Maajoukkueet

Ruotsalaistähti kultamitali kaulassa: ”Ei ole meidän vika, että olemme niin hyviä”

14.12.
2014
0 Kommenttia
10
Maajoukkueet
Ruotsi juhlii toista peräkkäistä MM-kultaansa. Kuva: IFF

Ruotsi juhlii toista peräkkäistä MM-kultaansa. Kuva: IFF

Ruotsi on voittanut juuri MM-kultaa Göteborgin Scandinavium-areenalla. Finaalissa huikeita yksilösuorituksia esittäneen Alexander Ruddin kimpussa on lauma toimittajia. Finaalin parhaaksi pelaajaksi valittu ruotsalaisnuorukainen nauttii tilanteesta täysin siemauksin.

Alku oli Ruotsille helppo. Isoja voittoja tuli läpi turnauksen. Sveitsikin kaatui välierässä 10-1. Energiaa säästeltiin finaalia varten läpi turnauksen.

– Pääsimme helpolla finaaliin. Tätä varten valmistauduttiin koko viikko. Emme esittäneet tänään parastamme, mutta se riitti voittoon, Rudd kommentoi pelin jälkeen ja osoitti allekirjoittaneelle kultaista mitaliaan.

Ruddin mukaan syyt Ruotsin maalin paremmuuteen MM-finaalissa olivat selkeät.

– Meillä on parempi joukkue ja paremmat johtavat pelaajat. Myös fantastiset fanimme antoivat meille lisävirtaa, Rudd sanaili leppoiseen malliin.

Alexander Rudd oli MM-kisajoukkueessa jo kaksi vuotta sitten, muttei pelannut silloin finaalissa jalkavaivan takia. Kuva: IFF.

Alexander Rudd oli MM-kisajoukkueessa jo kaksi vuotta sitten, muttei pelannut silloin finaalissa jalkavaivan takia. Kuva: IFF.

Rudd piti ajoittain turnauksessa vastustajan kokonaisia viisikkoja pilkkanaan upeilla yksilösuorituksillaan. Hän pelaa tällaisissa peleissä myös yleisölle.

– En ajattele sitä, että he huutavat ja iloitsevat, teen vain omaa juttuani. Tottakai haluamme, että meitä tullaan katsomaan ja pitää myös pelata siten, että katsomossa viihdytään, Rudd availi fiiliksiään Pääkallo.fi:lle.

Suomessa ja etenkin Twitterin ihmeellisessä maailmassa on käyty kuhinaa siitä, kannattaisiko MM-kisoja edes pelata, kun ne ovat kahden kauppa. Puolestapuhujat ovat kuuluttaneet uuden MM-kisojen sarjajärjestelmän tuovan pitkässä juoksussa pieniä maita lähemmäs kärkeä. Miltä nämä puheet tuntuvat kenties maailman kaikkien aikojen parasta salibandyjoukkuetta edustavan pelaajan näkökulmasta?

– Totta kai MM-kisat kuuluvat urheiluun kuin urheiluun. Eikö hiihdossakaan saisi pitää MM-kilpailuja, koska Norja dominoi aina? Ei ole meidän vika, että olemme niin hyviä, Rudd kertoi ja kiitti kohteliaasti haastattelusta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.