Maajoukkueet

Norjan kapteeni Kronberg: ”Olen ehdottomasti tämän joukkueen johtaja kentällä”

11.12.
2014
0 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Suomen ja Norjan kapteenit Tatu Väänänen ja Ketil Kronberg kättelemässä ennen peliä. Kuva: Per Wiklund.

Suomen ja Norjan kapteenit Tatu Väänänen ja Ketil Kronberg kättelemässä ennen peliä. Kuva: Per Wiklund.

Suomi pudotti Norjan salibandyn puolivälieräkamppailussa lukemin 6-1. Göteborgin Scandinavium-areenan pressikäytävällä nähtiin pelin jälkeen silti varsin rauhallisin elkein jutustellut norjalaiskapteeni Ketil Kronberg.

Kronbergin mukaan Suomi kontrolloi ottelua läpi pelin, mutta Norjalla oli omat saumansa päästä peliin mukaan.

– Suomi otti aikaisen 3-0 -johdon ja hallitsi peliä. Meillä oli kuitenkin 3-1 -kavennuksen jälkeen omat tilaisuutemme päästä lähelle kolmannessa erässä. Mielestäni pelimme pysyi kasassa ihan loppuun saakka, Kronberg näki ottelun kulun.

Norja pelasi nopeampaa salibandya alkusarjassa. Painoiko jaloissa jo kovien Tshekki-, Sveitsi- ja Viro -kamppailujen jälkeen?

– Emme olleet väsyneitä, mutta menetimme itsevarmuuttamme Suomen ottaessa ohjat ensimmäisessä erässä. Emme uskaltaneet prässätä korkeammalta ja pyrimme saamaan omaa peliämme maltilla kuosiin, Kronberg kertoi.

Ruotsin Superliigan IBK Dalenia seuratasolla edustava Kronberg näki myös suomalaisten pelaajissa eroavaisuuksia muun muassa Tshekin ja Sveitsin kokoonpanoon.

– Heillä on pallollisesti parempia puolustajia, emmekä senkään takia päässeet niin hyvin iholle. Suomi oli kovin vastustaja tähän saakka.

Kronberg on joukkueensa kirkkain tähti ja hän teki tänäänkin Norjan ainokaisen. Rooli on kuitenkin kapteenille hyvin tyypillinen, eikä hänellä ole tietotaidostaan huolimatta kuitenkaan tekemistä esimerkiksi taktisten asioiden kanssa.

– Totta kai keskustelemme valmennusjohdon kanssa asioista, kuten taktiikka ja peluutus, mutta en missään nimessä ole niistä päättämässä, enkä edes halua vaikuttaa niihin, Kronberg kertoi hikipisaroiden tipahdellessa tasaiseen tahtiin nenänpäästä.

Ruutu pelaajiston keskuudessa on kuitenkin iso ja etenkin jäljellä olevissa otteluissa Kronbergin täytyy jaksaa olla esimerkkinä.

– Olen ehdottomasti tämän joukkueen johtaja kentällä. Olen ollut mukana maajoukkueessa vuodesta 2000 ja pelaan Ruotsin liigaa. Haluan johtaa esimerkilläni ja käytökselläni. Jäljellä olevat kamppailut ovat meille vanhemmille pelaajille rehellisesti sanottuna raskaita, mutta meillä on paljon nuoria, joille nuo matsit ovat elintärkeää kansainvälistä kokemusta. Kapteeninnauha potkii minuun lisäenergiaa loppuviikolle, Kronberg analysoi ja paineli selkeästi kaikkensa antaneena kohti pukukoppikäytävän uumenia.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.