Maajoukkueet

Mestarien tähtipelaaja ruotsalaislehdelle: ”Olemme suurempia kuin lätkämaajoukkue”

15.12.
2014
1 Kommentti
8
Maajoukkueet
Storvretaa edustava Alexander Rudd laukoi erikoisia vertailuja MM-finaalin jälkeen. Kuva: IFF

Storvretaa edustava Alexander Rudd laukoi erikoisia vertailuja MM-finaalin jälkeen. Kuva: IFF

Maailmanmestaruuden voittaneen Ruotsin tähtihyökkääjä Alexander Rudd ei säästellyt tunteitaan voitetun finaalin jälkeen sunnuntaina. Finaalin parhaaksi pelaajaksi valittu Rudd vertasi joukkuetta Ruotsin jääkiekkomaajoukkueeseen, eli Tre Kronoriin.

Ruotsalaisen Aftonbladet-lehden haastattelema Rudd oli sitä mieltä, että salibandymaajoukkue on mennyt jääkiekon ohi.

– Sanoisin, että olemme suurempia kuin Tre Kronor. Olemme voittaneet kahdeksan kymmenestä pelatusta MM-turnauksesta. He ovat voittaneet ehkä prosentin, Rudd laukoi.

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue on voittanut MM-kultaa yhteensä yhdeksän kertaa. Rudd myös sanoi, ettei ylivoimaisuuden pitäisi olla este sille, otetaanko lajia tosissaan, ja vertasi tilannetta hiihtoon.

– Katsokaa tilannetta vaikka Norjassa, jossa he sijoittuvat hiihtokisoissa ensimmäiseksi, toiseksi, kolmanneksi, neljänneksi ja viidenneksi. Eikö hiihtokaan ole siinä tapauksessa oikeaa urheilua? Uskoisin, että olemme näyttäneet tässä MM-turnauksessa, miten yleisöä vetävä laji salibandy on, Rudd tuumi.

Göteborgin MM-kisat keräsivät historian suurimman yleisömäärän.

Ruotsin kultajuhlat jatkuivat Aftonbladetin mukaan sunnuntai-illalla ensin hotellilla, ja sen jälkeen Göteborgin keskustan ravintolassa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Ruottalaiset
16/12/2014
On vaatimattomia

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.