Ruotsi ja Suomi IFF:n punaista mattoa pitkin finaaliin

Kim Nilsson ja Ruotsi pallottelevat tänään Sveitsin nurin. Kuva: perwiklund.se
Kim Nilsson ja Ruotsi pallottelevat tänään Sveitsin nurin. Kuva: perwiklund.se

Viikko on kisoja takana ja ollaan välierävaiheessa. Kaikki, jopa Ylijohtava, tiesivät että yllättäjillä on yhtä vähän asiaa neljän sakkiin kuin Pääkallon toimittajilla liiton Vippiin.

Ruotsin järjestämää julkista teurastusta lukuunottamatta puolivälierät olivat tuloksellisesti siedettäviä. Ottelut nähneet voivat kuitenkin todeta ettei yksikään neljästä lajin suurmaasta ollut minkäänlaisissa vaikeuksissa. Vihreiden kansanedustajat olivat varmasti mielissään, sillä välieriin mentiin energiaa säästellen.

Pelijärjestelmän ympärillä on jälleen riittänyt porinaa. 2012 MM-kisoista otettiin giganttinen askel parempaan suuntaan eikä murskajaisia ole nähty näissä kisoissa samaan malliin. IFF on kuitenkin varmistanut, että Göterborgissa välierät pelataan neljän suurmaan kesken ja finaalissa vastakkain ovat Ruotsi ja Suomi.

Lohkokakkoset väsytettiin ennen puolivälieriä yhdellä ylimääräisellä ottelulla. Samoin altavastaajina välieriin lähtevillä Tshekillä ja Sveitsillä on alle 24 tuntia aikaa palautua puolivälieristä, kun Ruotsia ja Suomea hemmoteltiin yhdellä ylimääräisellä välipäivällä ennen semejä.

Nämä mielessä istahdetaan joulupöytään.

Tshekki – Suomi 2 (Tshekin tasoitus +2) 1.85 ja alle 9,5 maalia 1.55

Suomen peli on parantunut kisojen edetessä ja etenkin puolustuspelaaminen on ollut tiivistä kuin ylikypsä kinkku. Onnistuneita 60 minuuttisia on tullut vuoroin ykkös- ja kakkoskentälle. Tänäänkin riittänee, että toinen näistä pelaa tasollaan. Finaalissa onkin sitten jokaisen kentän venyttävä parhaimpaansa.

Päävalmentaja Petri Kettusen statistiikka Tshekkiä vastaan kalpenee kahden edeltäjänsä rinnalla. Petteri Nykyn Suomi ei hävinnyt Tshekille kertaakaan. 17 ottelusta saldona rapsakkaat 15 voittoa ja kaksi tasapeliä. Nykyn edeltäjä Pasi Tilanderin aikana Tshekki kohdattiin seitsämän kertaa, joista exceliin merkattiin viisi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Päävalmentaja Kettusella on jo vyöllään enemmän Tshekki-tappioita kuin kahdella edeltäjällä yhteensä. Yhdeksästä ottelusta voittoon on päättynyt kuusi. Tasapelejä on yksi ja tappioita kaksi.

Mädästä tilastosta huolimatta Suomi on selvä suosikki ottelussa. Tshekin hyökkäyspeli on sekavaa kuin perinteinen rosolli ja Suomen nöyryys riittää kyykkiä myös tässä ottelussa. Vähämaalista jouluiloa siis tarjolla. Veikkaus tarjoilee alle 9,5 maalille kerrointa 1,55, joka kannattaa ottaa takuuvarmaksi kuusenjalaksi.

Lisäksi Veikkaus tarjoilee Suomen suoran voiton lisäksi kertoimet Tshekin kahden ja kolmen maalin tasoitusvedoille. Näistä Pitkäveto-kuponkiin rastitamme maistuvimman eli Suomen kolmen maalin voiton kertoimella 1.85.

TULOSVETO/MONIVETO (Yhdessä Ruotsi vs Sveitsi ottelun kanssa):
Tshekki 2,3
Suomi 5,6,7

#Suomenlanttulaatikkokestää

Ruotsi – Sveitsi 1 (Sveitsin tasoitus +3) 1.60

Illan toinen välierä on vielä ensimmäistäkin selvempi. Kysymys kuuluu vain kuinka kauan Sveitsi pystyy roikkumaan mukana. Ruotsia vastaan ei 60 minuutin poteropuolustus riitä.

Petteri Nykyn suojattien hyökkäyspelaaminen ei tarjoa joulupöytään juuri herkkuja. Ykköskenttä Nico Scalvinonin johdolla ja maalivahti Pascal Meier ovat vielä laadukasta graavilohta, mutta sen jälkeen pöytään kannetaan pelkkää lipeäkalaa.

Jokainen kisoja seurannut tietää realiteetit. Ruotsilla riittää taitoa, laukaisuvoimaa, fyysisyyttä, nopeutta ja niin edelleen. Ja ennen kaikkea tässä ottelussa tarvittavaa kärsivällisyyttä.

Veikkauksen tarjoama Ruotsin voitto antaa vain kertoimen 1.08, joten nyt on pakko heittää virveliä pidemmälle järveen ja iskettävä kiinni kolmen maalin tasoitusvetoon. Ruotsin vähintään neljän maalin voitto lapulle kertoimella 1,60.

TULOSVETO/MONIVETO (Yhdessä Tshekki vs Suomi ottelun kanssa):
Ruotsi 5,6,7
Sveitsi 1,2

#lipeäkalaa

2 comments

  1. hienoa työtä! enää ei sitten ollakaan kun 4,5 yksikköä tappiolla…mutta onhan se hyvä keulia osumilla, sillon kun se vaan on mahdollista

  2. Salibandyn MM-kisojen ”vetovihjeet” ovat väsynyt asia. Tasoerot liian suuret, joten ainoat ”vihjeet” ovat lyödä suosikkeja. Väkisin väännetyltä tuntuvat.