Päävalmentaja Petri Kettunen: ”Tärkeintä tässä vaiheessa, että kaikki ovat päässeet pelaamaan”

Petri Kettusen odottaa tiistaista Ruotsi-ottelua suurella mielenkiinnolla. Kuva: Salibandyliiga

Petri Kettusen odottaa tiistaista Ruotsi-ottelua suurella mielenkiinnolla. Kuva: Salibandyliiga
Petri Kettunen odottaa tiistaista Ruotsi-ottelua suurella mielenkiinnolla. Kuva: Salibandyliiga

Suomen päävalmentaja Petri Kettunen kertasi kahden pelatun ottelun antia Pääkallo.fi:lle 7-1 päättyneen Latvia-taiston jälkimainingeissa. Joukkueen kisajuna puksuttaa kohti kakkosviikkoa oikeilla raiteilla.

Kettusen mukaan Latvia oli huomattavasti Saksaa etevämpi vastustaja.

– Vastustaja oli muutamaa pykälää kovempi kuin eilen. Jos tuo on se fyysisyyden taso, millä saa pelata, niin kyllähän Latvia on siinä hyvä. Siellä joutuu kyllä painimaan ihan urakalla. Meiltä se oli suht koht hyvä peli, mutta ei tässä kohtaa tarvitse mitään priimaa ollakaan. Ei Latvialla 5-5-pelissä ihan hirveästi ollut kuitenkaan maalipaikkoja, Kettunen pohdiskeli.

Toisessa erässä Suomi oli huolimaton pallon kanssa, ja Latvia sai lukuisia vaarallisia ylivoimahyökkäyksiä. Kettusen mukaan täyden peliajan nappisuoritukseen joukkue ei pystynyt.

– Oma pallovastuu kun vähänkin lipsui, niin kaveri pääsi kontraamaan toisessa erässä. Tuli vastahyökkäyksen vastahyökkäyksen vastahyökkäyksiä, ja peli aaltoili. Ei pystytty pitämään peliä yksinkertaisena 60:tä minuuttia taaskaan. Kolmas erä oli taasen fiksua pelaamista, pallon kanssa puolustamista ja pallon kanssa pelaamista, Kettunen kertasi.

Kahdesta ottelusta napatut kaksi voittoa ovat tietysti tärkein asia, mutta Kettusen mukaan oleellista on myös saada kaikki miehet sisään turnaukseen.

– Tässä vaiheessa tärkeintä on, että kaikki ovat päässeet pelaamaan eikä loukkaantumisia ole tullut. Koskelainen huilasi esimerkiksi eilen, ja tänään hän pelasi koko pelin.

Jani Kukkolan johtama ykköskenttä skarppasi otteitaan lauantaista, ja tämän totesi myös Kettunen.

– Kukkolan kentän peli ei ollut eilen parasta mahdollista, mutta he paransivat tänään. Kakkoskentällinen toimii ihan hyvin. Katsotaan, mitä saamme tulevissa peleissä aikaan.

Tiistain Ruotsi-ottelusta päävalmentaja odottaa kovaa kapinaa. Säästöliekki jäänee sytyttämättä molemmissa leireissä.

– Hieno vastustaja ja meininki hallissa on varmasti kohdallaan. Ruotsia vastaan kaikki syttyvät pelaamaan, vielä kun tämä on MM-historian ensimmäinen kerta alkulohkossa. Mielenkiintoinen ottelu on varmasti tulossa, Kettunen povasi.

Maanantain välipäivän ohjelma menee huilatessa, mutta kaukalossakin käydään.

– Huomenna harjoitellaan ja hiotaan erikoistilanteita, niitä ei olla päästy vielä juuri harjoittelemaan. Lähinnä kuitenkin vain huilataan ja lataillaan akkuja.

Maalivahtitilanne Eero Kososen ja Tomi Ikosen kesken on tiukka, eikä Kettunen osannut sanoa tiistain peluutuksesta odotetustikaan vielä mitään.

– Tiistaina katsotaan, kumpi pelaa ja keskiviikkona mietitään sitten sitäkin asiaa loppuviikkoa ajatellen, Kettunen päätti.

One comment

  1. Pääävantaja ei tiedä ketä peluuttaa……ei voi olla totta Viimeksi Ruotsilla heti 9-0