Divarit

Mannisen hattutemppu siivitti Happeen 7-1-voittoon – katso sunnuntain salibandytulokset

21.12.
2014
4 Kommenttia
6
Divarit
Happeen Jami Mannisen sihti oli tänään kohdallaan. Kuva: Esa Jokinen

Happeen Jami Mannisen sihti oli tänään kohdallaan. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee kaatoi Rauman SalBan kotikentällään lukemin 7-1. Happeen tehomiehenä hääri eritoten Jami Manninen, joka iski tehot 3+1 SalBan verkkoon. Happee nousi voiton myötä takaisin sarjakärkeen.

Sunnuntai 21.12.

Miesten Salibandyliiga
15:15 Happee-SalBa 7-1
17:00 SSV-SPV 9–3
18:00 Classic-Oilers 13-6
18:30 OLS-TPS 7-4

Naisten Salibandyliiga
12:00 Happee-PSS 4-6
14:00 SB-Pro-Erä III 10–1

Miesten Divari
16:00 SB Vaasa-ÅIF 13–0
18:00 SB Welhot-Loviisan Tor 6-4

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Keke
21/12/2014
NST-Papas naiset 4-0.
Arto Kilponen
22/12/2014
OLS osaa kairata kotonaan tiukoista peleistä voittoja. Heillä on yksi liigan parhaista kotisaldoista (Myös Happee ja Koovee ovat ottaneet kahta vaille täydet pisteet kotoa), vaikka neljä heidän kuudesta kotipelistä on päättynyt alle neljän maalin erolla. OLS on tosin kotonaan voittanut vain alemman puoliskon joukkueita, siinä ainoassa kohtaamisessa ylemmän puoliskon joukkuetta vastaan tuli 2-8 kuokkaan SPV:ltä.

OLS:lle tulee myös mukavat viisi viikkoa, kun kahdeksasta pelistä kuusi on kotona. Hyviä haasteitakin siellä on luvassa, kun Ouluun saapuvat Happee, SSV, Koovee ja Oilers. Nuo pelit tulevat kertomaan hyvin pitkälti sen, onko OLS oikeasti top-4 ainesta, kuten joku täällä kirjoitti. Noista neljästä pelistä OLS:n pitää saada vähintään kuusi pistettä, jotta asiasta voitaisiin keskustella vielä helmikuussakin.

---------------------------------------------------------------------------

Tämän päivän tuloksen myötä TPS:lla menee mielestäni koko 2015 puolisko tästä kaudesta playoff-pelien merkeissä. Tämä viikonloppu tuotti pyöreät nolla pistettä ja sillä ollaan lähempänä putoamistaistelua kuin playoff-viivaa. Vieraspeleistä ei SalBaa lukuunottamatta ole pisteitä tullut syyskuun lopun jälkeen ja se ei kyllä riitä mihinkään. Joukkue toki kohtaa vielä pahimmat kilpailijansa, mutta kaksi vähemmän pelannut NST on kolmen pisteen päässä, joten pelkkä "voitettiin kenet pitikin"-saldo ei enää riitä. Maalinteko ei meinaa luonnistua, TPS on iskenyt vähiten maaleja sarjassa, alle neljä per peli ja vain kerran se on yltänyt kuuteen tehtyyn. Sillä ei tässä sarjassa menestystä vain yksinkertaisesti tule, 10 pistettä on itseasiassa yllättävänkin paljon tuolla maalimäärällä.

---------------------------------------------------------------------------

Classic teki kovemman luokan korjausliikkeen tänään kahden tappiollisen pelin jälkeen. Se tuli hyvään paikkaan, sillä ensi vuoden Classic pääsee aloittamaan suhteellisen helpolla ohjelmalla, kahdeksasta pelistä viisi pelataan Tampereella ja esimerkiksi umpisurkea Indians tulee vastaan pariinkin kertaan. Ainoa etukäteen ajateltuna vaikea peli Tampereen ulkopuolella on Happee vieraissa 30.1.

Classicin hyökkäys on todella ailahteleva, maalit otteluittain jakaantuneet: 2x3, 1x4, 1x5, 3x6, 1x7, 2x8, 2x11, 1x12 ja 1x13. Selittääkö Lassi Vänttinen tämän? 13 maalia ilman Vänttistä Oilersin verkkoon, eli ei selitä.

Classic on nyt tehnyt toiseksi eniten maaleja per peli sarjassa, 7,36. Myös puolustus toimii, sillä vain kärkikaksikko on päästänyt vähemmän maaleja. Tosin kolmessa edellisessä pelissä Classicille on tehty kaikissa vähintään kuusi maalia.

---------------------------------------------------------------------------

Oilers palasi oikeastaan sille alkukauden tasolleen, eli joukkueesta ei meinaa saada mitään selvää. Tulokset pomppivat minne sattuu, sarjan ainoana joukkueena se ei ole voittanut eikä hävinnyt kolmea peliä putkeen. Vastustajatkaan eivät tätä oikeastaan selitä, Classicilta turpiin vieraissa, SSV:stä voitto vieraista, Happeeta vastaan tasuri kotona... Oilers on vajonnut ennakkosuosikista mustaksi hevoseksi, se voi voittaa ihan minkä tahansa joukkueen, mutta vastaavasti myös hävitä kelle tahansa. Yksi asia on varma, joukkueesta ei saa tylsää tekemälläkään. Kun vielä Sylvester Raikamo on palannut kokoonpanoon, viihdearvo on katossa.

Vastaavasti heti kun pelaajatasolla näyttää siltä, että homma voisi olla kunnossa kokoonpanon puolelta ja että maalivahtiosasto on huippukunnossa, niin pistetään päästettyjen maalien seuraennätys (pl. Espoon Oilers) uusiksi. Kausiennätyskin oli aiemmin kohtuulliset kahdeksan päästettyä.

Puolustus pelasi toisesta erästä puolet teemalla "Hyvää joulua Classicille!" ja omissa soi joululaulut tuplanopeudella. Ihme ettei kuuluttaja pyytänyt tuomaria pysäyttämään peliä, kun tavaraa oli Classicin maalien muodossa joulupöydän täydeltä enemmän kuin kuuluttamaan ehti.

Tästä pelistä huolimatta Oilers näyttää kuitenkin parhaimmillaan äärettömän hankalalta vastustajalta, kaikki huippujoukkueet ovat olleet täysin voitettavissa (Classichan kaatui Espoossa) ja vahtikaksikko, varsinkin Kaltiainen, ollut parhaimmillaan aivan maaginen. Perttu Pajukoski iskee todella tärkeitä maaleja ja paljon, kuten Happeeta vastaan hattutemppu ja Erää vastaan ratkaisevat kaksi maalia.

Oilersilla on hyvä tilaisuus jatkaa sekavien tulostensa sarjaa, sillä vastaan tulee tammikuun viidessä pelissä sarjakärki niin kotona (SPV) kuin vieraissa (Happee) ja vastaavasti ilman vierasvoittoa oleva Nokia kotona ja sarjajumbo Josba vieraissa. Voisi veikata näistä kahta voittoa, kahta tappiota ja tasapeliä, mutta älkää vain kysykö miten ne jakaantuu. Tähänastisten tulosten perusteella ei yllättäisi yhtään, vaikka tammikuun 10.-11. päivän vierasreissu tuottaisi ensin loistavan voiton Happeesta ja heti perään totaalisen romahduksen Joensuussa. Edellisen ja seuraavan kotipelin välissä on järkyttävän pitkät viisi viikkoa!

---------------------------------------------------------------------------

SSV kuittasi eilisen sarjakärjestä putoamisen ja kritiikkini PK-seudulla esitetyistä otteista takomalla SPV:tä vastaan heti kättelyssä 5-0 johdon ja lopulta komean 9-3 voiton. SSV on tehnyt yllättävän vähän maaleja, sillä esimerkiksi playoff-viivan alapuolella Nokialla on myös 98 maalia. Sen sijaan puolustus on pitänyt hienosti, vain 4,71 omiin per ottelu ja varsinkin vieraspelien 4,33 keskiarvo on ylivoimaisesti liigan paras.

2015 puolella SSV pääsee aloittamaan suhteellisen helpolla kolmikolla, kun vastaan tulee vieraissa peränpitäjät Josba ja SalBa sekä kotona NST, joka saanut aika huolella pataansa SSV:ltä viimeaikoina.

---------------------------------------------------------------------------

Juuri kun pääsin kehumasta SPV:n vieraspelejä, Pasilassa lätisi pannuun niin että soi. Viimeisistä viidestä pelistä peräti kolme tappiota, milloin viimeksi näin? Sama vaivaa kuin yllättävän montaa muutakin, eli juuri nyt tulos voi olla illasta toiseen mitä tahansa; Kooveelle tappio kotona, Classicilta pisteet kotoa, SalBalta vieraissa turpiin, Nokialta pisteet vieraista.

Kolme tehtyä maalia sivusi kauden matalinta määrää, muuten SPV on tehnyt vähintään viisi maalia 12/14 pelissään. Viimeiseen viiteen omiin on ropissut ainakin seitsemän maalia neljästi.

Jatko-ohjelmana on huippumielenkiintoinen pelipari Happeeta vastaan, 28.12. ja 11.1. Ohjelmassa on kaksi tuplapeliä, eli 10.-11.1. ja 17.-18.1. Jälkimmäisen tosin pitäisi olla helpohko, kotipeleissä vastassa Josba ja Indians.

---------------------------------------------------------------------------

Happeesta pitää nostaa esille Jami Manninen. Kumma kaveri, aina kun ei ole niin väliksi saako hän tulosta, sieltä tulee joku 4-8 pisteen ilta. Aina kun sitä tulosta oikeasti tarvittaisiin, Manninen häviää kuvasta täysin.

Joukkueen tekemät 111 maalia valehtelevat jonkun verran, sillä Happee takoo silloin kun vielä on vasara. Peräti seitsemän kymmenestä voitosta on tullut ainakin viiden maalin erolla. "Pelataan loppuun asti" toimii Happeella näin päin, toisinpäin on ollut vähän tiukemmassa. Syyskaudella on ollut suhteellisen varmaa tekemistä, vain yksi tappio varmaksi voitoksi ajatellusta ottelusta. Huippujoukkueita vastaan tuntuu juuri nyt olevan hankalaa, neljään edelliseen tällaiseen peliin vain yksi voitto.

Tammikuun ohjelma on haastava, SPV ja OLS vieraissa, Oilers ja SPV peräkkäisinä päivinä kotona, NST ja Indians vieraissa sekä Classic kotona. Näistä etukäteen ajateltuna vain NST vieraissa on helppo peli, Indianskin vieraissa jotain sinnepäin. Muut viisi peliä sitten kertovatkin onko Happeesta haastamaan SPV ja Koovee.

---------------------------------------------------------------------------

SalBa näytti tällä kertaa huonolla tavalla mitä on olla sarjanousija: Yritti kovasti, roikkui alun hienosti mukana, lopputulos murheellinen. Viimeaikojen tulokset kertovat silti hyvää, pisteitä tullut marraskuun alun jälkeen vähintään joka toisesta pelistä, joka on vähintäänkin riittävästi pitämään pois sarjataulukon pohjalta.

Jatko-ohjelma tulee olemaan hiljaisempi, vain neljä peliä tammikuun loppuun mennessä, joista ainoa kotipeli SSV:tä vastaan. Ohjelma ei ole helppo, varsinkin kun vieraissa pistetili on edelleen avaamatta. Tammikuun kuudes päivä joukkue pääsee yrittämään ensimmäistä "kausiottelusarjavoittoaan", kun Nokialle päästään yrittämään jatkoa tasapelille. Kauden tulee ratkaisemaan hyvin pitkälti se, kuinka nopeasti SalBa alkaa kasaamaan vieraspistesaldoaan. Nokia ja Turku ovat tähän hyviä mahdollisuuksia.

---------------------------------------------------------------------------

Syyskauden positiiviset yllättäjäjoukkueet: KooVee ja OLS. Kooveelle edellinen varsinaisen peliajan tappio lokakuun puolivälissä. Sen jälkeen tapahtui jotain ihmeellistä puolustukselle, eikä joukkue ole päästänyt sen jälkeen missään ottelussa viittä enempää, puhumattakaan, että se olisi hävinnyt varsinaisella peliajalla kertaakaan. Huippujoukkueita kaatuu jatkuvasti myös vieraissa. OLS on pelannut vähän ailahtelevasti, mutta on saanut joitain hienoja tuloksia myös huippuja vastaan. Välillä on sitten romahdettu kunnolla, kuten SPV:tä vastaan kotona. Pohjille povatulta joukkueelta hieno kausi tähän asti ja loppuohjelmakin näyttää helpohkolta.

Syyskauden negatiiviset yllättäjäjoukkueet: Erä ja Oilers. Erällä homma ei meinannut lähteä rullaamaan millään. Monta kertaa näytti jo kohtuulliselta ja sitten taas joku osa-alue petti. Viimeisimpänä se oli maalinteko, Oilersia vastaan oli saumat takoa toistakymmentä maalia. Oilersilla on periaatteessa kaikki ihan hyvin, mutta kummallisia nukahduksia tulee vähän väliä. Jos se ei ole TPS latomassa 0-5 taululle Espoossa, niin sitten se on Classic takomassa palloa reppuun puoli erää nopeammin kuin vahtikaksikko ehtii sitä poimia sieltä.

---------------------------------------------------------------------------
Loppuun veikkaukseni loppujärjestyksestä runkosarjan osalta:
SSV (Puolustus pitää, näytöt muita kärkijoukkueita vastaan kiistattomia.)
Koovee (Huono alku estää nousun aivan kärkeen. Otteluohjelmastakin pahin on jo takana.)
Happee (Tilastollisesti paras puolustus + paras hyökkäys, mutta näyttää hyytyvän huippupeleissä.)
SPV (Kolme tappiota viidestä viime pelistä ei lupaa hyvää.)
OLS (Loppuohjelma edullinen, onnistunut hyvin huippuja vastaan vieraissa.)
Classic (Liian heikko keskinäisissä peleissä muita huippuja vastaan.)
Oilers (Liian hyvä alemmaksi, liian ailahteleva ylemmäksi.)
Erä (Kampeaa itsensä väkisin playoff-joukkueeksi, merkkejä paremmasta ilmassa.)
---------------------------------------------------------------------------
NST (Ei vakuuta oikein ketään vastaan. Näytöt viivan päälle käytännössä puuttuvat.)
Nokian KrP (Etumatka playoffeihin yksinkertaisesti liian pitkä. Yksi voitto yhdeksästä viime pelistä ei riitä millään.)
TPS (Ailahtelevia otteita, mutta tälle kohtaa sarjataulukkoa se on hyvä asia.)
Josba (Homma alkanut toimimaan, mutta liian myöhään. Kolme voittoa edellisestä kuudesta nostaa kuitenkin jumbopaikalta pois.)
SalBa (Ei anneta Happee-tuloksen hämätä, viisi pistettä viidestä pelistä on merkki paremmasta. Vieraspelit ongelma.)
Indians (Toisen kauden kirous iskenyt. Niukkoja tappioita vähän kaikille, vierassaldo ja viiden ottelun voitoton putki jättää kuitenkin hännille.)

On helppo perustella joku toinenkin järjestys. Varsinkin sijat 3-4, 8-9 ja 12-14 on voi mennä ihan mitenpäin vain.

Playoff-pareiksi valikoituu SSV-Erä (Veikkasin tämän metsään myös viime kaudella), Koovee-Classic (Vältetään matkustuskulut), Happee-OLS (Happee ei varmasti halua Oilersia vastaansa) ja SPV joutuu tyytymään viime kauden tapaan Oilersiin.
James
22/12/2014
Viimeinen puolivälieräpaikka ratkeaa aika pitkälle 12.1. ottelussa NST-Erä. Tyypillinen neljän pisteen ottelu. Sinänsä kumpikaan näistä ei omaa mahdollisuuksia puolivälierissä vastaan tulevaa kärkijoukkuetta vastaan.
RR
22/12/2014
Voin samalla ilmoittaa välieräjoukkueet: SSV, Koovee, Happee, SPV

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.