Ylijohtava

MM-kisat käyntiin – Ylijohtavan vetovinkit avauspäivään

06.12.
2014
0 Kommenttia
10
Ylijohtava
Kurittaako Rickie Hyvärinen tänään Saksaa? Kuva: perwiklund.se

Kurittaako Rickie Hyvärinen tänään Saksaa? Kuva: perwiklund.se

Hyvää huomenta lajikansa! Kaksi vuotta on joka aamu herätty pieni kyyneltippa silmäkulmassa muistellen surullista Zürichin finaalin murskatappiota. Tänään voidaan nessupaketit laittaa vihdoin piirongin päälle, sillä suomipoika pukee maajoukkuepaidan päälle ja MM-kisojen avaushöntsät saadaan tulille.

Avauspäivä tarjoaa Pitkävedossa kolme maistuvaista pelikohdetta, joten isketään niihin ”päätylankusta kiinni!” -tyyppisellä karvauksella.

Saksa – Suomi 2 (Saksan tasoitus +13) kertoimella 2.60

IFF:n liituraitaosasto haaveilee tasaisista otteluista, mutta näiden joukkueiden kohdalla luvassa on jotain ihan muuta. Veikkaus ei tarjoa suoraa pelikohdetta edes pelattavaksi, sillä Suomen voitto on yhtä selvä kuin Niinistön Saulin frakkivalinta Linnan juhlissa.

Kanarian leirillä mocca laten ruskeiksi paahtuneet maajoukkuesoturimme tulevat avausotteluun aurinkokennot ladattuina. Seuraava ottelu Latviaa vastaan voi olla ennen Ruotsi-ottelua jonkin asteinen huilipeli, mutta Saksaa vastaan halutaan ottaa karstat kintuista.

Suomen tasoituskertoimet ovat varsin pelikelpoiset. Saksa on viime kisojen neljäs, mutta tämän päivän ryhmä on luokkaa mädempi. Saksan liiton rahakaivo on rutikuiva, eikä kisoissa nähdä maan parhaita pelaajia. Etenkin Holtzin veljekset Fredrik ja Kristian olisivat rakentaneet jo kohtuullisesti Suomen vauhdissa pysyneen kentällisen.

Vetolappuun kakkonen kaiken maailman tasoituksilla.

#LaxKeittoa

Ruotsi – Latvia 1 (Latvian tasoitus +9) 1.75

Tähän otteluun päätee pitkälti samat peruslätinät kuin edelliseenkin. Ruotsi haluaa saada kisoille positiivisen lähdön eikä se tule tässä ottelussa jalkaa kaasulta nostamaan.

Latvia on astetta Saksaa parempi ryhmä ja penkin takana häärii ja pyörii Iiro ”Dalenin velho” Parviainen. Entisenä bussikuskina Parviainen tietää miten ruuhkabussi oman maalin eteen parkkeerataan ja tarkoitus on lähteä hakemaan siedettävää tulosta. Ruotsilla on kuitenkin tulivoimaa viivassa ja taitoa joka viisikossa, joten Latvialle on luvassa 60 minuutin pesu ja linkous.

Ruotsi kiinni tasoitusten kera.

#IironPysäkki

Tshekki – Norja 2 (Norjan tasoitus +2) 2.15

Tässä voidaan puhua jo ottelusta. Mikäli siis ottelulla tarkoitetaan tapahtumaa, johon saapuu kaksi suht samalta planeetalta olevaa joukkuetta.

Tshekki on vastustaja jonka vaarallisuus tiedostetaan myös Ruotsin ja Suomenkin leirissä. Joukkue voi pöljänä päivänä lyödä kumman tahansa ja on näille kahdelle suurmaalle epämieluisampi vastustaja kuin Sveitsi.

Nyt pelataan kuitenkin peli jossa ollaan tsekkien epämukavuusalueella. Tshekki joutuu pelaamaan suosikkina ja olemaan paljon pallossa. Viime kisojen seitsemäs sija oli katastrofi ja nyt kasassa uusi ja nuorekas ryhmä. MM-debyytti uusiutuneelle rosterille tulee olemaan äärimmäisen vaikea, kun vastassa on kokenut Norja.

Vähämaalinen peli tiedossa, joten kahden auringonvarma kohteen kylkeen siis isketään Norskia tasoituksella.

#TurskaSoppaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Toni Lötjönen
Toni Lötjönen
Ylijohtava, eli Toni Lötjönen, istui pari kautta SSV:n penkillä ja on nykyään lajin ainoa mielipidevaikuttaja.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.