Maajoukkueet

Päävalmentaja Kettunen finaalista: ”Joka jannu laittoi itsensä täysillä likoon”

14.12.
2014
0 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Petri Kettunen ohjasti Suomen MM-hopealle. Kultakaan ei ollut kaukana. Kuva: Salibandyliiga.

Petri Kettunen ohjasti Suomen MM-hopealle. Kultakaan ei ollut kaukana. Kuva: Salibandyliiga.

Suomen salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petri Kettuselta ei hymyä irronnut Ruotsille hävityn 3-2-finaalin jälkeen Scandinavium Arenan syövereissä.

– Se oli pinnan peli, niin kuin oletimmekin. Maalin peli. Pettymys on valtava, Kettunen totesi ytimekkäästi.

Kettusen on silminnähden hankala vetää syväanalyysiä vasta päättyneestä turnauksesta. Koko kisaprojekti on kuitenkin ollut päävalmentajalle hänen valmentajauransa hienoin matka.

– Päivääkään en pois vaihtaisi. Kun mietitään lähtökohtia 2012 MM-finaalista, niin silloin oltiin pahassa paikassa. Olemme nostaneet tasoamme todella hyvälle tasolle. Se olisi voinut riittää maailmanmestaruuteen tänään, mutta ei riittänyt. En edes tiedä oliko Ruotsi välttämättä tänään parempi, meilläkin oli paikkamme. Tulos on kuitenkin 3-2 heidän hyväkseen, Kettunen availi Pääkallo.fi:lle.

Koko maajoukkueryhmä saa Kettuselta vuolaat kehut.

– Huikea ryhmä oli kasassa. Heittäytyminen pelille oli uskomattoman hienoa ja joka jannu laittoi itsensä täysillä likoon. Ruotsi on kuitenkin todella kova ryhmä, kuten tänäänkin nähtiin, Kettunen hehkutti.

Töitä maailmanmestaruustittelin saavuttamiseksi täytyy jatkaa niska limassa. Vielä ollaan jäljessä.

– En osaa tästä nyt alkaa heittelemään konkreettisia keinoja, mutta toimintaa on kehitettävä edelleen niin seura- ja yksilötasolla ja pelaajapolkua ja muita järjestelmiä on vietävä yhtä lailla eteenpäin, Kettunen sanaili.

Esille nousi kysymys Kettusen omasta jatkosta. Suomalaisluotsin tuhahduksen jälkeen kuului seuraava vastaus:

– Ei tässä kymmenen minuuttia pelin jälkeen ole ensimmäisenä mielessä, että mitä seuraavaksi. Sen miettimiselle on oma aikansa, mutta se ei ole juuri nyt.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.