Maajoukkueet

Pikahälytyksen MM-kisoihin saanut Suomen puolustaja – ”Aikamoiset täpinät”

05.12.
2014
5 Kommenttia
22
Maajoukkueet
Mikael Lax sai maanantaina tietää lähtevänsä MM-kisoihin. Kuva: Salibandyliiga

Mikael Lax sai maanantaina tietää lähtevänsä MM-kisoihin. Kuva: Salibandyliiga

Puolustaja Mikael Lax jäi varamieheksi Suomen alkuperäisestä MM-kisajoukkueesta. Tilanne kuitenkin muuttui alkuviikosta, kun Tommi Aron joutui jäämään sivuun kisoista loukkaantumisen vuoksi, ja Lax nostettiin tilalle. Pääkallo.fi tavoitti Laxin ennen Göteborgiin lähtöä.

Mikael Lax, sait kutsun alkuviikosta Göteborgin MM-turnaukseen. Mitkä ovat fiilikset kisojen alla?
– Fiilikset ovat tietenkin ihan mahtavat. Aikamoiset täpinät ja halut on tällä hetkellä päästä jo kentälle. Voisi sanoa, että tämä on yksi unelmien täyttymys ja samalla edellytys sen kaikkein suurimman unelman täyttymiseen.

Mitkä olivat tunnelmat, kun Petri Kettunen soitti sinulle maanantaina ja kertoi kisapaikastasi?
– Aivan mahtavat aluksi, kun kuuli, että pääsee joukkueeseen mukaan. Sen jälkeen sitten totta kai harmitti Tommin (Aro) puolesta, kun on noin hyvä kaveri kyseessä. Tätä varten on varamiehiä, ja jos tällaista tapahtuu, niin pitää olla sitten valmiina lähtemään.

Kenelle kerroit asiasta puhelun jälkeen ensimmäisenä?
– Ihan ensimmäiseksi kerroin kisapaikasta Santtu Strandbergille. Hän nimittäin sattui olemaan silloin vieressäni. Aika nopeasti lähti kuitenkin soittoa perheelle, ja sen jälkeen oli vielä aika pitkä soittolista. Perheeni totta kai onnitteli minua, mutta samalla ovat nyt harmitelleet, etteivät ole löytäneet enää sopivaa kisapakettia, jolla olisivat päässeet paikan päälle katsomaan. He kannustavat nyt kotoa käsin.

Myös seurakaverisi Lauri Stenfors ja Miko Kailiala ovat mukana Suomen joukkueessa. Oletko ehtinyt juttelemaan heidän kanssaan kisoista?
– Ollaan toki juteltu poikien kanssa, ja hekin olivat iloisia, että pääsin lopulta lähtemään. Tsemppiviestiä tuli, kun kuulivat asiasta.

Minkälainen ohjelma teillä on ennen avausottelua Saksaa vastaan?
– Huomenna lähdetään Göteborgiin vähän ennen kello 12. Sitten kun saavumme sinne, niin aika pian on jo ensimmäiset treenit, joissa päästellään höyryt ja yli-innokkuudet pois. Pieni hiki päälle ja kroppa sellaiseen kuntoon, että olemme valmiita pelaamaan. Sen jälkeen käydään Saksaa läpi ja valmistaudutaan otteluun niin, että ollaan mahdollisimman kovassa iskussa, kun peli alkaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
JiiK
05/12/2014
Laxin olisi pitänyt olla jo alkuperäisessä joukkueessa. Onpahan nyt sitten yksi laukaisutaitoinen pakki mukana.
Tuoppi
05/12/2014
JIIK on jäljillä. Onni onnettomuudessa sanoísin, vaikka tietysti harmittava homma Arolle, eikä kellekään toivoisi loukkia.
Asiapuhetta
05/12/2014
kaksi ensimmäistä kommenttia lato yhteen sen mitä piti itse kirjottaa! Onnea Lax!
koutsi
05/12/2014
Mielenkiintoiset kisat tukossa! Lax ei tosiaankaan ole huono lisä.
erbertti
05/12/2014
mitä perää on huhussa että yksi hyökkääjistä olisi loukkaantunut? mitään tietoa että kuka kutsuttais tilalle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.