Päävalmentaja Kettunen Ruotsi-ottelusta: ”Alivoima oli kuluttavaa”

Petri Kettunen näki, että eritoten useat alivoimat söivät Suomen tehoja hyökkäyspäässä. Kuvassa kapteeni Mika Kohonen keskustelee tuomariston kanssa. Kuva: Salibandyliiga

Petri Kettunen näki, että eritoten useat alivoimat söivät Suomen tehoja hyökkäyspäässä. Kuvassa kapteeni Mika Kohonen keskustelee tuomariston kanssa. Kuva: Salibandyliiga
Petri Kettunen näki, että eritoten useat alivoimat söivät Suomen iskukykyä. Kuvassa Mika Kohonen keskustelee tuomariston kanssa. Kuva: Salibandyliiga

Kahden maailman parhaan salibandymaajoukkueen kohtaaminen päättyi tiistain iltaottelussa Ruotsin hyväksi luvuin 5-2. Tuloksen myötä Ruotsista leivottiin A-lohkon voittaja.

Suomen päävalmentaja Petri Kettunen näki Suomen pelissä hyvää tappiosta huolimatta.

– Ihan hyvää peliä. Maalipaikkoja oli riittävästi. Alivoimaa oli ihan valtavasti. Kulutti kyllä meitä ja vaikutti meidän hyökkäyspeliin negatiivisesti, kommentoi Kettunen Scandinaviumin uumenissa ottelun jälkeen.

Suomi joutui alivoimalle kuudesti, joista Ruotsi rokotti kaksi maalia. Kettunen ei kuitenkaan lähtenyt ruotimaan syitä sille miksi Suomi istui jäähyllä niin paljon enemmän kuin vastustaja.

– No tuommoiseen minun on ihan turha ottaa kantaa. Pelaajat pelaa, valmentajat valmentaa ja tuomarit viheltää, vastasi Kettunen eikä lähtenyt kommentoimaan tuomarilinjaa Pääkallo.fi:lle.

Suomi pelasi erinomaisesti ensimmäisessä erässä ja oli toisen erän jälkeen vielä hyvissä asemissa pelin ollessa tasan. Kolmannessa Ruotsi kuitenkin ratkaisi ottelun ja vei voiton väsähtäneiden suomalaisten nenän edestä.

– Siihen on ihan selkeä syy. Alivoima oli kuluttavaa. Toisaalta noista maaleista esimerkiksi yksi tuli ylivoimalla ja viimeinen tyhjiin, analysoi Kettunen ottelun ratkaisuhetkiä.