Maajoukkueet

Pienestä jännästä eroon päässyt Janne Lamminen: ”Raikkaampi ilme kuin eilen”

07.12.
2014
0 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Ykköskentällisen alla luutiva puolustaja Janne Lamminen oli tyytyväinen Suomen esitykseen Latviaa vastaan. Classic-peluri oli päässyt ensikertalaisen jännityksestäkin jo eroon.

Lammisen mukaan Scandinaviumissa nähtiin sunnuntaina lauantaita raikkaampi Suomi. Latvia sai luunkovalta vääntäjältä tunnustuksen.

– Latvialla on hyvä joukkue, joka noudattaa kurinalaisesti omaa pelisysteemiään. Lähtökohta oli melko haastava, koska tiedossa oli, että tulemme pitämään palloa 70-80-prosenttisesti. Siihen nähden esitys meiltä oli ihan hyvä ja ilme raikkaampi, Lamminen tuumi.

Hyvän ensimmäisen erän jälkeen Suomen ajatus hieman karkaili, ja Latvialla sai mahdollisuuksia maalintekoon. Tämän myönsi myös Lamminen.

– Toisessa erässä he saivat vastahyökkäyksiä, mutta kolmannessa erässä lopetimme taas turhan miettimisen ja paransimme.

Fyysisellä pelillä Suomea horjuttamaan pyrkinyt Latvia oli selvästi Saksaa vahvempi joukkue, ja laitaa kamppailun tuoksinassa kaatui urakalla. 29-vuotiaalle vääntäjälle tyyli maistui.

– Kiva pelata tällaisia pelejä, intensiteetti oli tänään eilistä korkeampi ja omaankin peliin saa siitä energiaa, Lamminen maiskutteli.

Jani Kukkolan johtama ykköskentällinen oli tehoton Saksaa vastaan, mutta sunnuntaina ilme oli napakampi ja tulosta syntyi. Korjausliikkeet olivat Lammisen mukaan hallittuja.

– Sovimme vain, että olemme huolellisempia pallon kanssa ja ammumme, kun on paikka. Ei kannata stressiä ottaa, pitää muistaa nauttia näistä peleistä.

Ensimmäisiä MM-kisoja pelaava Lamminen on 29-vuotiaana jo melko kokenut debytantti, mutta jännitys valtasi silti mieltä ennen eilistä avausottelua. Tänään olo oli jo helpompi.

– Ehkä omaan peliin eilen vähän vaikutti, että pieni jännä oli päällä, mutta tänään se oli helpottanut. Muilta tuli palautetta, että on heitäkin aikanaan jännittänyt ensimmäinen peli, Lamminen naureskeli.

Huominen välipäivä tulee Lammisen mukaan hyvään paikkaan. Tiistain Ruotsi-pelissä pitää laittaa täydet tulet uuniin, sillä himmailemaan ei ole tarkoitus lähteä.

– Nyt saunotaan, ollaan kimpassa, vähän treenataan ja ladataan akut tiistaille. Ehkä erikoistilanteita pelataan vähän eri tavalla tiistaina, mutta ainakaan omasta puolesta siitä ei kyllä mitään himmailua tule, Lamminen vakuutti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.