Liveseuranta: Pääkallo.fi seurasi Suomi–Tshekki-välierää – näin ottelu eteni

Suomi-Tshekki MM-välierä alkaa Suomen aikaa klo 14. Kuva: Jussi Ojala

Salibandysivusto Pääkallo.fi seuraa monikavaisesti Suomen miesten maajoukkueen otteita MM-kisojen ratkaisupeleissä. Tässä jutussa seurataan lähes minuutti minuutilta Suomi–Tshekki-välierää, joka alkoi Suomen aikaa klo 14.

20 min, ottelu on päättynyt: Suomi etenee salibandyn MM-finaaliin voittamalla Tshekin 6–3. Finaalissa vastaan Ruotsi tai Sveitsi.

19 min: Tää on voitettu. Ei nouse Tshekki enää.

18 min: Kukkola sinetöi! Katkoo ja pääsee vetämään tyhjiin. Suomi johtaa 6–3.

18 min: Tshekillä tyhjä maali. Kokeilevat kuudella viittä vastaan.

18 min: Suomi kestää alivoiman. Heti jäähyn päättymisen jälkeen Rickie pääsee vilauttamaan terävää rannettaan, mutta ohi viuhuu. Tshekki ottaa aikalisän ajassa 18.03.

15 min: Tshekki paineistaa. Pallo pyörii sitkeästi Suomen päässä. Ja painostuksen päätteeksi Suomelle jäähy. Lamminen istunnolle. Hidastuksen perusteella tuomio vähän niin ja näin.

14 min: Mikael Lax ensimmäistä kertaa kaukalossa.

14 min: Ei maalia ylivoimalla. Tshekki kestää. Yksi laatupaikka, muuten suhteellisen heikko ylivoima.

12 min: Ei tee Kohonen! Harhauttaa Kafkan kaffelle, mutta kauhoo rystyllä tyhjästä maalista ohi. Ylivoimalla jatkuu.

12 min: Suomelle rankkari! Kapasta rikotaan. Mika Kohonen vetää rankkaria..

10 min: Hetkinen, mitä torjuntoja! Kosonen nollaa käytännössä yksin Tshekin ylivoiman. Suomella on kuuma maalivahti.

8 min: Nyt saa Töllikkö jäähyn Suomen maalin edustalla. Turha jäähy. Töllikkö roikkuu Sladkyssa.

8 min: Melkoisia jäähyjä Tshekillä kovassa paikassa. Toinen väärästä etäisyydestä ja toinen kädellä pelaamisesta. Kalliita virheitä. Suomi rankaissut molemmista.

7 min: Suomi iskee ylivoimalla! Kohonen pääsee tuikkaamaan pallon verkkoon maaliviivalta. Tilannetta edelsi Kukkolan laukaus pienestä kulmasta ja Kapasen paluupalloyritys. Suomi johtaa 5–3.

7 min: Tshekillä erikoinen jäähy kädellä pelaamisesta. Nyt täytyy Suomen tehdä.

6 min: Kapanen murtautuu laidasta ja yrittää rystynostoa Kafkan yli. Tshekki kestää.

6 min: Lammiselta luokaton syöttö alaspäin ja Tshekki pääsee iskemään vastaan. Kivilehdolta kuitenkin iso katko ja jatkotilanteesta vielä Moilaselta tärkeä peitto. Lamminen kiittää.

4 min: Siihen loppui varovainen alku. Tshekiltä hieno poikittaissyöttö ja laukaus, mutta kuti ohi. Heti perään toisessa päässä Salinilta vihainen ranne, mutta Kafka torjuu.

3 min: Varovainen alku molemmilta. Pakki pyörii laidoilla ja pakeilla.

3. erä alkaa: Taas mennään!

40 min, 2. erä pelattu: Tauolle Suomen johdossa 4–3. Suomelta valonpilkahduksia, mutta myös aivan liikaa nukahduksia. Toistaiseksi kokonaisvaltainen 60 min suoritus on kaukainen haave. Tässä pelissä voi käydä vielä miten vain. Jos maalipaikkojen määrää katsoo, niin Suomen silti pitäisi johtaa enemmän. Toisessa erässä maalipaikat Suomelle 10–4. Maalivahtien torjunnat kahteen erään: Kosonen 3+4+X=7, Kafka 8+7+X=15.

18 min: Kohoselta karmea virhe. Heikko syöttö alaspäin, mutta Suomi pelastuu. Muut paikkaa ja Tshekki vähän töpeksii.

17 min: Suomi tekee johtomaalin! Tshekillä orastava vaihtovirhe, Salo heittää pitkän Kailialalle, joka ottaa rinnalla hienosti haltuun ja törkkää ilmasta sisään. Komea maali. Kailiala tänään 2+0. Ja Salo jatkaa vahvaa peliään. Tilanne 4–3 Suomelle.

15 min: Huh huh! Salo ja ja Kailiala petaavat Kohoselle takatolpille tuhannen taalan paikan, muttei ei niin ei. Kafka venyy hienoon pelastukseen. Näistä pitää tehdä.

13 min: Kyllä on avointa peliä. Suomen kolmonen kehissä ja päästä päähän mennään. Tiitulla kaksi laatupaikkaa, mutta molemmat jäävät peittoihin.

11 min: Tshekki tasoittaa! Tomas Sladky taas asialla. Suomen ykkösketjulle iso miinus. Tokos riistää pallon Kukkolalta ja siirtää Sladkylle. Kosonen pääsee väliin muttei tarpeeksi. Verkkoon uppoaa. Suomen ykkösketju nyt tehnyt yhden ja päästänyt kaksi. Ei hyvä. Ykkösen täytyy olla plussalla, jotta tämä hoidetaan. Tilanne 3–3.

8 min: Moilanen riistää hienosti, siirtää Kukkolalle, joka passaa Kapaselle. Mutta veto jää Tshekin peittoon. Hyvin rakennettu. Viimeistely ontuu.

5 min: Nyt töpeksivät Stenfors ja Salo. Tshekille avopaikka aivan maalin edestä, mutta Kosonen kestää hienosti.

4 min: Jälkipeliä vaihtoaitioiden edessä. Rickie ja Tokos huitovat toisiaan.

3 min: Maltillinen alku erälle. Suomi vähän enemmän pallossa, mutta kummallakaan ei laatupaikkoja. Kivilehdolla toistaiseksi erän paras tekopaikka. Pääsi laukomaan laidasta heikohkosta kulmasta.

1. min: Kailialan osuma avauserässä oli muuten herran ensimmäinen MM-kisamaali ikinä.

2. erä alkaa: Sitten mennään taas! Kukkolalle taas aloitusvoitto.

20 min, 1. erä pelattu: Tauolle Suomen johtolukemissa 3–2. Suomen maalintekijät Kailiala, Kukkola ja Moilanen. Vaikka Suomi johtaa, niin tuntuu, että avoin ja aaltoileva peli sopii Tshekille. Analyytikko Hakkarainen huomauttaa kuitenkin pressiparvella, että maalipaikat Suomelle avauserässä 10–5.

18 min: Suomen ykkösketju aivan hukassa. Tshekki sahaa viisikon palasiksi ja saa laatupaikan keskeltä. Ylärima pelastaa Suomen. Todella huolimatonta puolustuspään peliä.

17 min: Miko Kailiala tekee! Tiitu tarjoilee poikkarin. Tshekin viisikko aivan hukassa. Suomen kolmosketjulle tärkeä onnistuminen. Kailialan tuuletus vapautunut ja railakas. Tilanne 3–2 Suomelle.

15 min: Suomi tasoittaa! Kukkola lataa ylivoimakuvion päätteeksi. Syöttäjänä Kohonen. Tshekki-vahti Kafkan putkista liruu sisään. Tilanne 2–2. Ei ollut Suomelta kovin laadukas ylivoima, mutta toivottu tulos tuli silti.

13 min: Tshekille tyhmä ja erikoinen jäähy. Jelinek boksiin väärästä etäisyydestä.

12 min: Tshekki tekee toisen maalinsa. Näyttää siltä, että menee Kukkolan jalan kautta sisään. Ei ollut edes kunnon tekopaikka Tshekillä. Tuuria mukana – paljon. Tilanne 2–1.

10 min: Suomi tasoittaa heti! Moilanen tekee! Jälleen Kukkola ja Kapanen junailevat. Tilanne 1–1.

10 min: Tshekki tekee maalin! Suomen kakkosketju Hännisen ketju kehissä. Suomalaisille tuttu Sladky maalaa Väänäsen edestä. Tshekki johtaa 1–0.

9 min: Kukkola ja Kapanen rakentaa Moilasella laatupaikan lähietäisyydelle maalin sivuun. Moilanen ohitaa jos veskarin, mutta ohi menee. Pallo veskarin puikoista ja tolpan ohi.

6 min: Pressiparvella kuultua: ”Mitenköhän Suomen kolmosketju pärjää? Se kiinnostaa kovasti.” Ainakin Salo on pelillä. Komea nousu, mutta veto jää piippuun.

5 min: Tshekillä aivan huippupaikka lähietäisyydeltä, mutta Kosonen kestää. Todella hermostunut alku Suomelta.

4 min: Salolla ja Kukkolalla jo laatupaikat, mutta 0–0 edelleen.

1 min: Suomella heti kohtuullinen tekopaikka. Kapanen ampuu ja Moilanen paluupallossa.

Peli alkaa: Sitten mennään! Finaalipaikka panoksena. Kukkola vie aloituksen.

2 min ottelun alkuun: Avauskentälliset esittelyssä. Suomi lähtee tutusti Kukkolan vitjalla liikkeelle. Tässä vielä Suomen ketjut.

7 min ottelun alkuun: Joukkueet juoksevat halliin. Meteli Scandinaviumissa kohtuullinen. Ainakin läpsyttimät läpsyttävät. Ja sitten Maamme-laulua kehiin.

10 min ottelun alkuun: Pääkallo.fi:n kattavan ennakkopläjäys MM-välierästä: Tuhti paketti MM-kisojen loppuhuipennuksesta – näin seuraat finaaliviikonloppua

12 min ottelun alkuun: Tämän jutun lisäksi seurantaan kannattaa laittaa Pääkallo.fi:n somekanavat: Twitter, Facebook, Instagram.

15 min ottelun alkuun: Göteborgin Scandinavium-halliin alkaa vähitellen valua väkeä. Suomen ja Tshekin joukkueet lämmittelevät kaukalossa.