Liveseuranta: Pääkallo.fi seurasi MM-finaalia – näin Ruotsi vei MM-kultaa

Göteborgissa on paikalla mukavasti myös suomalaisfaneja. Kuva: IFF

Salibandysivusto Pääkallo.fi seuraa monikavaisesti Suomen miesten maajoukkueen otteita MM-kisojen ratkaisupeleissä. Tässä jutussa seurataan lähes minuutti minuutilta Ruotsi-Suomi-finaalia, joka alkoi Suomen aikaa klo 16.30.

60 min, ottelu on päättynyt: Ruotsi on salibandyn miesten maailmanmestari vuosimallia. Huikea ottelu päättyy isäntämaan 3-2-voittoon. Suomelta upea taistelu.

59 min: Suomi ilman veskaria kuudella miehellä. Suomi saa luotua parikin laatupaikkaa lopussa, mutta Ruotsin maalivahti Åman kestää.

58 min: Suomi yrittää ottaa veskarin pois, mutta Ruotsilla pallo.

56 min: Komea yleisömäärä. Scandinaviumissa 12 044 katsojaa. Tupa on täysi. Halli silti yllättävän hiljainen. Taitaa kaikkia jännittää, että miten tässä käy.

55 min: Jami Manninen ensimmäistä kertaa askissa finaalissa. On Kohosen laidalla Kailialan paikalla. Jami kokeilee yllättää heti kaukaa Åmanin. Ei onnistu.

54 min: Suomen ykkösellä kulkee. Ensin Kivilehdolta vaarallinen kuti laidasta ja perään Kapanen pääsee kokeilemaan keskemmältä. Ruotsi kestää. Tilanne edelleen Ruotsille 3–2.

52 min: Finaali fyysisyyden puolesta aivan erilainen peli kuin tiistain alkusarjakohtaaminen. Siitä pitävät huolen tuomarit. Pilli on todella herkässä. Jopa enemmän herkässä kuin kahdessa ensimmäisessä erässä.

51 min: Herranjumala, mikä torjunta Kososelta. Supertykki Östholm lataa keskeltä ja melko läheltä kovaa kohti ylänurkkaa, mutta Kosonen ottaa kädellä. ISO torjunta.

50 min: Uskomaotn heppuli tämä Rudd kyllä. Lähes joka kerta kun kentällä, niin Suomen päässä pyörii Rudd-show. Pitkiä kuljetuksia ja järjestelee laatupaikkoja ketjukavereilleen.

47 min: Tasan ajassa 47.00 Ruotsi menee johtoon. Stenberg survoo maalin edestä yhdellä kädellä pomppupallon ohi Kososen. Suomen kakkosketju jälleen miinusta ottamssa. Väänänen katselee aitiopaikalta maalia. Tilanne 3–2 Ruotsille.

46 min: Moilasella aivan avopaikka. Lamminen sutii pallon maalille, mutta Moilanen saa huonon osuman palloon. Taivaisiin lähtee.

45 min: Peli pyörii Suomen päässä. Kapellimestarina jälleen Rudd. Galante Carlström pääsee laukomaan kahdesti – tuloksetta.

44 min: 3. erän ensimmäinen maalipaikka. Nilsberth lataa vaarallisesti viivasta. Matala veto viuhuu aavistuksen ohi.

42 min: Koskelainen otettu kolmosketjuun Kailialan tilalle. Erän avaus ollut maltillinen molemmilta. Tarkkaa ja varovaista.

41 min: Sitten mennään taas. Päätöserä käyntiin. Nyt ratkaistaan MM-kullan kohtalo. Tilanne tasan 2–2.

40 min, 2. erä pelattu: Tauolle tasatilanteessa 2–2. Ei ollut hyvä erä Suomelta. Varsinkin Suomen kakkosketju hukassa. Olisi voinut soida enemmänkin omissa. Toisen erän torjunnat: Kosonen 7, Åman 4. Maalipaikat Ruotsille 6–4.

37 min: Ruotsi tasoittaa. Järkälepakki Nilsberth lataa viivasta kovan alanurkkakudin. Tilanne tasan 2–2. Ja ruotsalaisyleisö viihtyy.

37 min: Väänänen ontuu jalkaa, mutta jää kaukaloon alivoimalla. Toivottavasti ei käynyt pahasti.

36 min: Nyt laitetaan Tiitu boksiin. Peli jatkuu Ruotsin ylivoimalla.

36 min: Mitä täällä tapahtuu? Suomelle jäähy, mutta jäähypenkillä ei ketään. Eikä taululla näy jäähyä. Suomi pelaa silti neljällä. Totaalisen outo tilanne. Nyt on Tshekki-piiparit kuutamolla.

35 min: Suomen päässä tapahtuu. Enström kilauttaa tolppaan.

34 min: Hieno pelinkääntö Suomen ykköseltä. Kapanen taistelee ja kääntää ja Kukkola nostaa Moilaselle. Ei maalia.

32 min: Edelleen on tuomareilla pilli herkässä. Saa nähdä pysyykö linja loppuun asti. Melko silkkihansikkain mennään. Voisivat antaa enemmän pelata.

30 min: Nyt roikkuu Ruotsin maali ilmassa. Suomen peli pahasti hukassa ja Ruotsi pallossa koko ajan.

29 min: Ruotsi tekee maalin! Johan Samuelsson lataa alanurkkaan. Mutta mitä ihmettä? Se hylätään. Suomelle tuomitaan tilanteesta vapaalyönti. Tilannetta edelsi Salinin (taas) karmea moka. Hidastuksen perusteella oli Suomelle erittäin suotuisa vihellys.

28 min: Nyt pyörii pesukone ja Ruddin show Suomen päässä. Suomi kestää. Ja tuomareilta tulee aavistuksen tukea. Suomen hyväksi peräkkäin pari kyseenalaista vaparivihellystä. Yleisö protestoi tuomioita äänekkäästi.

26 min: Nilssonin yllättävä kääntölaukaus kopsahtaa Kososen kypärään. Suomi johtaa edelleen 2–1.

25 min: Mikael Lax ensimmäistä kertaa kaukalossa. Käy vetämässä ylivoimassa olleen Väänäsen vaihdon kakkosketjussa.

25 min: Ruotsi kestää alivoiman. Suomen ylivoima ihan kohtuullinen, mutta todelliset laatupaikat jäi rakentamatta.

23 min: Ruotsille jäähy. Malmström kakkoselle mailan painamisesta.

21 min: Halli repeää huutomyrskyyn. Ruotsi kaventaa tilanteeksi 2–1. Maalintekijä Mattias Samuelsson, syöttäjä Johan Samuelsson. Suomen kakkosketjulle iso miinus. Salinilta paha hasardisyöttö, josta maali saa alkunsa.

21 min: Sitten mennään taas. Toinen erä käyntiin. Ruotsi vie aloituksen.

20 min, 1. erä pelattu: Täydellinen alku Suomelle. Ensimmäiselle erätauolle Suomen 2–0-johdossa. Maalintekijät Kukkola ja Töllikkö. Ruotsi selkeästi hermostunut ja teki useita virheitä. Toki ajoittain myös Suomi pesukoneessa. Ruotsi vei avauserässä maalipaikat lukemin 8–3, joten Suomi saa olla tyytyväinen lukemiin. Virallisen tilaston mukaan ruotsalaisvahti Åmanilla oli yksi torjunta, mutta pressiparvella epäiltiin, että oliko sitäkään. Kososelle kirjattiin kuusi torjuntaa.

19 min: Koskelainen ensimmäistä kertaa kaukalossa. Kailialan paikalla kolmosvitjassa.

19 min: Suomi tekee toisen maalinsa! Suomen kakkosketju iskee vastaan komeasti. Salin syöttää ja Töllikkö pyssyttää Suomen johdoksi 2–0.

18 min: Ruotsin paras tällä hetkellä selkeästi Rudd. Dominoi.

17 min: Huh huh. Nyt oli lähellä. Ruotsi painostaa. Ruddin johtama kolmosvitja järjestää melkoisen pesukoneen Suomen päähän. Useampi laatupaikka. Kosonen kestää.

15 min: Onpa erikoinen tilanne. Tuomari antaa jäähyn Ruotsille väärästä vaihdosta, mutta hetken tuumauksen jälkeen peruukin tuomion. Ei jäähyä. Ei se tainnut väärä vaihto kyllä olla.

12 min: Ruotsilla kaksi vaarallista kaukokutia. Ensin koittaa Nilsberth (ohi), sitten Sundstedt (Kosonen torjuu vaivoin).

10 min: Tuomarilinja vaikuttaa olevan merko tarkka. Pilli suhteellisen herkässä.

8 min: Loistava pelinkääntö Kohoselta. Salo tarjoilee Kailialalle, mutta veto epäonnistuu. Lähti taas Ruotsin pallonmenetyksestä.

8 min: Ruotsi on hermostunut. Suomelle tarjottu yllättävän monta vastaiskun paikkaa, mutta ei ole Suomelta iskut oikein onnistuneet.

6 min: Salolta taas upea nousu. Kailialalle hyvä paikka, mutta vähän pieneen kulmaan ajautuu.

3 min: Salo järjestää Tiitulle hyvän tekopaikan, mutta piippuun jää. Ruotsi peittää.

2 min: Heti otetaan miehestä mittaa. Kukkola ja Iraeus maalineduspainissa. Ei jäähyjä.

2 min: Nico Salolta karmea avaus suoraan Sundstedtin lapaan. Ja Sundstedt kiskoo hirmuvedon, mutta Kososen olkapää pelastaa. Se oli lähellä.

1 min: Shokkialku Ruotsille! Kukkola kiskaisee heti Suomen johtoon. 26 sekuntia pelattu ja Suomelle johto 1–0. Huh huh.

Peli käyntiin! Sitten mennään. Alku on äärimmäisen tärkeä Suomelle.

1 min ottelun alkuun: Avausketjut esittelyssä. Suomelta odotetusti askiin Jani Kukkolan ykkösketju. Maalissa luonnollisesti Eero Kosonen. Ruotsin maalissa Patrik Åman, joka ottaa yleisön jo esittelyssä. Meteli on kova kun ruotsalaisia esitellään. Askiin Karl-Johan Iraeuksen vitja.

2 min ottelun alkuun: Alkaisi jo. Pressiparvella odotellaan malttamattomina.

7 min ottelun alkuun: Joukkueet astelevat kaukaloon, Suomi juosten, Ruotsi kävelleen. Tunnelma on kohdallaan. Sitten kansallislaulut kehiin.

8 min ottelun alkuun: Finaaliin povattu sveitsiläistuomaripari töpeksi aiemmin tällä viikolla, joten finaalin vihellysvastuu annettiin Tshekki-parille Petr Cerný–Jirí Janousek.

10 min ottelun alkuun: Moni asiantuntija on povannut MM-finaalista erittäin fyysistä. Etenkin Suomen odotetaan pelaavaan jopa ylikovaa, kuten Mr. MyCoazh sanoi tässä Pääkallogallupissa. Tuomarit ovat isossa roolissa. Iso kysymys on se, että mihin vedetään jäähyn raja. Kuinka kovaa Suomi voi ja saa pelata?

12 min ottelun alkuun: Tupa alkaa olla täysi. Myös tunnelma alkaa nousta ja meteliä piisaa.

20 min ottelun alkuun: MM-finaali pelataan Göteborgin Scandinavium-hallissa. Hallin kapasiteetti on 12 000 katsojaa. Tänään halli on todennäköisesti ääriään myöten täysi.

Molemmat joukkueet alkulämmittelyssä kentällä.

24 min ottelun alkuun: Pääkallo.fi:n ”melko” kattavan ennakkopaketin MM-finaalista voi tsekata tästä: Näin seuraat salibandyn MM-finaalia – lue Ruotsi–Suomi-ottelun ennakkopaketti

28 min ottelun alkuun: Tämän jutun lisäksi seurantaan kannattaa laittaa Pääkallo.fi:n somekanavat: Twitter, Facebook, Instagram.

30 min ottelun alkuun: MM-finaalissa kohtaavat odotetusti Suomi ja Ruotsi. Kaksi vuotta sitten Zürichin MM-finaali oli länsinaapurin näytöstä. Ruotsi vei MM-kultaa lukemin 11–5. Kohta nähdään miten tänään käy.

30 min ottelun alkuun: Tervetuloa Pääkallo.fi:n liveseurantaan salibandyn MM-finaalista.