Ylijohtava

Onko Kettunen kaikkien aikojen huonoin päävalmentaja?

09.12.
2014
13 Kommenttia
9
Ylijohtava
Anteeksi mitä, Ylijohtava? Suomi ja Ruotsi kohtaavat tänään ja Ylijohtava tarjoilee päivän vetovihjeet. Kuva: Salibandyliiga

Anteeksi mitä, Ylijohtava? Suomi ja Ruotsi kohtaavat tänään ja Ylijohtava tarjoilee päivän vetovihjeet. Kuva: Salibandyliiga

Vihdoin ne alkavat. MM-kisat. Siis aikuisten oikeasti. Pari peliä neputeltu pikkumaita vastaan, mutta tänään askiin isketään kaksi parasta. Suomi ja Ruotsi.

Palataanpa hetkeksi vielä eilisen ruokalistan ääreen. Latvia meni sujakasti alkupaloina, vaikka maalinteko osoittautui jälleen haastavaksi. Itse illallinen oli Tshekin ja Sveitsin kohtaaminen. Ykköstä tipsattiin, mutta niin vain jäätiin maalin päähän jackpotista. Ottelun nähneet voinevat todeta, että Tshekki oli monta askelta edellä sveitsiläisiä. Ylijohtava löisi tuon saman betsin sata kertaa sadasta.

50 prosentin osumatarkkuus on parempi kuin edellispäivänä, joten valoa kohti mennään. Posin kautta! Tätä menoahan Pääkallon pojat saa Göteborgissa katon päänsä päälle ja loppuviikosta voidaan katsella jo paluulippuja.

Tänään järveen heitetään kaksi Rapalaa Pitkävetoon ja yksi katiska Tulosvetoon.

Viro – Tshekki 1 (Viron tasoitus +5) 1.90

Tshekki oli eilen todella hyvä Sveitsiä vastaan viimeistelyä lukuun ottamatta. Tämä on absoluuttisesti se elementti johon Tshekin haaveet finaalipaikasta tulevat kaatumaan. Toki joukkue on parhaimmillaan nimenomaan vastahyökkäyksissä ja otteluissa joihin se lähtee altavastaajana.

Tänään vastaan tepastelee Viro, joka on esiintynyt kisoissa odotusten mukaisesti. Päävalmentaja JP Anttila on vuokrannut ilmeisesti Iiro Parviaiselta pikkubussia, jonka parkkeerata oman maalin edustalle. Asenne ryhmässä on kohdillaan eikä Tshekki tule saamaan tästä ottelusta ilmaista lounasta.

Viiden maalin tasoituksella ja lähes gagosen kertoimella Viro kannattaa pelata ennemmin kuin ostaa ”aitoja” pelipaitoja Mustamäen torilta.

#piraattitakatukka

Suomi – Ruotsi YLI 10,5 maalia 1.90

Sunnuntain finaalin odotettu esileikki rakkaiden vihollisten välillä. Kaikkien takatukassa pyörii ajatus joukkueiden motivaatiosta. Kuinka tosissaan pelataan? Antaako voitto henkisesti yliotteen vai ei?

Ylijohtava vastaa nyt näihin kysymyksiin. Kun pelaajat hyppäävät kaukaloon maajoukkuepaidat niskassa, niin aina ollaan 100 prosenttisesti mukana. Tässä ottelussa ei kuitenkaan ole vielä panosta, joten se näkynee vapautuneempina ratkaisuina etenkin maalipaikoissa. Siksi yli 10,5 maalia kannattaa rastittaa Pitkävetokuponkiin 1,90 kertoimella.

Entä mitä voitto tai tappio merkitsee jatkoa ajatellen? Ei. Yhtään. Mitään. Näin se vaan on. Molemmat joukkueet pelaavat tämän jälkeen kaksi ottelua ennen sunnuntaita. Siinä vaiheessa valmistaudutaan uuteen otteluun täysin puhtaalta pöydältä. Siinä ottelussa on panosta. Panos on kovin mitä salibandymaailmassa on tarjolla. Peli on ottelun alussa nolla-nolla eikä entisillä ole mitään merkitystä. Taisi tulla selväksi?

Otetaan tähän yhteyteen vielä pieni tilastomaistiainen. Petri Kettunen on ennen illan mittelöä nimittäin tilastollisesti kaikkien aikojen huonoin Suomen päävalmentaja Ruotsia vastaan. Voittoprosentti on vaatimaton 23 prosenttia, kun se Petteri Nykyllä oli 36 prosenttia.

Tässä vielä päävalkkujen statseja Ruotsia vastaan.

Petteri Nykky
22 ottelua. Voittoprosentti 36%

JP Anttila
7 ottelua. Voittoprosentti 29%

Antti Ruokonen
4 ottelua. Voittoprosentti 25%

Pasi Tilander
25 ottelua. Voittoprosentti 24%

Petri Kettunen
13 ottelua. Voittoprosentti 23%

Tältä pohjalta Tulosvetoon isketään yhdeksän rivin kisuttelu Ruotsipainotuksella.

Suomi 4,5,6 – Ruotsi 6,7,8

#RickieÄrKungen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Toni Lötjönen
Toni Lötjönen
Ylijohtava, eli Toni Lötjönen, istui pari kautta SSV:n penkillä ja on nykyään lajin ainoa mielipidevaikuttaja.
JPA
09/12/2014
Muuten oikein Eestin osalta mutta pikkubussia Iirolta vuokraamassa ovat käyneet valmentajamme Argo Kungla ja Rein Kivi ja allekirjottanut on toiminut vuokrauksen maksajana Team Leaderin roolissa jo Slovakia karsinnoista alkaen.
Ylijohtava
09/12/2014
Totta JPA! Piti muotoilla pääpiru, mutta niin vain vanhasta muistista lipsui päävalmentaja. Piti ja piti. Seli ja seli. Ja eihän sulla ollut edes bussikorttia :)
forwardlook
09/12/2014
Kettusen statistiikka ei mairittele, jos vertailukohtana on Nykky. Nykyn prosenteilla olisi otettu pari voittoa enemmän, mukaan lukien se ratkaiseva voitto Ruotsista edellisissä MM-finaaleissa.

Ylijohtavan sanoin, "Rickie är kungen" Ikä on jo ehkä hieman hidastanut liikettä, mutta hötkyily on jäänyt pois ja peliäly on aivan huikealla tasolla.
Poro
09/12/2014
Onko ylijohtava kaikkien aikojen huonoin asiantuntija?

"Tshekki oli eilen todella hyvä Sveitsiä vastaan viimeistelyä lukuun ottamatta."

Itse olen kyllä sitä mieltä, että Tsekin peruuttelu ja ainainen alaspäin pelaaminen Sveitsi-matsissa oli tylsintä ja huonointa peliä, jota olen Tsekin koskaan nähnyt pelaavan. Toivon vakaasti, että Norja pelaa itsensä Tsekin näennäishallintajoukkueen tilalle neljän joukkoon. Salibandy ei kaipaa tällaista "kehitystä", jota Tsekki on meille tarjonnut.
Osku
09/12/2014
Nykky loi uuden pelitavan. Sillä voitettiin pari mestaruutta, kun pelaajamateriaalin osalta oli tasaista. Nyt ne kortit on katottu ja Ruotsia ei enää kaadeta samalla pelillä. Ruotsin pelaajamateriaali on Suomea parempaa ja Kettunen ei ole pystynyt tuomaan mitään uutta pelitaktisesti. Tuskin Nykkykään olisi voinut tätä tilannetta pelastaa. Nyt tarvitaan uusi valmentaja uudella visiolla kehittämään Suomen peliä siihen suuntaan, että Ruotsi voitetaan. Ruotsilta tähän meni kahdet MM-kisat. Montako menee Suomelta?
Pekka Mukkala
09/12/2014
Olin maajoukkueen valmentajana 1986-86. Voitimme Ruotsin yhden kerran ja hävisimme 3, joten voittoprosenttini on 25 %. Tästä on hyvä kuittailla Kettuselle ja Tillanderille, kun seuraavan kerran näemme :-)
Ylijohtava
09/12/2014
Mahtavaa! Kommenttiosastolla pyörii jo 20% entisistä Suomen päävalmentajista.

Sain käsiini tilaston jossa päävalmentajat oli merkattu vuodesta 1989 eteenpäin. Ennen blogikirjoituksessa mainittuja on valmentanut saamani tilaston mukaan Marko Lahikainen, Vesa Saarinen ja Jouni Kettunen.
sepi
10/12/2014
Paljo tuli rahaa näillä tipseillä...
valmennus
10/12/2014
Herää myös kysymys, että voittaisiko Suomi kultaa, mikäli heillä olisi Ruotsin päävalmentaja ja Ruotsilla Kettunen? En usko, että valmentajalla on maajoukkuessa NIIN suurta merkitystä. Näen ylivoimaisesti suuremman merkityksen sillä, että Ruotsin pelaajamateriaali on vain selkeästi parempi. Kuinka moni Suomen joukkueesta mahtuisi Ruotsin joukkueeseen? Tai kuinka moni Ruotsin joukkueesta Suomen joukkueeseen?

Yksilöitä on tosin aina mukavempi syyttää. Siksi Kettunen varmaan saakin syyt niskaansa. Joukkuetta kritisoiminen taas on tylsää, koska silloin yksilöt voivat "piiloutua" joukkueen taakse. Pelaajat kuitenkin pelaavat ja tekevät ratkaisut kentällä.
Pekka Mukkala
10/12/2014
Vuoden 1986 Ruotsivoiton jälkeen kului 8 vuotta ennen kuin Ruotsi kaatui uudelleen. Tuo voitto tuli EM-kisoissa 1994, kun Marko Lahikaisen valmentama maajoukkue voitti Ruotsin alkulohkossa. Kettunen ja Saarinen eivät urallansa voittaneet Ruotsia., joten heidän voittoprosenttinsa on 0. Markon voittoprosentti pitää vielä tarkistaa muista otteluista.
S7
10/12/2014
"Kuinka moni Suomen joukkueesta mahtuisi Ruotsin joukkueeseen?"

Oli Vehkaoja vähän vaivaantunut muuten kun tätä kysyttiin suorassa lähetyksessä:-DD. Mä sanoisin, että ei sinne kyllä kovin moni mahtuisi, Kukkola ja Tiitu varmaankin. Teroa kun Ruotsissa ymmärretään arvostaa enempi kuin mitä nykyään Suomessa.

Pelaajamateriaalilla ei tosiaan voida kilpailla, etenkin sentteriosastolla ollaan jäljessä. Mutta onneksi paperilla ei kisoja ratkaista...
Timotei
10/12/2014
Omissa papereissani ei kyllä Kososen ja Väänäsen lisäksi menisi yksikään pelaaja Suomen rosterista Ruotsin jengiin. Siellä on kuitenkin kolmoskentässä Ruddia ja Galantea ja penkilläkin vielä Kanebjörk niin vaikea kuvitella että yksikään Suomen hyökkääjistä sinne mahtuisi, ehkäpä juuri Kukkola sinne Kanebjörkin tilalle. Vaikea se on tuollaisessa tilanteessa valmentajaakaan syyttää joukkueen menestymättömyydestä.
Yksittäisessä pelissä Suomi voi Ruotsin voittaa tälläkin tasoerolla, mutta MM-finaaliin tullee sen verran hyvin latautunut ja motivoitunut Ruotsi että voiton todennäköisyys on ennemmin yksi tuhannesta kuin yksi sadasta, oli siellä valmentajana sitten kuka tahansa.
mää
10/12/2014
pelataanpa eka kisat alta pois ja aletaan sitten paukutella joko ovia tai poskee,

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.