Divarit

Oli jo aikakin – Pääkallo.fi uudistui

02.12.
2014
37 Kommenttia
24
Divarit
Salibandyn miesten MM-kisat alkavat 5. joulukuuta. Pääkallo.fi on vahvasti kisahuumassa mukana – uudistetun sivuston voimin. Kuva: Mika Hilska

Salibandyn miesten MM-kisat alkavat 5. joulukuuta. Pääkallo.fi on vahvasti kisahuumassa mukana – uudistetun sivuston voimin. Kuva: Mika Hilska

Salibandysivusto Pääkallo.fi:n tarinassa kääntyi uusi sivu maanantain ja tiistain välisenä yönä. Päivitetty versio Pääkallo.fi:n verkkosivustosta runtattiin vihdoin julkaisukuntoon ja myös julkaistiin.

Pääkallo.fi:n ns. ”toinen tuleminen” näki päivänvalonsa syyskuussa 2011. Sen jälkeen meno on ollut melko reipasta. Lukijoita, uutisia, puheenaiheia, blogeja ja lukijoiden kommentteja on piisannut. On joukkoon mahtunut muutama skuuppi ja kohujuttujakin.

Nyt käsillä on uudistettu sivusto – tosin uudistus jatkuu edelleen.

– Sivusto oli freesauksen tarpeessa monellakin tapaa. Nyt julkaistussa versiossa ei ”pala vielä kaikki valot hallissa”, vaan uusia kilkkeitä ja virityksiä tuodaan mukaan lennossa. Aivan kaikkea emme saaneet vielä valmiiksi, mutta halusimme kuitenkin lanseerata uuden saitin MM-kisojen kynnyksellä, Pääkallo.fi:n päätoimittaja Jussi Ojala sanoo ja jatkaa:

– Esimerkiksi blogiosasto runtataan kuntoon ja uusiksi vasta tammikuussa.

Tärkeintä uudistuksessa on se, että sivusto palvelee entistä paremmin lukijoita. Pääkallo.fi:stä on vihdoin tarjolla myös mobiililaitteille optimoitu versio.

– Aktiivinen salibandykansa ja lukijat ovat Pääkallo.fi:lle kaikki kaikessa, joten otamme avosylin vastaan kaikki ruusut ja risut. Kertokaa ihmeessä rohkeasti sähköpostilla tai vaikka tämän jutun kommenttiosastolle, miltä uusi saitti teidän mielestänne näyttää ja tuntuu. Bugeja ja epäkäytännöllisyyksiä on varmasti vielä joukossa, mutta korjaamme niitä heti, kun niitä ilmaantuu, Ojala sanoo.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Lintu
02/12/2014
Missä Twitter-seinä? Käytin sitä ainoastaan #salibandy twiittien lukemiseen ja oli kätsyä mobiililaitteella / tietokoneella.
Markku
02/12/2014
Uutisissa pitää olla julkaisuaika näkyvissä sekä etusivulla että itse jutussa. Nyt ei ainakaan mobiilissa ole.
SteveJ
02/12/2014
Periaatteessa näyttää kivalta ja tsemppii, nää ei oo koskaan helppoja ;).
Saisko linkin ja mahdollisuuden siirtyä mobiiliversiosta normaaliversioon, plz. Tai sit vois kysyä sivulle tullessa kumpaa haluaa käyttää ja muistaa valinnan. Tai sit padille optimoitu versio ;). Nyt tää automaagisesti pakottaa ipadillä sivulle tullessa mobbiilimoodiin, mikä on p**siistä.
japeli
02/12/2014
Vaalea omaan silmään mukava ja uutisten selaaminen selkeää ainakin mobiilissa. Ainut miinus että kommenttien fontti haalea ja siten aika vaikea lukuinen puhelimen näytöltä.
kaapo
02/12/2014
Lajiin liittyvä keskusteluforum ehdottomasti mukaan. Jatkoaika on hyvä esimerkki toimivasta systeemistä.
Jaaha
02/12/2014
Melko radikaali muutos ulkoasussa. Ainakin uusi fontti rävähti omaan silmään. Taitaa olla tottumiskysymys
M00ns
02/12/2014
Voisiko uutisiin lisätä mahdollisuuden avata hiiren keskinapilla uusiin välilehtiin? Ulkoasu nyt ehkä vähän sekava, mutta lienee tottumiskysymys.
Jepeli
02/12/2014
Pitää vielä laittaa lisää kommenttia kun pääsi tietokoneella selaamaan uutta sivustoa. Etusivun valinta että haluaako nähdä uusimmat, luetuimmat vai puhutuimmat uutiset on todella hyvä. Hiiren keskinapilla uuteen välilehteen avaamista kaipaan myös itse. Lisäksi alareunaan joku vanhempia juttuja linkki olisi mukava. Nyt kirjoittaessa myös huomasin että tätä kommenttia boksin koko ei voi muuttaa jos kirjoittaa pidemmästi.
ept
02/12/2014
Mukava uudistus. Tottakai ja aivan varmasti uskon, että sivuja tullaan vielä fixaamaan. Siksi suuresti toivon että otatte huomioon lukijoiden kommentit. Mahtava idea oli keskusteluforum tms. Tätä fontti väriä voisi kyllä tosiaan muuttaa kommentti boxeissa. :)
Gr8 JOB! -finlandfloorball (instagram)
Mobiili
02/12/2014
Tabletilla mobiiliversio toimii hyvin mutta puhelimella joutuu zuumailemaan ja kommenttien luettavuus huono
manatee
02/12/2014
muuttukos tässä toimintapuolessa jotain? en nyt keksi ulkoasu-uudistuksesta mitään plussia. kommenttien fontti ainakin sais olla tummempi. lähinnä nyt on vaan enemmän ilmaisblogimainen ulkoasu?
Mervs
02/12/2014
Mobiilisivusto muuten tosi kiva, mutta uutisiin ehdottomasti julkaisuaika näkyviin. Komppaan aiempia kommentoijia siinä, että kommenttien fontin väri on hieman liian haalea sekä siinä, että linkki täysversioon olisi tarpeellinen. Hienolta näyttää minusta muuten!
J M
02/12/2014
Kommentit jos saisi hieman tummemmaksi. Helpottaisi tälläisen puusilmän lukemista.
Katsoja
02/12/2014
Onneksi olkoon, hyvä parannus, visuaallisesti selkeä ja moderni ilme.
JammuSiltala
02/12/2014
Tuo keskustelufoorumi voisi olla perusteltu. Sellainen johon pitäisi rekisteröityä. Mieluusti esim. Facebook-tunnareilla, jotta feikkiprofiilit suurimmalta osin tulisi suljettua pois.
butters
02/12/2014
Pystyiskö tätä kommenttien fonttia vähän tummentamaan, jouduin säätämään näytöstä kontrastia, että noista tuli edes joten kuten luettavia?

Muuten näyttää oikein hyvältä.
Muilutus
02/12/2014
Keskustelufoorumi olisi kyllä poikaa.
Jaa
02/12/2014
Olisiko mitenkään mahdollista lyhentää kommenttien rivien pituutta mobiiliversiossa? Tekee todella vaikeaksi lukea niitä puhelimella kun ei saa zoomattua niin paljon että koko rivin saa luettua kerralla joten pitää joka kommentissa vedellä näyttöä vasemmalta oikealle ja takaisin.
Jammu Siltala
02/12/2014
Arvon kaima, ei se Facebook-tunnuksilla kirjautuminenkaan näitä feikkiprofiileja poistaisi. Verkkopankkikirjautuminen korkeintaan.
Jussi Ojala
02/12/2014
Tattis kaikille kommenteista. Antakaa tulla lisää!

Näin alkuun runttasimme kommenttiosaston fonttia vahvemmaksi.
Milka
02/12/2014
Siistin näköinen sivusto. Harmittavasti uutisia ei enää saa avattua uuteen välilehteen, jolloin voisi etusivulta poimia kiinnostavat ja avata valmiiksi odottamaan lukemista.
Jammu siltala
02/12/2014
Ei poistaisi, mutta toki helpompaa haarukoida ken mitäkin kommentoi. Tuskin kukaan jaksaisi työstää useampaa feikkiprofiilia ja niiden varjossa kirjoitella.
Seuraaja
02/12/2014
Täälä tuli kans ensimmäisenä mieleen tuo, että ei saa nuita uutisia avattua välilehteen. Toinen asia on tämä twitter-seinä mikä teillä ennen oli. Olisko mahdollista saada se takaisin? Ihan hyvän oloinen muutos tämä kyllä muuten oli.
jt
02/12/2014
mihin blogit katosivat?
JZ
02/12/2014
Foorumi voisi olla tosiaan kokeilemisen arvoinen idea. En kuitenkaan kannata mitään facebook-kirjautumista, sillä anonymiteetin menetys tappaa suurimman osan keskustelusta. Rekisteröitymispakko jollain nimimerkillä yleensä auttaa asioita jo pitkälle ja poistaa ison osan satunnaisista törkykommenttien huutelijoista.
Pieni korjaus
02/12/2014
Muutokset ovat tottumiskysymyksiä. Ainoa mitä toivoisin korjattavan olisi se, että hiiren keskipainikkeella saisi avattua jutut omiin välilehtiinsä! :)
Jepeli
02/12/2014
Foorumi olisi kyllä hyvä. Jatkoajassa oli ainakin joskus systeemi että rekisteröityessä piti muutama sana kirjoittaa miksi haluaa foorumille. Rekisteröitymiset käytiin käsin läpi ja missäön hetken raivossa ei pääse kirjoittamaan törkeyksiä.
Nykänen
02/12/2014
Reteet sivut!
takatolppa
02/12/2014
Twitter seinää kaivaten. Siitä oli erittäin kiva lukea salibandyaiheisia twiittejä ja oli kiva kun niitä ei tarvinnut kaivella mistään vaan pääsi suoraan peukalolla aina scrollaan siihen päälle. Olisi kiva kun olisi yhtä helposti näkyvissä
Säbänderus
02/12/2014
Uusi fontti toimii leipätekstissä. Ei otsikoissa.
Jepeli
03/12/2014
Fontti on kieltämättä sekava jos kappale on yhtään pidempi.
Kirjaltaja
03/12/2014
Fonttivalinta hivenen ongelmallinen: leikkauksen kapeus, korkeus ja välistys haittaavat lukemista. Esim. liigan/liiton sivulla tekstien lukeminen käy vilkaisemalla (niin kuin ihmisen katse toimii valiten kaksi pistettä riviltä jne.) mutta pk-sivulla täytyy lukea tavu tavulta tai sana kerrallaan. Ei ihminen niin lue. Tai siis lukee, jos on pakko, mutta sujuvampaikin vaihtoehtoja on.
sähläri
04/12/2014
Palautetta: Sivun käytettävyys on mielestäni huonontunut. Nyt näkyy vain 2 uusinta uutista tuolla etusivulla. Ennen sisältöä sai nopeasti selattua ja oli helppo poimia mielenkiintoiset uutiset. Nyt joutuu kahlaamaan useamman otsikon läpi etsiessään juttuja. Saattaa helpolla jäädä kahlaamatta...
Mainokset ovat myös melko keskeisessä osassa. Ns keskipalkki etusivulla on jo mainosten käytössä. Parempi leiska usein on, jos mainokset ovat laidoilla ja sisältö keskellä.
Enemmän sisältöä, vähemmän kikkailua ja mainoksia, kiitos.
Laituri
05/12/2014
Komppaan Sähläriä, isoja uutisnostoja vois olla enemmän.

Ne viimeiset ja kommentoiduimmat uutiset nostot vanhassa leiskassa oli hyviä.

Kommenttikentän koon olisi hyvä kasvaa sitä mukaa, kun kommenttia kirjoittaa. Nyt näkyvissä on fiksatusti vain kaks riviä, mikä hankaloittaa kommentin kirjoittamista ja editoimista aika rajusti.
Osku
05/12/2014
Kommentointi tulee vähenemään huomattavasti, kun mistään ei nyt näe enää suoraan viimeisiä kommentteja. Itse katsoin ne aina kun tuli etusivulle.
JM
06/12/2014
Vain keskustelufoorumi puuttuu!
Juniorit turha sektori?
12/12/2014
Kun katsoo juniorien osa-aluetta, niin ei tänne mitään juttuja taida tippua. Junnuja pelataan monessakin sarjassa, mutta mitenkäs se Pääkallo on: onko:
a) Juttujen taso niin heikko, että eivät ylitä julkaisukynnystä?
b) Eikö teillä oli tarpeeksi toimittajia?
c) Eivätkö junnumatsit ole tarpeeksi kiinnostavia kirjoittaa?
d) Ettekö vielä tiedä, miten tämä osio pitäisi rakentaa?

Eli itse odottelen paljon tarinaa tänne sektorille, eli ei muuta kuin aloittakaahan nyt reippaasti ja rohkeasti jollain?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.