Maajoukkueet

Pääkalloennakko: MM-kisojen C- ja D-lohkot esittelyssä – Slovakia ja Venäjä vahvoilla

05.12.
2014
1 Kommentti
8
Maajoukkueet
Venäjä on D-lohkon selkeä ennakkosuosikki. Kuva: IFF

Venäjä on D-lohkon selkeä ennakkosuosikki. Kuva: IFF

Salibandyn MM-kisojen uuden sarjajärjestelmän mukaan alkusarjan lohkot on jaettu tasolohkoihin. Lohkoissa C- ja D pelaavat niin sanotut haastajajoukkueet.

Näistä kahdeksasta maasta kolme tulee Aasiasta/Oseaniasta, kolme Euroopasta ja kaksi Pohjois-Amerikasta karsintalohkojen menestyksen mukaan. Näiden lohkojen kaksi parasta kohtaavat lohkojen A ja B kaksi huonoiten sijoittunutta. Jos näiden lohkojen joukkueista joku raahaa itsensä puolivälieriin voidaan sitä pitää erinomaisena saavutuksena.

Sijoille 3-4 jääneet pelaavat sijoista 13-16.

C-Lohko

C-lohkon ennakkosuosikkina voidaan pitää viime MM-kisoissa ensi kertaa esiintynyttä ja heti kahdeksan parhaan joukkoon selvinnyttä Slovakiaa. MM-karsinnoissa joukkue jäi odotetusti Sveitsin ja Viron taakse, mutta oli kahden parhaan lohkokolmosen joukossa ja eteni kisoihin. Slovakialla on kisoissa mukana paljon nuoria pelaajia. Neljännesvälieriin pääsy on todennäköistä, mutta kahdeksan joukkoon meno olisi pienoinen yllätys.

Toisen jatkopaikan kohtalo onkin vaikeampi arvioida. MM-debytantti Etelä-Korea oli kokeneempaa Japania selkeästi parempi karsinnoissa ja kaatoi joukkueen lukemin 10-1 sijoittuen toiseksi Aasian karsintalohkossa. Neljäs joukkue USA voitti Amerikan karsinnat ja kaatoi Kanadan 5-2. Tiettävästi laji on saanut alati vahvempaa jalansijaa perinteisessä urheilumaassa. C-lohkossa nähtäneen siis varsin tasaisia vääntöjä jatkopaikoista.

Joukkuekortit IFF:n sivuilla:
Slovakia
Japani
USA
Etelä-Korea

C-lohkon esittely IFF:n sivuilla

D-lohko

D-lohkon vahvimpana joukkueena voidaan pitää Venäjää. Se karsi kisoihin samasta lohkosta Suomen kanssa ja oli lohkokakkonen. Lohkon toinen eurooppalaisjoukkue Tanska pelasi erittäin vahvat karsinnat ja kaatoi viime kisoissa neljänneksi yltäneen Saksan. Tanska oli parhaina vuosinaan jopa top-4 maa, mutta on taantunut viime vuosina. Euroopan maat lähtevät todennäköisesti tästä lohkosta haastamaan A-lohkon heikommin sijoittuneita joukkueita neljännesvälieriin.

Kanadan karsinnat eivät menneet aivan nappiin, mutta kisoissa joukkue on oletettavasti kovemmassa iskussa, kun se saa parhaan joukkueensa jalkeille. Australia on ollut viimeiset vuodet Aasian ykkösjoukkue ja voitti paikalliset MM-karsinnat, mutta eurooppalaisten joukkueiden haastajaksi siitä tuskin on tälläkään kertaa. Jos jompi kumpi kampeaisi itsensä 12 parhaan joukkoon, olisi se positiivinen yllätys.

Joukkuekortit IFF:n sivuilla:
Venäjä
Tanska
Kanada
Australia

D-lohkon esittely IFF:n sivuilla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jukkisb
06/12/2014
Hieno peli heti kisojen alkuun. Aussit neljännesvälieriin?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.