Maajoukkueet

Näin paljon Suomessa pelaava Tshekki-patukka nostaa penkistä

12.12.
2014
0 Kommenttia
15
Maajoukkueet
Michal Podhrasky oli juttutuulella Tanska-pelin jälkeen. Haastattelijana Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö Ilkka Kittilä. Kuva: Jussi Ojala.

Michal Podhrasky oli juttutuulella Tanska-pelin jälkeen. Haastattelijana Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö Ilkka Kittilä. Kuva: Jussi Ojala.

Perjantain ensimmäinen puolivälieräottelu on juuri päättynyt. Tshekki on voittanut melko laiskanpulskeaksi läpyttelyksi puuroutuneessa pelissä Tanskan lukemin 5-1. Pelaajat valuvat pressikäytävää kohti. Pääkallo.fi nappaa Michal Podhraskya hihasta ja vaihtaa muutaman sanasen.

Esittelen itseni ja sanon, että olen Pääkallo.fi:n edustaja. Turun Palloseuraa edustava tshekkipeluri keskeyttää minut pikaisesti ja hymyilee leveästi.

– Ai, Pääkallo! Luen sitä. Tai noh, ainakin yritän, Podhrasky naurahtaa.

Podhrasky vaikuttaa suhteellisen tyytyväiseltä. Tällaista peliä sopi kuulemma odottaakin.

– Vastustaja puolusti ja peitti vetoja. Me sekoittelimme pelityyliämme hakemalla vetoja välillä kauempaa ja toisinaan yrittäen erilaisia syöttökombinaatioita. Vastustajan maalivahti oli loistava, Podhrasky analysoi.

Lauantaina Tshekki pelaa Suomea vastaan välierässä. Podhraskylta heltiää runsaasti hehkutusta Suomen maajoukkueelle.

– He ovat kehittäneet peliään hurjasti viimeisen vuoden aikana. Mielestäni he ovat ihan yhtä hyvä joukkue kuin Ruotsi. Heillä on juuri nyt täydellisesti roolitettu joukkue, kun he ottivat muutaman kokeneen pelaajan mukaan. Odotan innolla superkovaa ottelua. Come on, kyseessä on maailmanmestaruuskisojen välierä, Podhrasky innostuu ja eleistä näkee, että mies nauttii kisahuumasta täysin siemauksin.

Podhraskyn mukaan Suomessa pelaaminen ei ole mikään erityinen etu. Slaavimaan maajoukkue on viettänyt paljon aikaa videoiden kanssa ja opiskellut Suomen joukkueen pelitapaa ja pelaajia yksilöinä.

– Tunnen joitain pelaajia, mutta siinä se. Tietotaitoa löytyy Suomesta koko joukkueelta, mutta minulle henkilökohtaisesti pelaaminen heitä vastaan antaa spesiaalit lähtökohdat.

Michal Podhrasky on väkevä vääntäjä. Kuva: IFF

Michal Podhrasky on väkevä vääntäjä. Kuva: IFF

Tshekki oli joukkueena puolivälierässään tehoton ja ajoittain laiska. Puhetta ei ollut ollut paukkujen säästelemisestä, mutta mies toteaa, että niin kävi automaattisesti.

– Olemme levänneet kaksi päivää ennen tätä ottelua ja nyt pääsimme aika helpolla. Haastamme huomenna Suomen täysin energiavarastoin ihan tosissaan, Podhrasky vakuuttaa.

Podhrasky on nauttinut pelaamisestaan Suomessa, sillä hän tuli Salibandyliigaan kehittymään. Tshekin liigan taso ei olisi riittänyt siihen. Suomalainen lyhytsyöttöpeli maistuu pienelle, mutta pippuriselle tshekkiläiselle mainiosti.

Suomen ykkösfani Tero Töyrylä on nähty useaan otteeseen jutustelemassa tshekkipuolustajan kanssa. Esitänkin turkulaistuneelle Podhraskylle seuraavaksi kysymyksen, mitä mieltä hän on tästä fanaattisesta sählypersoonasta.

– Se on TPS:lle iso juttu! On fantastista, että hän on täälläkin mukana. Tällaisia persoonia tarvitsee niin suomalainen, turkulainen kuin kansainvälinenkin salibandy, Podhrasky selittää elehtien Töyrylää kanniskelemassa tutuiksi tulleita pääkylttejä.

Pieneksi mieheksi Podhrasky on raamikas ja vahvan näköinen kaveri. Heitänkin lopuksi hieman huulta penkkipunnerrustuloksista. Tshekkipakki repeää nauramaan.

– Kyllä minä salilla tykkään käydä, mutta penkkipunnerrus ei ole suosikkiliikkeitäni. Kyllä sieltä sellainen 75 kiloa varmaan nousee, patukkamainen Podhrasky hekottelee.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.