Maajoukkueet

Ratkaisevan rankkarin upottanut Brian Nielsen: ”Tiesin mitä aion tehdä”

11.12.
2014
0 Kommenttia
10
Maajoukkueet
Brian Nielsen varmisti rankkarillaan Tanskan pääsyn puolivälieriin. Kuva: IFF.

Brian Nielsen varmisti rankkarillaan Tanskan pääsyn puolivälieriin. Kuva: IFF.

Tanska naulasi salibandyn MM-kisojen ensimmäisen todellisen yllätyksen kun se pudotti viime kisojen neljänneksi sijoittuneen Saksan rangaistuslaukauskilpailun jälkeen luvuin 4-3 rl. Tanska eteni näin ollen kahdeksan parhaan joukkoon ja saa vastaansa Tshekin puolivälierissä.

Tanska pelasi vahvasti eritoten kolmannessa erässä ja kiri tasoihin vajaa kolme minuuttia ennen loppua kahden maalin takamatkalta. Ratkaisevan rankkarin upotti Brian Nielsen, joka vastasi myös 2-3-kavennusmaalista.

– Se on aina brutaalia, jos voitto ratkaistaan rankkareilla. Tiesin mitä aion tehdä ja onnekseni se laukaus upposi sisään. On kuitenkin karua, että Saksa tippui tällä tavalla. Ottelu oli itsessään hyvin tarkkaa peliä ja Saksa on hyvä joukkue. Voitimme heidät MM-karsinnoissa ja voitimme heidät nyt, mikä on hienoa, kommentoi rankkareissa kahdesti osunut Nielsen Pääkallo.fi:lle.

Itse ottelu oli pitkälti tasaista vääntöä. Saksan paukut loppuivat varsinkin kolmannen erän puoivälin jälkeen, kun Tanska aktivoi peliään.

– Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen. Toinen erä oli saksalaisten hallussa ja me emme luoneet juuri paikkoja. Kolmanteen erään meidän piti lisätä työntekoa ja luovuutta. Se ei aluksi onnistunut ja Saksa karkasi 3-1-johtoon. Loppua kohden lisäsimme vauhtia ja saimme ylivoiman, jonka aikana osuin. Lähes samantien Stefan Hedorf teki sen mitä parhaiten osaa, eli maalin, kommentoi Nielsen ottelua.

Scandinaviumin pressikäytävällä raikuivat hurjat voitonhuudot ottelun jälkeen. Huomasi, että voitto oli tanskalaisille erittäin tärkeä, sillä joukkue ei edennyt edellisiin kisoihin laisinkaan.

– Tietysti olimme todella pettyneitä, kun emme päässeet edellisiin MM-kisoihin. Toivottavasti tämä osoittaa, että tanskalainen salibandy on suuntaamassa oikeaan suuntaan. Osoitimme, että olemme palanneet entiselle tasolle ja aiomme myös pysyä siellä, arvioi Nielsen voiton merkitystä tanskalaiselle salibandylle.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.