Maajoukkueet

Monessa mukana ollut Jani Kukkola: ”Teimme tarvittavan, ja huomenna se pitää tehdä uudestaan”

13.12.
2014
0 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Jani Kukkola läpsykierroksella viimeisen maalin jälkeen. Kuva: IFF

Jani Kukkola läpsykierroksella viimeisen maalin jälkeen. Kuva: IFF

Kolmasosan Suomen maaleista Tsekki-välierässä värkännyt Jani Kukkola ei erityisesti ilakoinut voiton jälkeen. Matka on vielä kesken, ja huomenna täytyy parantaa.

Kukkolan mukaan Suomi teki ottelussa vain tarvittavan.

– Vähän varovainen peli se oli. Päästimme Tsekin alussa johtoon ja vielä tasoihinkin toisessa erässä. Teimme tänään vain tarvittavan, ja huomenna se pitää tehdä vielä uudestaan, Kukkola kertasi.

Kukkolan johtama ykkösviisikko otti kaksi maalia omiin, ja lopussa tyhjiin tehty osuma toi teholukemaksi nollan.

– En ole huolissani, saimme luotua riittävästi paikkoja, jotka vain pitäisi laittaa sisään. Käännöistä Tsekki sai meitä vastaan tehtyä sitten ne pari maalia.

28-vuotias sentteri oli itse monessa mukana, kun kahden tehdyn maalin lisäksi yksi tshekkiosuma kimposi miehen jalasta omaan maaliin ja viimeisessä Tsekin maalissa hän menetti pallon omalla alueella.

– No joo, aika kaksijakoinen peli oli. Käsi nousee pystyyn virheen merkiksi sen kolmannen maalin osalta. Tässä vaiheessa noita ”oksia” ei saisi sattua, mutta kyllä niitä vaan välillä tulee. Muuten oli ihan hyvä fiilis pelata, Kukkola tuumaili.

Finaalivastustaja on mitä suurimmalla todennäköisyydellä Ruotsi, ja sitä ottelua kohti Kukkola katseli luottavaisena. Paineet ovat länsinaapurilla, jos kohtaaminen toteutuu.

– Eivät kai Ruotsi ja Sveitsi vielä ole pelanneet? Kovin mahdollinen vastustaja. Tiistain ottelusta jäi ihan hyvä kutina, ja kyllä siellä taisi vähän osa pelaajista jännittää. Ruotsilla on kaikki hävittävänä näissä kisoissa, ja meillä taas ei ole mitään menetettävää, Kukkola päätti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.