Maajoukkueet

Ruotsin tulituksessa torjunut Saastamoinen: ”6-0 -maalin jälkeen ei uskaltanut tulla enää vastaan”

11.12.
2014
0 Kommenttia
11
Maajoukkueet
Ilveksen kakkosdivarijoukkueen Jarkko Saastamoinen esitti tänään tukun huikeita torjuntoja Viron maalilla. Kuva: Per Wiklund.

Ilveksen kakkosdivarijoukkueen Jarkko Saastamoinen esitti tänään tukun huikeita torjuntoja Viron maalilla. Kuva: Per Wiklund.

Ruotsi tulitti tänään Viron laulukuoroon puolivälierässä lukemin 17-0. Viron maalilla pelannut Jarkko Saastamoinen oli silminnähden uupunut ottelun jälkeen.

Ensimmäisessä erässä Viro kyykki vielä ihailtavalla taistelutahdolla, mutta toisessa erässä peli romahti totaalisesti ja laukauksia alkoi sadella kohti Saastamoisen vartioimaa maalia kuin liukuhihnalta.

– Kyllä meillä bensa loppui ihan tyystin. 6-0 -maalin jälkeen ei uskaltanut enää tulla maaliltaan vastaan peittämään vetoja, kun oli äijiä joka tolpalla vapaana, Saastamoinen puuskutti pelin jälkeen Pääkallo.fi:lle.

Kokemuksena pelaaminen kisaisäntää vastaan Scandinaviumin hienoissa puitteissa oli kuitenkin mahtava.

– Hyvältä tuntui pelata ja joukkue jeesasi alkuun tosi hyvin. Kyllähän lopussa alkoi väkisinkin jo masentaa. Silti voi sanoa, että kivaa oli, Saastamoinen kertaili fiiliksiä pelin ajalta.

Saastamoinen on ollut Viron maajoukkueen mukana jo pitkään ja nähnyt kehitystä toiminnassa läheltä.

– Silloin, kun aloitin, oli tilanne tosi huono. Sitten noustiin B-sarjasta A-sarjaan ja ruotsalaiset pelaajat ovat tuoneet enemmän ja enemmän tietotaitoa. Parempaan suuntaan mennään jatkuvasti ja homma alkaa toimia, kuten sen tällä tasolla pitääkin, Saastamoinen analysoi.

Viron maalivahtikaksikon yhdessä Westend Indiansin Marek Öigen kanssa muodostava Saastamoinen edustaa seuratasolla Suomessa Tampereen Ilvestä. Tällä hetkellä kakkosdivaria tahkoava veskari on pelannut Salibandyliigassakin ja tänään tarttui kiinni ruotsalaistulituksessa huikeita koppeja, sekä muuan Kim Nilssonin rankkari.

– Näitä pelejä on aina hieno pelata, mutta maajoukkueura on varmaankin tämän turnauksen jälkeen ohi. Saa nyt vielä nähdä, josko sitä löytyy kipinää jostain. Koskaan ei saa sanoa ei koskaan, Saastamoinen pyöritteli.

Tällä hetkellä Ilves on miehelle seuratasolla ainoa vaihtoehto.

– Treenimäärät ovat niin korkealla ylemmissä sarjoissa, ettei ole mahdollisuutta panostaa.

Loppuun riiti vielä huumoria vertailla kakkosdivaripelejä Ruotsia vastaan pelaamiseen. Jotain ”ihan pieniä” eroja löytyi.

– Olihan Ruotsin pojilla aika hurjia laukauksia, Saastamoinen naureskeli päätään pyöritellen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.