Maajoukkueet

Maalitilinsä MM-kisoissa avannut Kailiala: ”Sain sen yhden onnistumisen, minkä tarvitsin”

13.12.
2014
0 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Miko Kailiala tuuletti rajusti avausmaaliaan MM-kisoissa. Kuva: Salibandyliiga.

Miko Kailiala tuuletti rajusti avausmaaliaan MM-kisoissa. Kuva: Salibandyliiga.

Miko Kailiala ei pelannut loukkaantumisen vuoksi Ruotsia vastaan ja Norja-puolivälierässä hän viihtyi kentällä vain erän verran. Tänään hän teki kaksi maalia, joista toinen jäi voittomaaliksi, kun Suomen salibandymaajoukkue kaatoi Tshekin välierissä 6-3.

Itseluottamus säihkyi kirkkaana Kailialan silmistä metrien päähän suomalaismedian saartaessa 21-vuotiaan hyökkääjälupauksen. Helpotus maalitilin avaamisesta MM-tasolla oli suuri.

– Eka maali oli tosi iso maali. Ensimmäisessä erässä annoin harhasyöttöjä ja peli ei kulkenut. Sain sen yhden onnistumisen, minkä tarvitsin ja loppupeli meni itseltä hyvin, Kailiala myönsi itsekin Pääkallo.fi:lle.

Kailiala totesi jo toisella erätauolla, että meneillään on hienoin ottelu, jossa hän on saanut pelata. Syy löytyy etenkin lehtereiltä.

– Kun tein sen ekan maalin, huomasin, että täällähän on aika paljon porukkaa katsomassa. Tuli jumalattoman hyvä fiilis ja tuuletukset olivat sen mukaiset. Oli upeaa pelata tänään, kun paikalla oli niin paljon Suomi-faneja, Kailiala hehkutti tapahtumaa.

Turkulaislähtöisen SSV-hyökkääjän loukkaantuminen on mietityttänyt suomalaisyleisöä koko kisojen ajan. Hätää ei kuulemma kylkivamman suhteen ole.

– Tänään oli ensimmäinen päivä, kun ei sattunut yhtään. Olen saanut huoltovinkkejä Mika Kohoselta, mutta isoin kiitos kuuluu itse huoltoryhmälle, että tänään pystyin pelaamaan ihan täysillä, Kailiala kiitteli Suomen maajoukkueen taustoja.

Loppuun Kailiala halusi vielä painottaa huomisen ottelun erityisyyttä. Nuorukainen on varma, että finaalivastustaja on Ruotsi.

– Ei ole parempaa tilannetta, kuin pelata Ruotsia vastaan täällä. 12 000 ruotsalaista katsomossa ja heillä valtava ennakkosuosikin viitta. Meillä on todella paljon nälkää ja tulemme taistelemaan mestaruudesta kynsin hampain, Kailiala vakuutti päämäärätietoisen katseen saattelemana.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.