla ja kaksi jatkoajalla. Noiden lisäksi kun Liberec on onnistunut kampeamaan yhden tappiollisenkin ottelun jatkoajalle, se on kerännyt 11 ottelussa 14 pistettä ja on vain kahden pinnan päässä seitsemäntenä majailevasta Bohemiansista.

Liberecin niskaan hengittää kuitenkin pisteen päässä Pardubice ja 10 pistettä on saalistanut Ostrava. Panthers Otrokovicen ja SK Vinohradyn kausi on ollus synkkä, sillä kumpikin joukkue on onnistunut kasaamaan vain kolme pistettä 11 ottelustaan ja maalierot ovat yli 40 kappaletta pakkasen puolella.

Sarjan pistepörssiä on dominoinut 3 pisteen keskiarvolla Mlada Boleslavin Jiri Curney, jonka perässä peesaavat 29 tehopistettä keränneet Tatranin Jan Natov sekä Chodovin Tom Ondrusek, jolta on Tshekin maajoukkueessakin huhujen mukaan lupa odottaa paljon tulevissa MM-kisoissa.

Heikommista jengeistä on pakko nostaa esille muun muassa rauhallisen tyylikkäästi pelaava Jan Svoboda, joka on kannatellut pisteillään sarjajumbo SK Vinohradya sen minkä suinkin on pystynyt. Maalivahtitilastoa on hallinnut edelleen kokenut Tatranin Tomas Kafka. Suomalainen Julius Jousi on hankkinut tilastoihin Vitkovicen kovassa ja tasaisessa kokoonpanossa kaksi syöttöpistettä.

Tshekin liigan uudistuneet sivut löydät täältä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.