Maajoukkueet

MM-debyytissään hurjastellut Risto Töllikkö: ”Hallissa erityinen tunnelma”

06.12.
2014
0 Kommenttia
10
Maajoukkueet
Risto Töllikkö tehoili MM-kisadebyytissään neljän maalisyötön edestä. Kuva: IFF.

Risto Töllikkö tehoili MM-kisadebyytissään neljän maalisyötön edestä. Kuva: IFF.

Salibandyn maailmanmestaruuskisat alkoivat Suomen osalta 9-2 -voitolla Saksasta. Etenkin MM-kisojen ensikertalaiset onnistuivat Suomen joukkeesta loistavasti. Etunenässä 0+4 -tehot juonitellut Risto Töllikkö.

Töllikkö avasi kisat rytinällä, sillä hän syötti avauserässä kaikki Suomen kolme maalia.

– Tosi hyvä fiilis oli pelata. Olihan tätä jo odoteltukin, Töllikkö totesi pelin jälkeen.

Hurjista tehoistaan vaatimattoman MM-debytantin mukaan ylimääräinen jännitys ei vaivannut, eikä peli itsessään ollut juuri erilaista kuin aiemmissa kansainvälisissä kokemuksissa.

– Enemmänkin sitä eroa toi tämä upea tapahtuma tässä ympärillä. Paljon huomiota ja itse hallissa erityinen tunnelma. Jännityksen sijaan se ilmeni lähinnä sellaisena hyvänä kutinana, Töllikkö veisteli.

Suomen peliin valmistautuminen sujui Taipalsaaren ensimmäisen aikuisten tason MM-salibandyedustajan mukaan hyvin koko joukkueelta.

– Lataus oli hyvä, mutta tottakai tempoa olisi pitänyt pystyä pitää korkeammalla läpi ottelun. Se on toki vaikeaa, kun vastustaja tiputtaa karvauksen todella alas.

MM-kisojen ensikertalaisista onnistuivat monet muutkin hienosti. Miko Kailiala syötti kolme osumaa, Jami Manninen kaksi maalia, Eemeli Salin saalisti tehot 1+1 ja kertaalleen maalinteossa onnistuivat Mikael Lax ja Nico Salo. Tilanne lupaa kisojen kannalta hyvää, mutta Töllikön mukaan pisteet ovat toissijaisia.

– Ei tässä henkilökohtaisia pisteitä lasketa, eikä niistä sen kummemmin varmaan leikilläkään kisailla. Kaikki keskittyvät täysillä joukkueen tekemiseen, Töllikkö hymyili.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.