Maajoukkueet

Ruotsin kippari punaisesta kortista: ”Oli kova tuomio”

13.12.
2014
0 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Johan Samuelssonin johtama Ruotsi jyräsi Sveitsin. Kuva: IFF

Johan Samuelssonin johtama Ruotsi jyräsi Sveitsin. Kuva: IFF

Ruotsi eteni MM-finaalin murskaavalla tavalla. Sveitsi kaatui lauantain välierässä lukemin 10–1. Ruotsin kippari Johan Samuelsson kommentoi Pääkallo.fi:lle sekä Sveitsi-ottelua ja sunnuntain MM-finaalia Suomea vastaan.

– Pelasimme hyvän ensimmäisen erän. Peli loppui ekassa erässä kun teimme kuusi maalia, Samuelsson tiivisti Sveitsi-ottelun.

– Tunnelma oli loistava. Ehkä sitä voi verrata vähän Suomen MM-kisoihin Hartall Areenalla (vuonna 2010), Samuelsson jatkoi.

Ruotsin välierän puhutuin tilanne oli Anton Karlssonin saama punainen kortti toisessa erässä. Karlssonille vilautti lappua suomalaistuomari Lasse Vuola.

– En usko, että oli punaisen kortin arvoinen rike. Sveitsin pelaaja jäi seisomaan meidän maalin eteen ja Karlsson työnsi hänet pois. Oli kova tuomio. Mutta hän saa kuitenkin pelata sunnuntaina, Samuelsson muotoili.

Johan Samuelsson Pääkallo.fi:n päätoimittajan jututettavana MM-välierän jälkeen.

Johan Samuelsson Pääkallo.fi:n päätoimittajan jututettavana MM-välierän jälkeen.

Samuelsson tiedosti, että sunnuntaina on tiedossa eri luokan peli. Suomi selkeästi kovempi vastus kuin Sveitsi. Suomi ja Ruotsi kohtasivat jo tiistaina alkusarjassa. Silloin Ruotsi oli parempi lukemin 5–2.

– Oli hyvä peli tiistaina. Oli myös fyysinen peli. Uskon, että finaalista tulee aika samanlainen peli. Vauhtia on luvassa, Samuelsson sanoi.

Ruotsin päävalmentaja Jan-Erik Vaaran nelivuotinen projekti huipentuu sunnuntaina. Vaikka kaksi vuotta sitten tuli jo Zürichissä kultaa, niin projekti on rakennettu nimenomaan näihin Göteborgin kisoihin. Tämän myös Samuelsson.

– Huomenna on iso päivä. Edellisestä MM-finaalista on 104 viikkoa. Huomenna on Se päivä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.