Naisten liigassa harvinainen tuomio – Erän pelaajalle punainen kortti

Anna Yli-Kojola (kesk.) näki punaista keskiviikkona. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Anna Yli-Kojola (kesk.) näki punaista keskiviikkona. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen
Anna Yli-Kojola (kesk.) näki punaista keskiviikkona. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Keskiviikkona pelatussa naisten liigan Erä III–Koovee-ottelussa nähtiin harvinainen tilastomerkintä. Erän Anna Yli-Kojolalle vilauttettiin punaista korttia, mikä on äärimmäisen harvinaista naisten pääsarjassa.

Yli-Kojola sai päätöserässä 5+20 minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä. Yli-Kojola tiettävästi tuomareiden näkemyksen mukaan oli potkaissut Kooveen pelaajaa. Monille paikalla olleille ja jopa vastustajan leirille tuntui jääneen epäselväksi, että mistä punainen kortti nousi. Tilanteessa ei loukkaantunut ketään.

Yli-Kojola nousi 5+20 minuutin jäähyn ansiosta kirkkaasti naisten liigan jäähypörssin kärkeen. Hänellä on nyt kasassa 29 minuuttia. Toisena tilastossa olevalla on kasassa vain 12 minuuttia.

Kortti on tämän kauden ensimmäinen naisten liigassa. Viime kaudella punaisia kortteja jaettiin tiettävästi yksi, mutta sekin väärin pöytäkirjaan merkatun pelaajan takia. Tarkkaa tilastoa punaisten korttien määrästä ei ole tarjolla, mutta edellisestä pelitilanteesta tulleesta lapusta on kulunut aikaa – ja paljon. Jos joku muistaa milloin edellisen kerran on laputettu, niin kertokoon sen vaikka tämän jutun kommenttiosastolla.

Itse keskiviikkoillan ottelusta Erä III nappasi pitkästä alivoimakyykkimisestä huolimatta 9–5-voiton.

6 comments

  1. Muutama viikko sitten punaista korttia heiluteltiin jopa C-tyttöjen SM sarjassa. Kortin syynä oli vaarallinen peli. Ei liene sattumaa että kyseessä oli silloinkin saman seuran pelaaja?

  2. …tais olla kun Nakkien Kokko kolasi Classicin Suomalaisen Mansessa toimitsijapöydälle ja sai joulukortin

  3. NST:n naisten liigahistorian ainoa ulosajo on Laura Kokon 5+20 minuuttia Tampereella Classicia vastaan 16.11.2008. Aika harvinaisia punaiset kortit naisten liigatasolla on.

  4. Olettaisin että rangaistukseen vaikutti jatkuva tuomioista kitiseminen pelin aikana ilman kapteenin nauhaa sekä muutama aikaisemmin pelissä tapahtunut kyseisen pelaajan rike jotka yhdessä aiheuttavat ehkä ansaitun tuomion. Omin silmin ensimmäinen tuomio oli 5 min, mutta Yli-Kojolan avattua sanainen arkkunsa tuomio muuttui muotoon 5+20. Tuomarikin on ihminen eikä kaikkea kitinää tarvitse kuunnella.

  5. Yli-Kojola juoksee tuulettavan KooVee porukan läpi, jalat hieman sotkeutuvat ja siinä samalla tekee potkuliikkeen Kooveen pelaajaa kohden.