Maajoukkueet

Pääkalloanalyysi: Suomi dominoi Saksaa säästöliekillä

06.12.
2014
0 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Oscar Hännisen johtaman kakkoketjun peli oli uomissaan Saksaa vastaan. Kuva: IFF

Oscar Hännisen johtaman kakkosketjun peli oli uomissaan Saksaa vastaan. Kuva: IFF

Miesten MM-kisojen Suomen avausottelussa Saksaa vastaan oli tasan kaksi tärkeää joukkuepelin asiaa: Saksalle luu kurkkuun heti aluksi, ja sen jälkeen energiaa lasketellen maaliin.

Turnaukseen on tärkeää saada hyvä startti. Lisäksi germaanit ovat A-lohkon heikoin joukkue, johon ei energiaa kannata turhaa tuhlata. Suomi pelannee turnauksessa kuusi peliä yhdeksään päivään.

Suomi onnistui näissä molemmissa tavoitteissa mukavasti. Kakkos- ja kolmoskenttä olivat valmiina peliin ja Suomi johti reilun kuuden minuutin pelin jälkeen 0-2.

Näin asia oli varsinkin Oscar Hännisen kakkoskentän kohdalla. Se ratkaisi ottelun sinivalkoisille. Hyvää valmistautumista osoitti myös pelaajien nöyrä nopea paluu omaan päähän niinä harvoina kertoina, kun Saksa pääsi hyökkäämään.

Sen sijaan Jani Kukkolan ykköskenttä oli silminnähden ylimielinen kahdessa ensimmäisessä erässä. Lauri Kapanen ja Janne Lamminen nukkuivat ensimmäisen erän vaparissa, josta Saksa rankaisi. Viimeisen erän piristymisellä Kukkolat ”pääsivät” tasoihin 1-1. Jatkossa Kukkolan kenttä tulee kuitenkin olemaan rautaa.

Nopean ratkaisun jälkeen Suomi lasketteli helposti voittoon lukemin 9-2. Saksalle ei annettu mitään mahdollisuuksia. Suomi kontrolloi peliä täydellisesti pyörittelemällä palloa ympäri kenttä juuri niin kuin pitikin tehdä. Saksan toinen maali oli kerran elämässä suonenveto.

Yksilötasolla oli tärkeää, että maalintekijät Tero Tiitu, Rickie Hyvärinen, Jami Manninen ja Eemeli Salin saivat heti pään auki. Varsinkin Hyvärisen pelinälkää oli ilo katsella.

Kisadebytantti Risto Töllikkö merkkasi hienosti neljä syöttöpistettä. Maalissa Tomi Ikonen oli itse varmuus hänelle hankalassa ottelussa. Torjuntaprosentteihin ei näissä peleissä kannata tuijotella.

Sunnuntaina vastus kovenee, kun Suomi kohtaa fyysisen Latvian, jonka pää-äijänä häärii Iiro Parviainen. Silti siinäkin ottelussa olisi tärkeää hoitaa voitto tyylikkäästi kotiin vuodattamatta viimeistä hikipisaraa.

Linkit:
Jani Hakkaraisen blogiteksti Iltalehden sivuilla, jossa hän perustelee MM-kisojen analysointitulokulmaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jani Hakkarainen
Jani Hakkarainen
Analyytikko, asiantuntija ja filosofi.
Twitter: @hakkarainenjani

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.