Liigat

Salibandyliigan puremiskohu päätökseen – tässä on kurinpitäjän tuomio

27.12.
2014
18 Kommenttia
6
Liigat
Otto Tikka ja Tomi Pihkoluoma nahistelivat kulmassa Happee–SalBa-ottelussa. Kuva: Jari Turunen

Otto Tikka ja Tomi Pihkoluoma nahistelivat kulmassa Happee–SalBa-ottelussa. Kuva: Jari Turunen

Viime viikon sunnuntaina Happee–SalBa-ottelun toisen erän tapahtumat ovat puhuttaneet niin Pääkallossa, muissa medioissa kuin somen puolella. Ylen tv-kuvan perusteella Happeen Otto Tikka näytti purevan tai yrittävän purra SalBan Tomi Pihkoluomaa.

Itse ottelussa kulmakahinatilanteesta tuomittiin kahden minuutin jäähyt sekä Tikalle että Pihkoluomalle. Tapaus kuitenkin eteni myös Salibandyliigan kurinpitäjä Tommi Koposen käsiteltäväksi.

Kurinpitäjän päätöksen mukaan Tikka ei saa tapauksesta pelikieltoa vaan varoituksen.

– Kaikki asiassa esitetty selvitys huomioiden katson, ettei Tikka pure tilanteessa Pihkoluomaa aineistosta tehtävien johtopäätösten perusteella, kurinpitäjä Koponen toteaa.

Lisää aiheesta:
Kurinpitäjän päätös kokonaisuudessaan
Floorball.fi: Otto Tikalle varoitus Salibandyliigan kurinpitäjältä
Pääkallo.fi: Twitter-käyttäjät vertasivat Suareziin – puraisiko Salibandyliigan pelaaja vastustajaa?
Pääkallo:fi: Video ja hidastus kohutilanteesta – liigapelaaja puree vastustajaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JiiK
27/12/2014
Paljon melua tyhjästä courtesy of Pääkallo.
Jorma
27/12/2014
Tää on niin naurettavaa touhuu! Tikka yrittää purra, ei sanktiota! Millaisen kuvan päättäjät jätätte tästä junioripelaajille?! Liitto ja liiga on muutenkin viime aikoina onnistunut erinomaisesti, perseilemään asioita! Miettikääs sitä, muistaakseni 2013/2014 playoffeissa tuli (sääntö), että tuomarit pitää kätellä pelin jälkeen! Eli viheltää tuomarit kuinka vihkoon tahansa, ni heitä pitää käydä kiittämässä pelin jälkeen! V...u mitä touhuu! Ei muuta kun lisää näitä suojatyöpaikkalaisia töihin liitolle ja liigaan!
oivoi
27/12/2014
tää sama kaveri ain touhuus muutama vuos sit löi läntise miikkaa turpaa ja nyt puree ja saa varoituksen??? Farssi...
Silvio B.
27/12/2014
Siitä vaan Jorma aloittamaan vaikka kortteliliigan pelinohjaajana ja kokemuksen kartuttua tuomaroimaan sarjapelejä. Totta hitossa aina kaikkiin typeryyksiin pitää löytää joku muu syylliseksi kuin pelaaja. Tuomari, valvoja, kurinpitäjä tai Pääkallo - voi edellispäivän syntymäpäiväsankari sentään miten typeriä kommentteja...
JORMA
27/12/2014
HEI SILVIO B! No eikös tässä just nimenomaan pelaaja (Tikka) tee typerän tempun, josta ei saa sanktiota?! No Tikkahan ei voi itselleen sanktiota/tuomiota antaa, vaan tuomari(t) ja jos tarve vaatii niin kurinpitäjä?! Ja katsoo tota nyt miten Happee-väristen lasien takaa, ni sanktiota olisi pitänyt tulla. Ja eiköhän kortteliliigan tms. pelinohjaajasta tule yleensä valmentaja, eikä tuomari, ainakin itse olen useimmiten moiseen yhtälöön törmänny?! Ja milläs tavalla olen Pääkalloa asiasta syyttänyt, en mielestäni millään?!
Jymy
27/12/2014
Älä viitti Pihkoluoma (JORMA) enää avautua täällä. Ite pelasit SIKAA etkä kunnioittanut vastustajaa pätkän vertaa. Pelle mikä pelle, onnkes poistunet pelikentiltä,
JORMA
27/12/2014
JYMY, on sulla mielikuvitus laukalla.
Silvio B.
27/12/2014
Sori Jorma jos kirjoitin mielestäsi liian järkevästi ja ei, et todellakaan syyttänyt Pääkalloa (vaan se eka kommentoija). Rauhaa vaan kaikille, myös niille "suojatyöläisille", pyydän. Ja minulla on sinikeltaiset lasit, ei hirvisympatioita, btw.
simo
28/12/2014
Naurettava sanktio tilanteesta jossa rike näytettiin toteen. Kannattaa juniorit sitten muistaa että älkää pelatko kovaa ja puhtaasti kun siitä tulee pelikieltoa, mutta purra kannattaa. Siitä ei tuu mitää.
faktaa
28/12/2014
Tuomarien kätteleminen ottelun jälkeen tuli sarjamääräyksiin SEUROJEN aloitteesta. Sen ajatuksen takana ovat siis pelaajia edustavat seurat, jotka halusivat tuoda Ruotsissa käytössä olevan tavan Suomeen. Ja tämä on faktaa.
N M
28/12/2014
Niin, tuleekos siitä sanktiota jos vetää viime hetkellä polvitaklauksen, poikittaisen mailan tai päähän kohdistuneen iskun/taklauksen pois? - Ei tule, eikä pidäkkään tulla. Eikä pidä myöskään pelkästä puremisliikkeestäkään tulla kuten kurinpitäjä Koponen oli selvittänyt. Ja noi muut on vielä vaarallisempia kuin mahd. näykkäsy, jota ei siis tapahtunut. Case closed
Crash B.
28/12/2014
Mautonta. Sanan varsinaisessa merkityksessä. Onhan tuo nyt aivan naurettavaa touhua, ettei tuollaisesta tule pelikieltoa! Kyllä Koponen ruikkii omiin muroihin ja pahasti. Tämäkö on se suunta mihin lajia halutaan viedä?
Jeppe
28/12/2014
Lukeeka se kuripitäjän päätös kokonaisuudessaan ennen kuin avaudutte täällä:

1. Salban pelaaja sanoi, että puremista ei tapahtunut
2.Happeen pelaaja sanoi, että puremista ei tapahtunut

Miten tästä tilanteesta olisi voitu antaa pelikieltoa?
TIPSU
28/12/2014
Joo kannattaa vetää parikertaa henkeä, lukea se raportti ja tulla sitten meuhkaamaan tänne jos vielä kiinnostaa. Ihan asialliset perustelut siinä vaikutti olevan ja oikea rangaistus tekoon nähden.
Oikea päätös
28/12/2014
Tuomio on selvä: ei purrut ja eleestä varoitus on riittävä. Hieman kyllä ihmettelen taannoista Pääkallo. Fi otsikointia: " video ja hidastus kohutilanteesta- liigapelaaja puree vastustajaa" Siis otsikointi ottaa kantaa tilanteeseen provosoivasti ja väärin perustein. Pitäisikö oppia sen verran, että ensin asia tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan? Pahoittelu tyylirikosta paikallaan?
Säbänderus
28/12/2014
Nam nam nam ... hyvän vastustajan merkki, kun maistuu.
S7
28/12/2014
Luuletko Tipsu oikeesti että nää huutelijat jaksaa lukea noin pitkää tekstiä? :-)
anonyymi
28/12/2014
Ennen kuin alkaa huutelemaan, kannattaa lukea se koko raportti. Mitä pääkallon otsikointiin tulee, niin medianhan "päätehtävä" tuntuu olevan herättää kohua ja kiinnostusta. Silti olisi voinut otsikoida kysymysmerkin kanssa "pureeko?", ja muutenkin vähän miettiä tulevaisuuden otsikointia, jos haluaa uskottavuutensa pitää. Mediakriittisyys silti on aina lukijasta kiinni

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.